Hva kan man gjøre i Hidra?

Ting å gjøre på Hidra
  • Kultursti Hågåsen forteller historiene om Hågåsen gjennom ni skilt spredt rundt på fjellet. Gå til: Hågåsen Kultursti.
  • Et besøk til Hidra er ikke fullkomment uten et besøk på Hågåsen.
  • Koselig gave- og interiørbutikk på Hidra utenfor Flekkefjord.
  • Lite museum i Rasvåg som omhandler Hidras historie.

Hvor er Hidra?

Artikkelstart. Hidra er ei øy i Flekkefjord kommune i Agder fylke, og var med sine 20,4 km2 den største øya i det tidligere Vest-Agder fylke. Hidra er skilt fra fastlandet ved det 350 m brede Hidrasundet.

Er Hidra landfast?

Hidratunnelen, også omtalt som Hidra landfast, er en lenge planlagt undersjøisk veitunnel som skal knytte sammen øya Hidra med fastlandet i Flekkefjord kommune i Agder. Tunnelen skal gå under Hidrasundet og avløse det eksisterende fergesambandet Kvellandstrand–Launes på fylkesvei 469.

Hva kan man gjøre i Hidra? – Related Questions

Hvor stor er øya Hidra?

90 km²
Hidra / Område

Hvor mange øyer?

Norge hadde ved beregning i 2011 239 057 øyer totalt og 81 192 skjær. Andre øyrike land er Indonesia, Filippinene, Canada og Chile. Jordas samlede øyareal utgjør ca. 7 % av jordoverflaten.

Hvor ligger øya?

Øya er en bydel i Trondheim kommune, Trøndelag.

Hvor er Flekkefjord?

Kystperlen Flekkefjord ligger midt mellom Kristiansand og Stavanger, helt innerst i Lafjorden på Sørlandet. Før i tiden drev deler av byen aktiv handel med Nederland, og flere hollendere flyttet derfor hit.

Hva heter legen som Feilopererte?

Politiet har kun tiltalt han for én operasjon. Det er bare Svein Are Auestads operasjon legen er tiltalt for. – At det går an at det bare er min sak som står igjen etter alle de ofrene. Svein Are Auestad ble feiloperert av legen i 2019.

Hva kalles en person fra Flekkefjord?

Flekkefjord
LandNorge
FylkeAgder
Statuskommune
InnbyggernavnFlekkefjæring

Hvorfor heter det Flekkefjord?

Navnet Flekkefjord er en avledning av gårdsnavnet Flikka.

Hva betyr Flikka?

Navnet Flikka synes å stamme fra et gårdsnavn, norrønt flikkar, en ubestemt flertallsform. Navnet har gitt navn til bynavnet Flekkefjord.

Har Flekkefjord bystatus?

I 1842 fikk Flekkefjord kjøpstadsrettighet og bystatus.

Når ble Flekkefjord sykehus bygd?

Flekkefjord sykehus er et lokalsykehus i Flekkefjord helt vest i Vest-Agder. Sykehuset ble tegnet av arkitektene Eyvind Retzius, Trond Eliassen og Birger Lambertz-Nilssen og ble åpnet i 1953.

Er Flekkefjord i Rogaland?

Flekkefjord er ein bykommune heilt vest i Agder fylke. Flekkefjord er ein kystkommune som grensar til Sokndal og Lund i Rogaland fylke i vest, til Sirdal i nord og til Kvinesdal og Farsund i aust. Kommunenr.

Har Flekkefjord bystatus?

I 1842 fikk Flekkefjord kjøpstadsrettighet og bystatus.

Hvor ligger Grimstad?

Grimstad
LandNorge
FylkeAgder
Statuskommune
Grunnlagt6. juni 1816

Når ble Flekkefjord sykehus bygd?

Flekkefjord sykehus er et lokalsykehus i Flekkefjord helt vest i Vest-Agder. Sykehuset ble tegnet av arkitektene Eyvind Retzius, Trond Eliassen og Birger Lambertz-Nilssen og ble åpnet i 1953.

Hvor er Jerlan Omarchanov fra?

NRK har skrevet en rekke saker over flere år om legen Jerlan Omarchanov, som har jobbet flere år som ortoped ved Flekkefjord sykehus. Han har skadet en rekke pasienter han har operert. Omarchanov, som opprinnelig er fra Kasakhstan, kom fra Tyskland til Norge for å jobbe som lege i 2008, ifølge statskanalen.

Hva står SSHF for?

Om helseforetaket

Sørlandet sykehus helseforetak (SSHF) tilbyr spesialisthelsetjenester til innbyggerne i Agder og andre som ønsker å komme hit. Vi har også regionale og nasjonale funksjoner. Sykehusene ligger i Arendal, Kristiansand og Flekkefjord.

Leave a Comment