Hvor er det lov å overnatte med bobil?

Friluftsloven § 9 gir rett til å campe med bobil i utmark så lenge det ikke er til utilbørlig fortrengsel eller ulempe for andre, som det heter. Sørg for at du ikke camper for nær bebyggelse; Du har ikke rett til å campe nærmere enn 150 meter fra bebodd hus eller hytte.

Hvilken bobil er best på vinteren?

Carthago og Kabe er helt klart de bobilmerkene som er best egnet for vinterbruk. Disse bygger alt inn i bilene, og har godt med isolasjon rundt alt som har med vannet å gjøre. Og da skal du faktisk opp i kaldere enn 30 minus før du kan få problemer.

Hva må man ha i en bobil?

Vi har laget et forslag til hva du kan pakke med deg på tur.

Utvendiglagringsrom

 • Campingstoler.
 • Campingbord.
 • Grill og rengjøringsutstyr til grill.
 • Sykler.
 • Nivåklosser.
 • Varme tepper til sene sommerkvelder.
 • Ekstra lang kabel til å koble til strøm.
 • Tilkobling kabel CEE, og overgang til vanlig shuko kontakt.

Hvor er det lov å overnatte med bobil? – Related Questions

Er det lov å sove i bobil mens man kjører?

I veitrafikkloven er reglene ganske klare. Akkurat som i en vanlig bil må fører og passasjerer bruke sikkerhetsbelte under kjøring. Man har derfor ikke lov til å lage mat, sove i sengen eller bevege seg rundt i bobilen under kjøring.

Er det lov å bo i bobil?

Det er lov å bo i bobil hele året i Norge. For at man skal kunne registreres som bosatt i bobilen, kreves det etter folkeregisterforskriften § 5-1-2 at bobilen er parkert på et sted med offisiell adresse og de som bor i den har til hensikt å oppholde seg der i minst seks måneder.

Kan man bo i bobilen om vinteren?

De fleste bobiler i dag er godt isolert og utstyrt med varmesystem som holder bobilen varm og god i kulden. Bobilene har enten vann- eller luftvarme som begge er godt egnet for vinterbruk.

Hvor fort har bobil lov til å kjøre?

Ifølge Bobilverden har Vegtrafikklovens paragraf 13, punkt 4 har blitt endret slik at den nå lyder (endringen i kursiv): ”På vegstrekninger med særskilt fartsgrense høyere enn 80 km i timen må motorvogn med tillatt totalvekt over 3 500 kg eller motorvogn med tilhenger ikke kjøres fortere enn 80 km i timen.

Hvor lenge kan man Fricampe med bobil?

Det er utfordrende å manøvrere en stor bobil, og vanskelig å parkere. Bruk gjerne utfartsparkeringene i utkanten av byen i stedet, og vær oppmerksom på tidsbegrensning som vanligvis er 48 timer, noen steder 24 timer. Hvis du er usikker, her finner du oversikt over dedikerte bobilparkeringer: bobilplassen.no.

Er det lov å parkere campingvogn på bobilparkering?

Bobilparkeringer er ikke innrettet som campingplasser hvor trafikken ofte er regulert i betydelig grad og parkering av biler kan foregår på egne plasser. Uten tilrettelegging blir hele bobilparkeringen uroet av slik trafikk. Dersom campingvogner skal kunne bruke bobilparkeringer må det settes av mer plass.

Kan man kjøre med gassen på i bobil?

De færreste kjøleskap eller bobiler/campingvogner er konstruert for å brukes på gass under kjøring, og i mange land er dette faktisk forbudt. Se instruksjonsboken for ditt kjøleskap.

Hva er viktig å tenke på når man skal kjøpe bobil?

Husk dette når du skal kjøpe brukt bobil:
 • Sjekk markedsprisen på den typen bobil du tenker på å kjøpe.
 • Sjekk bobilen nøye – utvendig og innvending!
 • Fungerer vannkraner, dusj og toalett som det skal?
 • Se i serviceheftet.
 • Sjekk om det kan være heftelser.
 • Undersøk om bilen er EU-godkjent.
 • Skriv alltid kontrakt!

Hvor kan man fylle vann på bobil?

Fyll på rent vann hjemme, men fyll ikke mer vann enn du trenger dersom totalvekta er et problem. Du kan også fylle vann på campingplasser og de fleste bobilplassene. Mange kommuner har også vannfylling ved egne tømmestasjoner.

Kan bobilen stå ute om vinteren?

Bobilen kan stå ute hele året, men vinterlagring under tak er absolutt å foretrekke – i hvert fall om du har planer om å bruke bobilen gjennom vinterhalvåret. Har du den i en garasje eller i et bobilhotell er du alltid klar om lysten på en helgetur skulle melde seg.

Hvor lenge kan man Fricampe med bobil?

Det er utfordrende å manøvrere en stor bobil, og vanskelig å parkere. Bruk gjerne utfartsparkeringene i utkanten av byen i stedet, og vær oppmerksom på tidsbegrensning som vanligvis er 48 timer, noen steder 24 timer. Hvis du er usikker, her finner du oversikt over dedikerte bobilparkeringer: bobilplassen.no.

Hvordan unngå fukt i bobil?

Hvordan unngå fukt i bobil– eller campingvogn?
 1. Sørg for å holde bobilen tett, og alle sprekker må utbedres umiddelbart.
 2. Når bobilen ikke er i bruk, plasser den under et tak.
 3. Utfør en fuktkontroll av bobilen årlig, av fagfolk.
 4. Sørg for god ventilasjon for å få fukten ut av bobilen.

Hvor lenge varer batteri i bobil?

Forlater du en bobil som har et blybatteri med mindre enn 50% strøm igjen, ville batteriet tatt skade av det, men et lithiumbatteri kan brukes mellom 0-100% og har en levetid på minst 10-12 år.

Kan man bruke bobil om vinteren?

De fleste bobiler i dag er godt isolert og utstyrt med varmesystem som holder bobilen varm og god i kulden. Bobilene har enten vann- eller luftvarme som begge er godt egnet for vinterbruk.

Hvordan vaske taket på bobil?

Vær forsiktig når du vasker taket på bobilen, om mulig bør du vaske mest mulig fra siden og ikke gå opp på taket. Hvis du må gå på taket, må du sørge for å krype langs sidene – der hvor taket er sterkest. Du kan også bruke for eksempel isopor til å legge oppå taket for å fordele vekten.

Hvordan få vekk sot i taket?

Eksempler kan være Jif Allrent eller Ajax Original Allrengjøring. Ikke bruk Zalo eller grønnsåpe. Begge disse må skylles vekk med mye vann, og det er det vanskelig å få gjort i taket. Er soten klebrig, og minner om heksesot, kan den vaskes vekk med et fettløsende middel, for eksempel Plumbo fettløser på sprayflaske.

Leave a Comment