Hvilken by har flest regndager i Norge?

Bergen er den norske byen med flest regndager.

Når regner det mest i Norge?

Høsten er våtest

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men det er mest nedbør i Norge om høsten (september, oktober og november). Også desember viser seg å være en nedbørsrik måned. Om høsten blir temperaturforskjellen mellom luften på sørlige og nordlige breddegrader høyere.

Hvor i Bergen regner det mest?

Aller mest nedbør faller det inn mot Gullfjellet. I enden av Hausdalen plasker det ned 3100 mm, mens Brekkedalen får 3600 mm.

Hvilken by har flest regndager i Norge? – Related Questions

Hvilken by har flest soldager i Norge?

Grimstad er norgesmester i klarværsdager. Grimstad er byen i norge med flest soldager, melder Agderposten. Flere steder har påberopt seg å være norges sol-mekka, men Stein Kristiansen ved meteorologisk institutt bekrefter at Grimstad er solby nummer en.

Hvorfor regner det mer i Bergen enn i Oslo?

Svar 2: At det regner mye i Bergen og i midtre strøk av Vestlandet henger sammen med to ting: de fremherskende vindretningene med mye fuktige luftmasser fra havet, og fjella som disse luftmassene må forsere. Når fuktig luft presses over Langfjellene, blir den avkjølt.

Hvilke måneder regner det mest i Bergen?

2021
 • Høyeste temperatur: 28,8°C (26. juli)
 • Laveste temperatur: -11,6°C (12. februar)
 • Antall nedbørdøgn: 171.
 • Våteste måned: oktober (641,1 mm)
 • Våteste døgn: 29. oktober (87,9 mm)

Hva kan man finne på i Bergen når det regner?

Regnvær er en del av Bergen og Vestlandet.

10 ting å gjøre en regnværsdag i Bergen

 1. Galleribesøk. La deg begeistre av Bergens smange store kunstskatter.
 2. Bryggen i Bergen. En regnværsdag er en perfekt anledning til å oppsøke Bergens historie.
 3. Gå på museum.
 4. Hopp i det!
 5. Escape Bryggen.
 6. Akvariet.
 7. Konserter.
 8. Gå på omvisning.

Hvor mange dager i snitt regner det i Bergen?

På grunn av beliggenheten mellom kysten og byfjellene har Bergen i gjennomsnitt 231 dager med registrert nedbør årlig, så regntøy eller en paraply kan være en lur ting å pakke med seg.

Når regner det minst i Bergen?

Klima graf Bergen

Nedbør er den laveste i Mai, med et gjennomsnitt på 118 mm. Mest nedbør faller i Desember, med et gjennomsnitt på 281 mm.

Hva er verdens våteste sted?

Mawsynram er nemlig det stedet hvor det regner mest i verden, skriver AFP. De store nedbørsmengdene har sikret landsbyen en plass i Guinness rekordbok. I løpet av et år faller det ikke mindre enn 11.873 millimeter, altså 11,9 meter, nedbør.

Hvor mange regndager i Oslo?

Høyeste målte temperatur er 34,6 °C (juli 2018), laveste temperatur er –26,0 °C (januar 1941). Den nedbørrikeste måneden er september, med gjennomsnittlig 90 mm, den nedbørfattigste er februar, med 36 mm, mens årsnedbøren er 763 mm. I gjennomsnitt måles nedbør lik eller større enn 1,0 mm i 113 dager hvert år.

Hvor er det minst sol i Norge?

Sørlandet får mest sol

Vestlandet peker seg også ut som den landsdelen med færrest soltimer – i allefall i Bergen, som bare får 218 timer med sol. Grimstad i Agder får mest sol, med 286 timer.

Hvor i Norge er det penest vær?

Finn ut på pent.no!

Men om vi bruker det internasjonale målet klarværsdager, er det Grimstad som er vinneren, sier Stein Kristiansen ved Meteorologisk institutt til VG Nett. Hittil i sommer er det målestasjonene Setesdalen, Kjevik, Lindesnes og Torungen ved Arendal som har registrert penest vær.

Hvor er det varmeste stedet i Norge?

juni 1970 måtte værobservatør Borghild Syversen i Nesbyen klype seg i armen. Termometeret viste 35,6 °C, den høyeste temperaturen målt i Norges noensinne. Den 20. juni 2020 kunne Nesbyen feire 50 år som Norges varmeste sted.

Hvor skinner solen mest i Norge?

Mest sol på sørlandet

Hvis vi ser på landsdelen hver for seg, er det sørlendingene som har mest sommersol. På andreplass finner vi Østlandet, mens sola skinner litt mindre dess lenger nord i landet du kommer. Det er altså Sørlandet som har mest sommersol sammenlignet med de andre landsdelene.

Er Solen sterkere i Norge?

Sola er sterkest midt på dagen vår og sommer. UV-strålingen fra sola blir sterkere jo nærmere ekvator du kommer. I tropiske strøk er sola omtrent dobbelt så sterk som sommersola i Sør-Norge. Jo tynnere ozonlag, jo sterkere blir sola.

Hvilken by har flest soltimer?

Rekorden finner man øst i Sahara, der Solen skinner 4300 timer i året av omtrent 4450 mulige. Det mest solrike bebodde stedet i verden er Yuma i Arizona med 4055 soltimer i året – 91 prosent av det som er mulig.

Hvor i verden er Solen sterkest?

Sola er sterkest og har en UV-indeks på rundt 12 i Alpine områder og i områdene rundt ekvator, eksempelvis Brasil, Mexico, Afrika, Australia, Maldivene, Indonesia, Thailand og India. Den røde streken er ekvator. I områdene på ekvator og i nærheten er UV-strålingen sterkest.

Kan man bli brun av å ligge i skyggen?

Skygge er det beste solskinnet

Opp til 40 % av UV-strålene når deg allikevel, selv i skyggen. Det innebærer at du også blir brun i skyggen.

Skrevet av:

Aslak er en innfødt Oslo-borger med en stor lidenskap for sport, lokalbrygget øl og å utforske nye restauranter og reisemål rundt om i Norge.

Leave a Comment