Hva handler Kristin Lavransdatter om?

Den handler om Kristins barndom og ungdom, som preges av hennes nære forhold til faren, storbonden Lavrans. De bor på gården Jørundgård i Sel i Gudbrandsdalen. Femten år gammel ble Kristin lovet bort til Simon Darre, en mann som foreldrene, Lavrans og Ragnhild, hadde valgt.

Hvor lenge varer kristinspelet?

Alle forestillinger starter kl. 19.00 og varer ca. 3 timer inkludert pause.

Har Aud Hove rolle i kristinspelet?

Kristins foreldre, Lavrans og Ragnfrid, spilles av Håkon Ramstad og Aud Hove.

Hva handler Kristin Lavransdatter om? – Related Questions

Hvem har spilt Kristin Lavransdatter?

Hovedrollene i filmen bestod av Elisabeth Matheson som Kristin og Bjørn Skagestad som Erlend Nikulaussøn. Filmen var en kinosuksess, den vant flere priser og er en av Norges mest sette filmer.

Hvor kommer Sigrid Undset fra?

Sigrid Undset ble født 20. mai 1882 i sin mors hjemby Kalundborg i Danmark. Hennes foreldre var arkeologen Ingvald Undset (1853-1893) og hans danske hustru Charlotte Undset, f.

Hvor ligger Jørundgård?

Jørundgard ligger med sine 16 hus og stavkirke ved E-6 i Sel, 13 km nord for Otta, byen ved Rondane og Nasjonalparkriket med Høvringen som en av de nærmeste naturperlene. Garden er en rekonstruert middelaldergard som ble bygget til filmen om Kristin Lavransdatter og består av 16 hus og vigslet stavkirke.

Hvem har spilt Erlend i kristinspelet?

I årets forestilling er det Ravdeep Singh Bajwa som har rollen som Erlend Nikulaussøn.

Hvor spilles Kristin Lavransdatter?

Kristinspillet (Kristinspelet) har i en årrekke blitt spilt i Nord-Sel i Gudbrandsdalen. Forestillingen bygger på Sigrid Undsets berømte trilogi om Kristin Lavransdatter. Forfatteren kjente Gudbrandsdalen og Nord-Sel godt, og la sentrale deler av verket til Nord-Sel. Forestillingen blir spilt på Jørundgard.

Hvor mange barn fikk Kristin Lavransdatter?

Hun setter seg opp mot familie, slekt og kirke og trasser seg til ekteskap med Erlend. Da bærer hun allerede hans barn. “Husfrue” beskriver Kristin og Erlends liv på storgården Husaby. Kristin føder syv sønner, og forholdet til hennes elskede Erlend blir satt på sterke prøver.

Hvor bodde Sigrid Undset?

Undset vokste opp i Kristiania. mellom 1896 og 1898 bodde hun i en bygård i Vibes gate 20 på Majorstuen. I folketellinga 1900 er hun ført opp med adresse Pilestrædet 49A sammen med moren Charlotte og søstrene Ragnhild og Signe. 1903 til 1912 bodde hun i bygården Eilert Sundts gate 52.

Hvor vokste Sigrid Undset opp?

Biografi. Sigrid Undset ble født i 1882 i den danske småbyen Kalundborg, men vokste opp i et raskt voksende Kristiania, i dag Oslo. Hun var den eldste av tre søstre.

Hvor spilles Kristin Lavransdatter?

Kristinspillet (Kristinspelet) har i en årrekke blitt spilt i Nord-Sel i Gudbrandsdalen. Forestillingen bygger på Sigrid Undsets berømte trilogi om Kristin Lavransdatter. Forfatteren kjente Gudbrandsdalen og Nord-Sel godt, og la sentrale deler av verket til Nord-Sel. Forestillingen blir spilt på Jørundgard.

Hvem spiller Kristin Lavransdatter 2022?

Samtala tek utgangspunkt i konkrete utdrag frå stykket, lest av Madalena Soussa Helly-Hansen som Kristin.

Hvor lenge varer Kristin Lavransdatter?

ca 8 timar. Det er 40 minutt pause mellom Kransen og Husfrue, 20 minutt mellom Husfrue og Korset.

Hva skrev Sigrid Undset om?

Sigrid Undset skrev på riksmål og er mest kjent for romanene om livet i skandinaviske land i middelalderen. Hennes mest kjente verk er trilogien Kristin Lavransdatter (1920–1922).

Hva var Sigrid Undset kritisk til?

Undset var kritisk til normoppløsningen i samtida. Individualismen og kapitalismen var ødeleggende og nedbrytende prosesser, hevdet hun. Hun mente de førte til fremmedgjøring. Som en kontrast til denne utviklingen så hun den katolske middelalderen, der det ikke fantes noen selvhevdende individualisme.

Hvorfor flyttet Sigrid Undset til Bjerkebæk?

I 1919 flyttet Sigrid og mannen fra hverandre. Sigrid flyttet til Bjerkebæk ved Lillehammer. Hun var gravid, og det var hun som tok med seg barna. Litt senere sa Sigrid at hun ville skilles fordi hun ville bli katolikk.

Når døde Sigrid Undset?

10. juni 1949
Sigrid Undset / Dødsdato

Hvem døde i Halden?

Meldte dødsfall i Halden
DødsdatoNavnFødt
30.04.2017Gunnæs, Haakon Eugen01.08.1926
30.04.2017Lien, Grete02.10.1964
24.04.2017Rud, Åse22.11.1927
16.01.2017Aamodt, Anne Berit04.11.1953

Leave a Comment