Hvem produserer sjokolade i Norge?

Freia ble grunnlagt i 1889 av Fredrik Christensen og Olaf Larsen på Rodeløkka i Oslo. Fra 1993 eies Freia av Mondelēz-konsernet, som i Norge produserer sjokolade, snacks og husholdningsvarer under merkevarenavnene Freia, med produksjon i Oslo, og Maarud, med produksjon i Sør-Odal.

Hvilket land produserer mest sjokolade?

Største produsent i verden er Elfenbenskysten som står for over 1 million tonn av en totalproduksjon på vel 3 millioner tonn, altså en tredel. Andre betydelige produsenter er Indonesia, Ghana, Nigeria, Brasil, Kamerun og Ecuador.

Hva er den mest kjøpte sjokoladen i Norge?

For Freia Melkesjokolade er (ja, du gjettet det) Norges mest solgte sjokolade og har vært det helt siden 1961. For mange er dette den første sjokoladen vi blir introdusert til som barn.

Hvem produserer sjokolade i Norge? – Related Questions

Hvem er eier av Freia?

Freia/Moderorganisasjoner

Er Freia Melkesjokolade produsert i Norge?

En av Norges mest kjente varemerker er mer utenlandsk enn du kanskje tror. Melkehjerter fra Freia har kakaobønner med ikke-europeisk opprinnelse, melk fra Norge, amerikanske eiere og er produsert i Sverige. Sjokoladefabrikken ble grunnlagt i 1889 av Fredrik Christensen og Olaf Larsen på Rodeløkka i Oslo.

Hvor er Freia sjokolade produsert?

Åtte år senere, i 1906, ble Freia Melkesjokolade lansert, og i løpet det påfølgende århundret har Freia stått bak flere av Norges mest kjente og elskede merkevarer – som Japp, Kong Haakon konfekt, filmsjokoladen M og Kvikk Lunsj. Sjokoladeproduksjonen foregår fremdeles på fabrikken på Rodeløkka i Oslo.

Hvor kommer kakaobønnene til Freia sjokoladen fra?

Den kakaomassen som brukes for å lage Freiasjokolader er fremstilt av kakaobønner fra Vest-Afrika.

Hva er Norges eldste sjokolade?

I 1895 ble Norges eldste sjokolade introdusert, Selskapssjokolade, og i 1906 kom sjokoladen som med tiden skulle få en viktig betydning for det norske folk, nemlig Freias melkesjokolade.

Hvor kommer sjokoladen fra?

Sjokolade framstilles av bønnen fra kakaotreet Theobroma cacaos frukt. Kakaotreet har blitt dyrket i Mellom-Amerika siden 600-tallet av mayaindianerne. Det antas at bønnene kan ha blitt brukt i minst 2 500 år.

Hva er verdens mest solgte sjokolade?

Visste du at Snickers er tidenes mest solgte sjokolade i verden?!!!

Hvor var Minde sjokolade fabrikk?

Minde sjokoladefabrikk ble kjøpt opp av Brynhildsen i 2000. Produksjonen blir nå i år flyttet til Fredrikstad.

Hvem produserer mars sjokolade?

Mars blir produsert av Mars Incorporated og finnes også som iskrem.

Er Daim norsk?

Japp er slett ikke norsk, den er svensk. Toblerone er fra Sveits, Daim er også fra Sverige. Eksemplene er mange. Andre produkter, som vingummi og Oreo-kjeks, har funnet veien inn i sjokoladene etter at Mondelez overtok.

Hva het sjokoladen Lion før?

Lion: Sjokolade som tidligere het Big Cat og er en sånn litt for søt utenlandsk luftaktig krispsjokolade som er perfekt til å finne ut hvilke tenner du har hull i. Snickers: En kubbe (særlig de ekstra bigge) fylt med peanøtter.

Hvor lages Kvikk Lunsj?

50 millioner Freia kvikklunsj produseres hvert år. På Freias fabrikk på Rodeløkka i Oslo går maskinene for fullt. Hvert år produseres omtrent 50 millioner Kvikklunsj her. I år fyller den populære tursjokoladen 75 år, og den selger i dag mer enn noensinne.

Kom KitKat eller Kvikk Lunsj først?

Kitkat kom i 1935, mens den norske Kvikk Lunsj-sjokoladen kom i 1937.

Er Kvikk Lunsj norsk?

Kvikk Lunsj er en norsk kjekssjokolade som ble lansert i 1937. Den er en kjent merkevare fra Freia, og har lenge blitt markedsført som «tursjokolade».

Hvorfor har Freia en stork?

I 1907 ble det utlyst en konkurranse hvor oppgaven var å dekorere en boks med kakao. Vinneren av konkurransen ble Oscar Carl Augen Kristoffersen, en 26 år gammel retusjør som drømte om å bli kunstmaler. Hans bidrag var en sittende marabustork, og resten er som man sier – historie.

Hvem lager Kvikk Lunsj?

Kvikk Lunsj blir i dag produsert av Kraft Foods under merkenavnet Freia. Så godt som hele produksjonen omsettes i Norge, bare en liten andel selges på tax-free handelen i Sverige og Danmark. Kit Kat produseres og distribueres over hele verden av Nestlé, bortsett fra i USA hvor den lisensproduseres av Hershey.

Leave a Comment