Hvad skal man opleve på Svalbard?

Med base i Longyearbyen kan du tage på udflugt med båd, kajak, snescooter eller hundeslæde. Du kan også vandre eller stå på ski, bare sørg for altid at være sammen med en professionel guide – for udover omkring 3.000 mennesker er Svalbard også hjem for de mægtige isbjørne.

Hvornår er det bedst at tage til Svalbard?

Mange forbinder midnatssolen med sommeren, men i løbet af de første par uger af midnatssol er det stadig fuld vinter på Svalbard. Det er i denne periode, hvor vejret er mildest, især juni, juli og august måned. Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Svalbard er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år.

Kan man rejse til Svalbard?

Som dansk statsborger kan du indrejse visumfrit i Norge. Der er ingen pastvang for nordiske statsborgere, der rejser mellem de nordiske lande. Du skal dog stadig kunne identificere dig og skal derfor medbringe billedlegitimation.

Hvad skal man opleve på Svalbard? – Related Questions

Hvad koster en øl på Svalbard?

Priser i supermarkeder i Longyearbyen.
Mælk (regelmæssig), (1 liter)21 DKK (20-24)2.90 EUR (2.70-3.20)
Flaske vin (mellemklasse)106 DKK14 EUR
Indenlandske øl (0,5 liter flaske)11 DKK1.40 EUR
Kyllingebryst (skindløs og udbenet) – (1kg)71 DKK9.50 EUR
Æbler (1kg)24 DKK (17-32)3.30 EUR (2.30-4.30)

Hvad koster det at flyve til Svalbard?

Lufthavne i Longyear-byen

Det billigste flytilbud fra København til Longyear-byen fundet på momondo i de sidste 72 timer er 11.406 kr. Det hurtigste fly fra København til Longyear-byen tager 5t. 10min. Der er ingen direkte fly fra København til Longyear-byen.

Hvem flyver til Svalbard?

SAS flyver til Longyearbyen/Svalbard i Norge fra/via Oslo, København eller Stockholm (afhængigt af ruten). Vi flyver fra alle vores destinationer i Europa, USA (Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco og Washington D.C.), Canada (Toronto) og Asien (Tokyo, Shanghai og Beijing). Fra*

Hvordan kan man komme til Svalbard?

Sådan kommer man til Svalbard

Svalbard ligger mellem Norge og Nordpolen, men det er ret let at rejse til øgruppen. Hurtigruten tilbyder en række ekspeditionskrydstogter til Svalbard. Man kommer typisk til Longyearbyen, inden man begiver sig ud på en 6-10-dages rejse.

Hvilke muligheder har man for transport på Svalbard?

Transport. Der bor meget få mennesker på Svalbard, og infrastrukturen er meget begrænset. Transport mellem byerne foregår med fly, skib eller helikopter, da der ikke findes noget vejnet, der forbinder dem. På udflugter og transfer i Longyearbyen kører vi i bus.

Er der isbjørne på Svalbard?

Ifølge Det Norske Polarinstitut er bestanden af Svalbards isbjørne nu på 3.500. På den største ø, Spitsbergen, har antallet af isbjørne været stødt stigende i de senere år.

Hvor farlig er en isbjørn?

Selvom isbjørne ser sympatiske ud, er de voldsomme rovdyr, der sjældent er bange for mennesker, hvilket kan gøre dem farlige.

Hvem ejer Svalbard?

Svalbard er en del af det norske kongerige, men Svalbard er ikke omfattet af alle de love som gælder for fastlandet.

Hvad skal man gøre hvis man møder en isbjørn?

Man skal huske at isbjørnen er et rovdyr og dermed er forbundet med stor livsfare, da de kan være utilregnelige. Enhver uden en gyldig licens til isbjørnefangst, der ser en isbjørn skal øjeblikkeligt forlade området og informere APNN, politiet eller den lokale jagtbetjent om observationen, meddeler Selvstyret.

Hvor mange dør af isbjørne om året?

Vidste du
RovdyrHun
Unger 1-3 unger hvert 3. år
Fødselsvægt500-600 gram
DrægtighedsperiodeCa. 8 måneder
Fosterudvikling65-70 dage

Hvor mange isbjørne er der på Svalbard?

Der er af gode grunde ingen nøjagtige optællinger af isbjørneneSvalbard, men man regner med, at der i dag er en bestand på omkring 4-6.000.

Er en bjørn farlig?

Der findes ca. 1200 bjørne i Sverige og Norge. Man skal dog meget langt nordpå for at støde på dem. I modsætning til Nordamerika, hvor 2-3 mennesker dræbes af bjørne hvert år, har der i Skandinavien kun været 3 dødelige angreb på mennesker inden for de sidste hundrede år.

Kan bjørne lide honning?

Af planter ædes græs, urter, knopper og bær. Herudover æder den brune bjørn også ådsler, fisk, fugleæg, myrer, elge, rensdyr og honning.

Er der bjørne i Trysil?

Brun bjørn er der en hel del af ved Trysil, men du skal være heldig for at se dem.

Leave a Comment