Hva er VOEC lista?

Utenlandske nettbutikker og e-markedsplasser skal registrere seg hos Skatteetaten. Nettbutikkene og e-markedsplassene vil kreve opp 25 % norsk mva når du som privatperson handler hos dem. Ordningen kalles VOEC (VAT On E-Commerce) og administreres av Skatteetaten.

Hvordan fungerer VOEC?

VOEC er en ordning som utenlandske nettbutikker kan registrere seg i. Da vil de kunne kreve inn merverdiavgiften for en rekke varer i kassen og det vil bli som å handle fra en norsk nettbutikk. AliExpress er pr nå registrert i VOEC. Du finner en liste over hvem som er registrert i VOEC her.

Er Amazon på VOEC?

Amazon.com er registrert på VOEC under Amerika (siden det er en amerikansk nettside), betyr det at alt på amazon.com er “tollfritt” eller at alt på amazon.com FRA amerikanske selgere er “tollfritt” 🙂 Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.

Hva er VOEC lista? – Related Questions

Er SHEIN en del av VOEC?

SHEIN står ikke som registrert i VOEC pr nå(se liste her ). Hvis du bestiller klær fra de til mer enn 350 NOK inkl frakt vil pakka bli fortolla av fraktselskapet. Det er den totale verdien på sendingen + frakt som gjelder, ikke pr vare. På klær må du betale 25% merverdiavgift og 10,7% tollavgift.

Er Fruugo VOEC?

Eksempler på nettbutikker som er registrert i VOEC er:

ASOS. AliExpress. Fruugo.

Er det toll på Amazon til Norge?

Amazon er registrert i VOEC så de skal kreve inn merverdiavgift på den type varer i kassen. Det betyr at du skal betale 25% merverdiavgift i kassa og så skal du ikke betale noe mer når pakka kommer til Norge.

Er Amazon tilgjengelig i Norge?

Som første leverandør i Norge kan du nå få Amazon Prime Video direkte på dekoderen din. Amazon Prime Video er en global streamingtjeneste som er tilgjengelig i over 200 markeder (samme som Netflix) med over 100 millioner abonnenter.

Kan jeg bestille fra Amazon til Norge?

Amazon er registrert i VOEC ordningen. Du finner en liste over hvilke nettbutikker som er det her. Det betyr at hvis du ønsker å kjøpe Manga og hver vare koster under 3000 NOK så betaler du 25% merverdiavgift direkte i kassa og du skal ikke betale noe mer når pakken kommer til Norge.

Har Amazon toll i Norge?

Amazon er en av de nettbutikkene som kan ta seg av fortolling for deg, slik at du betaler MVA og eventuelt andre avgifter via nettbutikken, og slipper å betale fortollingsgebyr i tillegg. Du kan lese om ordningen her.

Er det toll på varer fra Wish?

Slipper tollbehandling

Det betyr at nettbutikker og portaler som Wish, Amazon og eBay betaler inn merverdiavgiften på pakker med varer med totalverdi på under 3000 kroner direkte til staten, og at pakken da ankommer Norge ferdig fortollet uten ekstra kostnader for deg.

Er Ebay med i VOEC?

Finn ut hva VOEC nummeret til nettsiden er (For Ebay er den “VOEC no 2024926″) Føy inn den linjen i adressefelt, over navnet ditt. Slik at selger alltid får denne. Send en mail / melding til selger, bare for å være helt sikker på at de legger ved dette nummeret.

Hva er tollfritt å importere?

De fleste varer er tollfrie. Forenklet sagt er det bare toll på tekstiler (for eksempel klær) og næringsmidler (mat og drikke). Dersom det er toll på varen, betales denne til tollmyndighetene ved innførselen. For næringsmidler kan tollsatsene variere i løpet av året.

Hva er tollgrensen 2022?

Inkludert frakt og forsikring

Dette betyr at du må betale avgift av varen hvis den samlede verdien av varen, fraktkostnader og forsikringskostnader blir 350 kroner eller høyere. Selv om varen i seg selv koster mindre enn 350 kroner, må du altså betale avgifter når den samlede verdien blir 350 kroner eller høyere.

Hvor mye kan man ta inn tollfritt?

Verdigrensa Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6 000 norske kroner utan å betale tollavgift og andre avgifter. Er utanlandsopphaldet kortare, kan du éin gong i løpet av 24 timar ta med deg varer for 3 000 norske kroner tollavgift og avgiftsfritt.

Er det lov å importere kjøtt?

Det forbudt for privatpersoner å ta med seg kjøtt, kjøttprodukter, melk og meieriprodukter fra land utenfor EU/EØS. Forbudet gjelder også mottak av postforsendelser. Dette betyr at varer som tas med eller sendes som pakke fra land utenfor EU ikke skal inneholde kjøtt, melk eller produkter av disse.

Er det lov å ta med pinnekjøtt til Spania?

– I likhet med kakene, kan også kjøtt tas med gjennom sikkerhetskontrollen og fraktes i håndbagasjen på innenlandsreiser. Med andre ord er både pinnekjøttet og ribben trygg.

Er det lov å ta med ost fra Italia?

Du kan ta med inntil 1 kg av andre animalske næringsmidler enn kjøtt, kjøttprodukter, melk og melkeprodukter.

Hvor mye ost kan man ta med inn i Norge?

Det er ei kvote på til saman 10 kilo kjøt, kjøtvarer, ost og fôrvarer når du reiser til Noreg frå eit anna EØS-land. Denne grensa på 10 kilo gjeld ikkje hunde- og kattemat, berre anna dyrefôr.

Er det lov å ta med poteter fra Sverige?

Det er ikke tillatt for privatpersoner å ta med seg poteter hjem fra utenlandsreiser. Dette gjelder også for poteter fra matbutikk i Sverige eller andre land. Norge har et strengt regelverk for import av potet.

Leave a Comment