Er det lov til å sykle med elsykkel på Rallarvegen?

Vær obs på at Rallarvegen er steinete og bratt til tider så vi anbefaler å bruke god tid. Dette gjelder spesielt med elsykkel da sykkelen i seg selv er tyngre og kan føles tyngre og manøvrere. Passer syklister fra 150-195cm høyde. Elsykler kan kun bookes med henting på Haugastøl.

Hvor mange km er Rallarvegen?

Rallarvegen er ca. 80 km lang. Ved siden av ser du anbefalt sykkeltid med innlagte pauser. Du kan sykle på kortere tid, men lav fart og mange stopp gjør turen tryggere og rikere på opplevelser.

Hvordan sykle Rallarvegen?

Turen starter med togtur til Finse, Norges høyestliggende stasjon, deretter sykler du tilbake langs Bergensbanen mot Myrdal og videre langs Flåmsbana ned til Flåm. Fagernut på 1340 moh, mellom Finse og Hallingskeid, er rutens høyeste punkt.

Er det lov til å sykle med elsykkel på Rallarvegen? – Related Questions

Hvor lang er Rallarvegen fra Finse til flom?

Rallarvegen strekker seg gjennom et frodig, utfordrende og dramatisk landskap som byr på kultur, historie og enestående naturopplevelser. Rallarvegen er 80 km lang fra Haugastøl – Finse – Hallingskeid om Vatnahalsen til Flåm. Her får du kjøpt kartet du trenger.

Hva er det høyeste punktet langs Rallarvegen?

Finse til Hallingskeid

På Finse kan det ligge snø langs veien helt til juli. Sykkelruta går videre oppover til Fagervatnet (1343 meter over havet), som er det høyeste punktet langs Rallarvegen. Herfra er det mer eller mindre nedoverbakke hele veien til Flåm.

Hvorfor heter det Rallarvegen?

Navnet på veien kommer av rallar, et tradisjonelt navn på anleggsarbeidere.

Kan man gå Rallarvegen?

Rallarvegen er samla 80 km lang, men vi ville korte litt inn på turen ved å starte på Finse. Denne traséen er kjent som ein populær sykkelveg, men vi ville turen til fots! Ei vandring til fots gjev betre tid til fotografering, og å sjå seg godt rundt i den flotte fjellheimen.

Hvor høyt ligger Haugastøl?

Stasjonen ligger 988 meter over havet, 275 km fra Oslo og 196 km fra Bergen. Rundt Haugastøl stasjon er det store hytteområder. Stasjonen er også utgangspunkt for en vardet sti mot nord over Hallingskarvet gjennom Folarskardet til Raggsteindalen Høyfjellstue og mot sørvest til Krækkja.

Hvor slutter Rallarvegen?

Rallarvegen ender i Flåmsdalen, og du kan også ta toget opp og ned Flåmsdalen med Flåmsbana. Brekkefossen i Flåmsdalen er et populært turmål.

Kan man kjøre bil på Rallarvegen?

For køyring med motorkøyretøy på Rallarvegen må du ha løyve. Rallarvegen er først og fremst eit kulturminne som Bane NOR har ansvar for å forvalte, og målet er minst mogleg køyring med motorkøyretøy. Alle som ønskjer å køyre på vegen må ha køyreløyve frå Bane NOR.

Kan man gå fra Myrdal til Flåm?

Lengde: 18 km gåtur frå Myrdal til Flåm. Høgde: Startar på 866 moh, og du ender opp i Flåm på ca 2 moh. Turen passar for alle.

Er det bilvei til Finse?

Det går ingen bilvei til Finse, eneste måten å ankomme stedet på er med tog, sykkel eller på ski. Finse blir ofte referert til som treffpunktet mellom øst og vest. Det tar 2,5 timer med tog fra Bergen og 4,5 timer med tog fra Oslo.

Hvordan komme seg til Finsehytta?

Finsehytta ligger 300 meter fra Finse stasjon. Skal du kjøre bil østfra anbefaler vi at du parkerer på Geilo . Kommer du vestfra anbefaler vi parkering på Voss. Derfra tar du toget videre til Finse.

Hvordan kommer man seg til Finse?

Med mindre du går eller sykler, er toget det eneste fremkomstmiddelet til Finse. Når du velger tog til Finse kan du lene deg tilbake i setet på vei opp i høyden.

Kan man kjøre bil til Myrdal stasjon?

Hotellet har en unik beliggenhet. Man kan ikke kjøre med bil opp dit, men kan kjøre Flåmsdalen med bil opp til der Rallarvegen begynner, eller ta toget fra Myrdal stasjon (Bergensbanen) og en stasjon ned.

Hvordan komme seg til Rallarvegen?

Rallarvegen starter 1000 meter over havet rett ved oss på Haugastøl 1000 MOH. Haugastøl kan nåes med egen bil langs Riksvei 7, eller via tog på Bergensbanen. (togstasjonen ligger 800m fra Haugastøl/Rallarvegen).

Hvordan komme seg til zipline i Flåm?

Tog frå Flåm til Vatnahalsen (bestill togbillett først). – Flåm Zipline er lett tilgjengeleg for dei som syklar Rallarvegen eller som kjem med tog til Myrdal frå Oslo/Bergen. – Ziplinen stoppar i Kårdalen i Flåmsdalen. Frå her kan du sykle/gå til Flåm, eller gå til Blomheller stasjon for å ta Flåmsbana til Flåm/Myrdal.

Kan man ta med sykkel på Flåmsbanen?

Beste tid å reise

For de som ønsker å ta med sykkel på Flåmsbana, så må det bestilles sykkel billett når du bestiller tog billett.

Er det påbud med hjelm på el sykkel?

Alle elsykler på norske veier må oppfylle de samme kravene til utstyr som gjelder for vanlige sykler; fungerende bremser, ringeklokke, lys og refleks er påbudt. Hjelm er også veldig, veldig smart å bruke for deg som gir deg i kast med elsykkelen.

Leave a Comment