Hva heter NRK huset på Marienlyst?

Kringkastingshuset, gjerne også kalt Radiohuset, var det først av NRKs bygninger på Marienlyst i Oslo – påbegynt i 1938. Innviet i 1950. Dette bildet er fra 1955. Radiohuset med Store Studio til høyre.

Hvor mange elever går på Marienlyst?

Marienlyst skole er en ungdomsskole som ligger på Strømsø/Danvik bydel og består skoleåret 2021/22 av 572 elever og 68 ansatte.

Hvor mange jobber i NRK Marienlyst?

NRK er Norges største mediebedrift, med ca. 3500 ansatte, fordelt på hovedkontoret Marienlyst i Oslo, og 15 distrikts- og lokalkontorer. Kringkastingssjef siden 2022 er Vibeke Fürst Haugen.

Hva heter NRK huset på Marienlyst? – Related Questions

Hva tjener ansatte i NRK?

Lars A. Kristiansen tjener mest blant journalistene med 1.196.350 kroner. Man finner også programleder for Debatten Fredrik Solvang og Moskva-korrespondent Gro Holm. Gjennomsnittslønnen til en NRKansatt er 668.851 kroner, når man ikke inkluderer lønnen til kringkastingssjefen.

Hvem tjener mest i NRK?

Flere tjente over to millioner

Fürst Haugen har 0 kroner i registrert formue. Økonomi- og finansdirektør Andreas Norvik er NRK-lederen med nest høyest inntekt i 2021. Han tjente 2.370.762 kroner i fjor ifølge skattelistene. Norvik skattet 1.070.764 kroner, og står oppført med en formue på 6.807.725 kroner.

Hvor mye tjener man på NRK?

Av de 111 ansatte som tjener over 1 million er fire journalister. Gjennomsnittslønnen til journalistene i NRK er 581.843 kroner i året. Det er galt at det er så store lønnsforskjeller i en mediebedrift finansiert av skattebetalerne. Det er mange dyktige folk i NRK som fortjener god og rettferdig lønn.

Er det vanskelig å få jobb i NRK?

Det er nok generelt vanskelig å få en jobb i NRK uten relevant utdanning innen det du skal jobbe med, men du kan lese litt om hvordan man kan få jobb i NRK og hvilke ledige stillinger som finnes på deres nettsider. Det kan være en ide å ta kontakt med dem og høre om du kan sende inn en åpen søknad.

Hva skjer med NRK Marienlyst?

NRK har inngått avtale om salg av Marienlyst til Ferd. Avtalen sikrer NRK finansiering til å realisere et nytt hovedkontor. Ferd har ambisjoner om å skape en ny inkluderende og skapende bydel som forener historien til NRK med kunnskapsmiljøene rundt. Marienlyst blir solgt til investeringsselskapet Ferd.

Hvem har kjøpt Marienlyst?

Ferd overtar Marienlyst

I februar 2020 ble det kjent at Johan Andresens Ferd kjøpte tomten for minst 3,75 milliarder kroner. Avtalen sikret NRK finansiering til å kjøpe et nytt hovedkontor. Den endelige summen er avhengig av hvilken regulering som blir vedtatt for området, opplyses det.

Hva heter bygget på Marienlyst?

Kringkastingshuset eller Radiohuset er den eldste av NRKs bygninger på hovedkvarteret på Marienlyst. Kringkastingshuset blir undertiden også kalt Det hvite hus. Bygget huser radiostudioer for alle NRKs radiokanaler og podkast-produksjon.

Når ble Marienlyst bygget?

Offisiell byggestart 6. sept. 1938. 1940 1945 Bygningen var under tak i februar-mars 1940 og ble så ferdig at den ble delvis innflyttet i 1941, trolig i februar.

Hva heter NRK bygget i Oslo?

NRK Marienlyst er NRKs hovedkontor og ligger på Marienlyst i Oslo. Adressen er Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1. Rundt 2000 av NRKs 3500 ansatte har sin arbeidsplass her.

Når flytter NRK fra Marienlyst?

NRK må ikke flytte fra Marienlyst før senest 2033.

Hvem kjøpte NRK tomta?

Johan H. Andresen er eieren av investeringsselskapet Ferd. Nå har selskapet kjøpt opp NRKtomten.

Hvem står bak NRK?

NRK eies av den norske stat ved Kulturdepartementet, og departementet utnevner et styre, som ansetter kringkastingssjefen.

Er NRK privat?

NRK er Norges første og største allmennkringkaster og eies av den norske staten. NRK hadde monopol på radio- og TV-sendinger fram til begynnelsen av 1980-tallet, og har beholdten en sterk posisjon til tross for stadig tøffere konkurranse fra kommersielle kanaler.

Hvem spiller Mikkel i rådebank?

Mikkel Bratt Silset
Født1991
BeskjeftigelseSkuespiller
NasjonalitetNorge
IMDbIMDb

Ville veier aldersgrense?

Denne animasjonsfilmen inneholder flere dramatiske og actionpregede scener. Den får derfor aldersgrense 6 år.

Hva vil folk si aldersgrense?

Anmeldelser. Filmen har en utrygg stemning, voldsinnslag og en tematikk som kan virke forstyrrende på barn under 12 år. Den får derfor 12-årsgrense.

Leave a Comment