Hvor er Reisen til Julestjernen spilt inn?

Filmen ble spilt inn vinteren 1976. Store deler av filmen ble spilt inn på Akershus slott og festning og Norsk Folkemuseum i Oslo, mens utendørsscener ble tatt opp ved Savalen på Tynset, på Røros, Norefjell og Nannestad.

Hvem spiller i den nye Reisen til Julestjernen?

I rollene
  • Sonja. Amalie Krogh Sundbø
  • Kongen og Julemannen. Håvard Bakke.
  • Heksen. Silya Nymoen.
  • Greven. Jakob Schøyen Andersen.
  • Nissefar. Ingar Helge Gimle.
  • Ole. Hans Magnus Rye.
  • Petrine. Benedicte Søreng.
  • Heksens datter, ensemble. Katarina Lund.

Hvem spiller i Reisen til Julestjernen på Folketeateret?

Medvirkende: Amalie Krogh Sundbø, Silya Nymoen/Siren Jørgensen, Håvard Bakke, Jakob Schøien Andersen, Ingar Helge Gimle, Hans Magnus Rye, Benedicte Søreng, Katarina Lund, Øyvind Boye Hansen Løvold, Liv-Unni Larsson Undall og Kristian Johan Giertsen.

Hvor er Reisen til Julestjernen spilt inn? – Related Questions

Hvor mange personer tar Folketeateret?

Teatersalen. Forestillinger, events, kick off´s og konferanser. 1.400 seter fordelt på parkett og balkong (800/600).

Hvem driver Folketeateret?

Historie. Folketeateret ble i 2006 overtatt av Eiendomsspar AS, som gjennomfører et omfattende restaureringsprosjekt med vekt på å ivareta scenens rike tradisjoner og byggets unike arkitektoniske uttrykk.

Hvem spiller rollen som Sonja i filmen Reisen til Julestjernen fra 1976?

Hanne Krogh som Sonja sammen med Knut Risan som kongen og Bente Børsum som dronningen i Ola Solums filmatisering av Reisen til julestjernen (1976). Europafilm.

Hva heter den lille jenten i Reisen til Julestjernen?

I denne tradisjonsrike eventyrfilmen møter vi prinsesse Gulltopp, som forsvinner fra slottet på selveste julaften. Prinsessen er gått ut i skogen for å finne julestjernen, etter å ha blitt lurt av onkelen sin, den slemme og griske greven.

Hvem spiller sminkøren i julestjerna?

Hannah Karine Giske er «Olea», arthouse veganeren med en spesiell kjærlighet for gris. Sangkonkurransens programleder «Håkon Magnus» spilles av Nils Ingar Aadne, i rollen som innspillingsleder «HC» ser vi Audun Sandem og Sanne Kvitnes som sminkøren «Lise».

Hvem spiller Filippa i julestjerna?

Filipa (Maja Christiansen) er en kristen popstjerne av den litt selvopptatte typen.

Hvorfor mister julestjernen bladene?

Julestjerner er ekstremt følsomme for kulde og bladene faller av dersom det blir under 15 grader i rommet. Julestjernen skal stå lyst og solrikt. Jorda skal helst være litt fuktig under hele blomstringstiden. Den trenger ikke næring dersom man ikke beholder den også etter jul.

Hva på julestjerna er giftig?

Julestjerne. ​Julestjernen har fått et ufortjent dårlig rykte som en svært giftig plante. Vi regner julestjernen som en lite problematisk plante fordi den kun inneholder mildt irriterende plantesafter. Å ha smakt på en julestjerne er helt ufarlig.

Hvor mange julestjerner blir solgt før jul?

Det selges over 4 millioner julestjerner hver jul i Norge.

Hvilken planet er julestjerna?

Den 21. desember skal nemlig solsystemets to største planeter, Jupiter og Saturn, forme det som kommer til å ligne på en dobbeltplanet. Hendelsen, som vil bli synlig fra jorden, har fått navnet «Julestjernen».

Finnes det en julestjerne?

Julestjerne er en busk i vortemelkfamilien som kan bli opptil 4–5 meter høy. Opprinnelig fantes arten i Mellom-Amerika, men den er nå en av de mest brukte innendørs potteplantene i verden og den dyrkes også utendørs i varme områder.

Leave a Comment