Hva er en god tid på 10 km?

De fleste mennesker bruker mellom 40 og 60 minutter på å løpe 10 km, og fordi det tar såpass lang tid å gjennomføre, stiller distansen også krav til mental styrke og evne til å disponere løpet.

Hvordan løpe 10 km under 60 minutter?

Om du vil løpe 10 kilometer60 minutter kan det holde med 2-3 treningsøkter i uka. Den bør imidlertid inneholde en løpetur på 10-12 kilometer, intervalløkt i form av 1000-meter drag (f. eks. 4-5 x 1000 meter) og ei økt med intervaller i motbakke.

Hvordan løpe 10 km på 40 min?

Begynn hver økt med 15-20-minutters oppvarming og 4-6 sprinter/akselerasjoner. Husk 20-30 minutters nedjogging + uttøying etter hver økt. Økt 1 – Uke 1: 6-8 x 400 meter etterfulgt av 200 meter lett jogg mellom hvert drag. Alle 400-meter dragene skal kjøres fem sekunder raskere enn ønsket 10K-tempo.

Hva er en god tid på 10 km? – Related Questions

Hva er vanlig å løpe på 5 km?

I gjennomsnitt bruker en passelig godt trent person omtrentlig 30 – 35 minutter på å løpe 5 km. Mindre trente personer kan fort bruke 40 – 50 minutter.

Kan jeg jogge hver dag?

Om du starter med å løpe litt hver dag, eller med å løpe to ganger i uken, er opp til deg. Det er du som best kjenner kroppen din og merker hvor mye du tåler. Sett deg realistiske mål. Det er bedre å jogge to ganger i uken og fortsette med det, enn å jogge hver dag i to uker for så å gi seg.

Er det bedre å gå eller jogge?

Kaloriforbruk ved gå eller jogge? Anderssen forteller at energibruken, eller forbrenning av kalorier, er den samme ved å gå og jogge. – Går du i 4 kilometer eller jogger i 4 kilometer er energiforbruket det samme. Men jogger du gjør du dette 2-3 ganger så raskt, så å jogge er mer effektivt, det er tiden som avgjør.

Når på døgnet er det best å jogge?

Den viser at det beste tidspunktet å trene er klokken syv på morgenen, for å få en best mulig døgnrytme. Du vil nemlig kunne føle deg mer våken på morgenen og mer sliten om kvelden, og potensielt sett få nok hvile til å våkne opp like opplagt neste dag. Trening mellom klokken 13 og 16 kan også være positivt.

Hvor lenge må man jogge for å gå ned i vekt?

Vil du trene for å gå ned i vekt, vil tre løpeøkter i uka på 30-45 minutter gi gode resultater.

Hvordan løpe 10 km på 45 min?

Gjennomsnittsfarten du må holde for å løpe en 10 km på 45 minutter er 4:30 per km. Du må trene løping som øker din aerobe kapasitet, som gjør deg i stand til å holde en jevn fart for å nå tidsmålet ditt. Å holde en jevn fart gjennom hele distansen er en smart måte å disponere kreftene på.

Hvordan orke å løpe lengre?

4 tips – Slik løper du lengre
  1. Ro deg ned. Et lavere tempo sparer energi slik at du kan løpe flere kilometer.
  2. Øk gradvis. For å unngå skader, øk langturene med 1,5 til maks 2 kilometer per uke.
  3. Fyll tanken.
  4. Ta pauser.

Hvordan trene for å løpe raskere?

Du har mange alternativer når du vil ha mer fart på løpingen. Her ser du de mest effektive.
  1. Tren intervaller. Kondisjonen er avgjørende på en 5-kilometer, og intervalltrening er mest effektivt.
  2. Løp i målsetningstempo. Du løper mest effektivt i det tempoet du oftest trener med.
  3. Tren beina.
  4. Sov godt.
  5. Spis riktig.
  6. Slank deg.

Hvordan løpe raskest mulig?

Varier intervalltreningen mellom lange og korte intervalløkter. Intervaller øker den aerobe kapasiteten, som betyr at du kan løpe raskere med mindre risiko for melkesyre. Intervalltrening stimulerer de raske muskelfibrene, som utvikler hurtigheten under løpingen.

Hvordan løpe langt uten å bli sliten?

En tommelfingerregel: Løp hver kilometer 40-70 sekunder langsommere enn dit normale tempo. For å unngå skader, øk langturene med 1,5 til maks 2 kilometer per uke. Løpeøkter som varer lengre enn en time krever påfyll av karbohydrater (energi) og elektrolytter (for at kroppen skal fungere optimalt).

Hvordan løpe 10 km på 50 min?

Er ambisjonen å løpe 10 km på 50 minutter, bør du altså passe på at tempoet på de første kilometerne ikke kommer mange sekunder under fem minutter per kilometer. Bare la de andre løperne dra fra – du tar dem nok igjen senere i løpet. I noen løp med mange deltakere er det vanskelig å komme frem i starten.

Hvor fort er det vanlig å løpe?

Det raskeste mennesket noen gang er jamaicaneren Usain Bolt, som med en toppfart på 44,72 km/t satte verdensrekord på 100-meter i 2009.

Hvor fort bør man løpe 1 km?

Som en utrent jogger kan men regne med å bruke alt mellom 6 og 8 minutter på å jogge 1 kilometer.

Hva er en god tid på 3 km?

Det er kjempebra om du greier å jogge sammenhengende 3 km. 17 minutter er en fin tid, mens 22 minutter tilsier at du ikke løper så fort. Kanskje kan du på en av øktene i uken løpe 3km så fort du bare greier, mens på den andre kan du løpe helt rolig, og den tredje kan for eksempel være intervallpreget (f.

Hvor raskt bedre kondisjon?

Hvis du ikke har trent kondisjon før, kan det være lurt å begynne med økter på 10-15 minutter 2-3 dager i uken. Etter hvert øker du varigheten av øktene. Vanligvis varer en kondisjonsøkt fra 20 til 60 minutter.

Blir hjertet større ved trening?

Studier viser at forstørrelsen av hjertet, som kommer med trening, ikke er farlig. Når hjerter blir store av trening, er det fordi hjertemuskelen stimuleres på samme måte som andre muskler.

Leave a Comment