De syv skolene er Elvebakken, Nydalen, Foss, Ullern, Oslo Katedralskole, Edvard Munch og Valle Hovin. Elevene på studiespesialisering ved Elvebakken videregående topper lista med et snitt på 55,8 poeng. Det viser at også i år er det skolene i sentrum og i Oslo vest som har de høyeste snittene.
Hvilken vgs i Oslo har høyest snitt?
I år som i fjor har studiespesialisering på Elvebakken høyest poenggrense (karaktersnitt ganger ti) med 53,6. Like bak følger Nydalen med 52,6. Gjennomsnittlig karaktersnitt for de som har kommet inn, er henholdsvis 56,8 og 55,3 på disse to skolene.
Hvilken vgs har høyest snitt?
Snittet er høyest på Elvebakken videregående skole, med en bukk på 52,2 i snitt for å komme inn. Deretter kommer Nydalen på 50.6 og Ullern videregående skole med 48,8 i snitt.
Hvilke skoler har studiespesialisering i Oslo?
Her kan du studere STUDIESPESIALISERING (vgs-1) i Oslo
- Akademiet VGS Oslo.
- Bjerke videregående skole.
- Bjørnholt videregående skole.
- Elvebakken videregående skole.
- F21 – Fyrstikkalleen skole.
- Foss videregående skole.
- Hartvig Nissens skole.
- Hellerud videregående skole.
Hvilken videregående skole er best i Oslo? – Related Questions
Hva er snittet på kg?
I 2019 var snittet på førsteinntaket på vg1 på ca. 4,6. Skolen har tradisjonelt fått flere søkere enn skolen har plasser til.
Hva er snitte på Blindern?
Gjennomsnittet på studiespesialisering på Blindern videregående skole er 48,5, mens den nedre poenggrensen er 45,3. Dette var høsten 2020.
Hvem passer studiespesialisering?
Hvem passer studiet for? Studiespesialisering passer for deg som er liker å arbeide med teoretiske fag. Du bør være samarbeidsvillig, strukturert og selvdisiplinert. Du bør også være interessert i kultur- og samfunnsforhold, og like å skrive eller regne.
Er det mye lekser på studiespesialisering?
På yrkesfag har dere noen praktiske fag og der er det ofte ikke lekser. På studiespesialisering er det nok litt mer lekser eller innleveringer. Det er mange som har gode arbeidsvaner fra ungdomskolen og syns ikke det er noe mer lesker enn de er vant til.
Er det vanskelig på studiespesialisering?
Mange opplever at det blir ganske mye vanskeligere på videregående ja. Studiespesialiserende er nok en av de vanskeligste linjene man kan velge, likevel er det forskjellige fag man kan velge innenfor studiespesialiserende igjen.
Hva kan du bli hvis du velger studiespesialisering?
Hvis du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli
- sykepleier, lege eller veterinær.
- ingeniør, jurist eller økonom.
- lærer, psykolog eller forsker. Du kan også utdanne deg til andre yrker – med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.
Hvor mye må man ha i snitt for å komme inn på studiespesialisering?
Men per i dag ligger snittet for å komme inn et sted mellom 3 og 4 i snittkarakter fra videregående.
Hvor mange timer har studiespes i uka?
Velger du studiespesialisering, består det første året på VG1 av fellesfag som utgjør 30 timer per uke. Norsk 4 timer, matematikk (praktisk eller teoretisk) 5 timer, engelsk 5 timer, naturfag 5 timer, fremmedspråk (nivå 1 eller nivå 2) 4 timer, samfunnsfag 3 timer, geografi 2 timer, kroppsøving 2 timer.
Hvor mange dropper ut av studiespesialisering?
Så mye som en av fem dropper ut eller fullfører ikke i løpet av fem år, og blant yrkesfagelever gjelder dette en av tre. Det er også kjønnsforskjeller og regionale forskjeller. De som ikke fullfører, har høyere risiko for arbeidsledighet, uførepensjonering og lavere inntekt.
Hvilke studier dropper flest ut av?
På vrakings-toppen troner økonomi og administrasjonsfag. Hele 37 prosent, eller nesten fire av ti studenter, hadde avbrutt bachelorstudiene fem år etter start. Det utgjorde over 2500 studenter av de omlag 7000 som påbegynte økonomi-grader i 2005.
Hva koster frafall i videregående skole?
Frafallet i den videregående skolen i Norge, koster landet fem milliarder kroner for hvert årskull. En av tre elever faller ut av den videregående skolen i Norge.
Er det greit å droppe ut av videregående?
Videregående skole er frivillig så du kan slutte der. Da må du gi beskjed til skolen om at du vil slutte. Foreldrene dine kan ikke bestemme dette, men de må få si hva de mener. Det er vanskelig å få en jobb dersom en ikke har noen utdanning.