Hva er 04800?

04800. Du kan nå velge hvilket av disse numrene du vil ringe oss på. Eller du kan kontakte oss på chat. -Vi har innført 91504800 i tillegg til 04800 fordi flere kunder den siste tiden har gitt uttrykk for at de vil ha et billigere alternativ, opplyser leder for DNB kundesenter, Hans Olav Rønningen.

Når kan man ringe DNB?

07:00–23:00, lørdager kl. 10:00–18:00, og søndager kl. 11:00–19:00. – For vanlige henvendelser om nettbank, betalinger og lignende skal du som vanlig ringe til kundesenteret på telefon 91504800, eller kontakte oss via chat og e-post, sier Prestø.

Hvordan logge inn i DNB nettbank?

Logg inn i nettbanken med BankID eller BankID på mobil. Klikk på knappen til venstre for Logg ut og velg Mine oppgaver. For å signere med BankID trenger du ditt personlige BankID/nettbank passord og kodebrikke, eller ditt personlige BankID/nettbank passord og BankID på mobil.

Hva er 04800? – Related Questions

Hvor finner jeg BankID passord?

I innloggingvinduet for BankID har du en lenke som heter “Glemt BankID passord“. Her kan du nullstille passord og få åpnet en eventuell blokkering av din BankID. Du gjør dette ved hjelp av BankID på mobil, eller kontrollspørsmål.

Har glemt personlig passord DNB?

Glemt din bruker-ID?
  1. Hvis du har andre påloggingsmuligheter enn BankID (for eksempel BankID på mobil), kan du logge deg inn i nettbanken og få et engangspassord tilsendt på SMS. Logg inn for å endre personlig passord.
  2. Hvis du ikke har andre påloggingsmuligheter kan du kontakte oss på 915 04800, så hjelper vi deg.

Hvordan få tilgang til nettbank?

Alle banker har i dag en nettbankversjon tilgjengelig for sine kunder. Som regel er en telefon til kundeservice eller et besøk i et kontor første skritt for å bli nettbankkunde. Ta rett og slett kontakt og si at nå vil du lære deg nettbank! Så vil de aller fleste ha dyktige medarbeidere som hjelper deg å komme i gang.

Hvorfor får jeg ikke logget inn med BankID?

Ved problemer med din BankID skal du som regel ta kontakt med den banken som har utstedt din BankID. De vil hjelpe deg når du har problemer eller spørsmål om din BankID, eller om du vil sperre BankID. Samtidig er det mye du kan finne svar på selv. Se svar på spørsmål vi ofte får, eller prøv en test under.

Hvordan logge seg inn på nettbanken?

Bruk BankID og velg “Logg inn” i øverst til høyre eller på startsiden. Har du fortsatt en aktiv nettbankavtale, vil du kunne logge inn ved hjelp av BankID eller BankID på mobil. Du kan bruke BankID fra annen bank.

Hvordan legitimere seg i DNB?

Nå kan du som kunde velge om du vil legitimere deg i BankID-appen, gjennom melding i nettbanken, ved fysisk oppmøte i bankkontoret eller ved å sende kopi av gyldig legitimasjon i posten.

Hva skjer om man ikke legitimerer seg DNB?

Hva skjer dersom man ikke legitimerer seg? Dersom kunden ikke kan vise til gyldig legitimasjon, etter gjentakende oppdatering, purring og informasjon fra oss, så kan vi – i ytterste konsekvens – bli nødt til å sperre kontoene og avvikle kundeforholdet.

Hva skjer om man ikke legitimerer seg i banken?

Legitimering i bankene:

Det krever at kunden med jevne mellomrom må bekrefte identiteten sin. Hvis dette ikke blir gjort, risikerer kunden at kontoen i verste fall blir sperret, men alle som trenger legitimering, vil bli kontaktet i god tid først.

Hva skjer hvis man ikke legitimerer seg?

Kundene som blir bedt om å legitimere seg får samtidig beskjed om at dersom dette ikke skjer så kan banken sperre kontoen deres.

Hvem må legitimere seg i DNB?

Flere av våre kontorer er åpne for legitimering
  • Norsk førerkort fra 1998 eller nyere.
  • Bankkort fra annen norsk bank, med bilde.
  • Norsk utlendingspass eller norsk reisebevis for flyktninger.
  • norsk eller utenlandsk pass.
  • norsk nasjonalt ID-kort og ID kort fra EU/EØS land.

Hvorfor får jeg så mange spørsmål fra DNB?

Som bank har vi plikt til å kjenne kundene våre, og dette krever at vi innhenter en rekke opplysninger. I første omgang vil vi innhente disse opplysningene fra kunden selv. Opplysningene kunden gir vil vi kontrollere opp mot eksempelvis pass eller annen gyldig legitimasjon og andre kilder.

Hva er gyldig legitimasjon 2022?

norsk pass (ikke nødpass) norsk nasjonalt ID-kort – med og uten reiserett. norsk førerkort utstedt etter 1. januar 1998.

Kan man bruke utgått bankkort som legitimasjon?

Det fremgår av listen at som gyldig legitimasjon godtas blant annet pass, nasjonalt ID-kort, førerkort og bankkort med bilde. Som utgangspunkt må legitimasjonen fortsatt være gyldig og ikke utgått, for å kunne brukes som gyldig legitimasjon. Et utgått bankkort med bilde regnes derfor ikke som gyldig legitimasjon.

Kan man bruke førerkort på mobil som legitimasjon?

Digitalt førerkort er gyldig som legitimasjon dersom du blir stoppet i trafikkontroll. Du kan ikke forvente at det blir godkjent som legitimasjon i andre tilfeller. Bruker du det digitale førerkortet når du er ute og kjører, må du huske å ha strøm på telefonen til hele kjøreturen, og skjermen må være lesbar.

Kan man bruke førerkort som ID-kort?

Sikkerhetssjef Kurt Thomassen i Meny viser til følgende aksepterte dokumenter: gyldig bankkort med bilde, førerkort (både norske og europeiske), pass, IDkort (norske og europeiske), Forsvarets og Postens IDkort, utlendingspass og reisebevis for flyktninger.

Kan man fly med førerkort?

– Det som er gyldig legitimasjon i Norge, er også gyldig i Skandinavia. Derfor er det helt trygt å fly til Sverige eller Danmark med førerkort eller bankkort med bilde, sier han til Dine Penger.

Leave a Comment