Hvor er Reisen til Julestjernen spilt inn?

Filmen ble spilt inn vinteren 1976. Store deler av filmen ble spilt inn på Akershus slott og festning og Norsk Folkemuseum i Oslo, mens utendørsscener ble tatt opp ved Savalen på Tynset, på Røros, Norefjell og Nannestad.

Hvem spiller i Reisen til Julestjernen på Folketeateret?

Medvirkende: Amalie Krogh Sundbø, Silya Nymoen/Siren Jørgensen, Håvard Bakke, Jakob Schøien Andersen, Ingar Helge Gimle, Hans Magnus Rye, Benedicte Søreng, Katarina Lund, Øyvind Boye Hansen Løvold, Liv-Unni Larsson Undall og Kristian Johan Giertsen.

Hvor ble Reisen til Julestjernen spilt inn 2012?

En mørkere versjon av «Reisen til julestjernen» spilles inn på et drømmeslott i Tsjekkia. Denne gangen har de fått med Disney på laget.

Hvor er Reisen til Julestjernen spilt inn? – Related Questions

Kan julestjernen stå på om natten?

Nesten halvparten av oss lar elektrisk julepynt stå på om natta. – Det er unødvendig og kan være direkte brannfarlig. Det sier brannekspert i Frende Forsikring, Øystein Øren, i en pressemeling. Han viser fram en svidd adventsstjerne.

Hva er egentlig julestjernen?

Betlehemsstjernen eller Julestjernen knytter seg til en forestilling fremsatt i Matteusevangeliet, om at en spesiell stjerne skulle ha vist seg på himmelen ved Jesu fødsel, som symbol på den ekstraordinære hendelsen som fant sted.

Hvilket land kommer julestjernen fra?

Planten julestjerne, med Euphorbia pulcherrima som botanisk navn, kommer opprinnelig fra sentral Amerika. I høylandet der blomstrer planten naturlig når dagene blir kortere, rundt juletider. Aztekerne i det sørlige Mexico brukte i sin tid de røde bladene til å utvinne et rødt fargestoff brukt til tekstilfarging.

I hvilket år ble julefilmen Reisen til Julestjernen utgitt?

Reisen til julestjernen er en norsk eventyrfilm med julemotiv fra 1976 med Hanne Krogh, Knut Risan og Bente Børsum i noen av de ledende rollene.

Hvor gammel er Reisen til Julestjernen?

Reisen til julestjernen er en eventyrkomedie av Sverre Brandt. Stykket hadde urpremiere i 1924, og har siden vært satt opp hele 25 ganger ved Nationaltheatret, og en rekke ganger ved andre norske og internasjonale scener.

Hvordan få julestjernen rød igjen?

Du må bare huske å vanne og unngå at den får frost ute. – Det er ikke så vanskelig å planten til å overleve, men å den rød igjen er verre, sier gartner Gjermund Leikvoll ved Leikvoll gartneri og hagesenter. – Den skal ikke ha for mange timer i døgnet med lys, ellers blir ikke bladene røde.

Hva tåler ikke julestjerne?

Vanning: Julestjernen er sensitiv mot for mye vann, det beste er å vanne lite og jevnlig. Lys: Julestjernen trives på et varmt sted med mye lys, men ikke i direkte sollys. Temperatur: Julestjerne er svært sensitiv for lave temperaturer, og bør beskyttes fra kulden under transport.

Når skal man ta ned julestjerna?

Advendsstjernen eller julestjernen må minst henge til 6. januar – De hellige tre kongers dag, og tas ned innen 13. januar. Julehefter er en viktig del av juletradisjonene.

Hvor ofte skal man vanne en julestjerne?

Julestjernen er ikke glad i å bli “våt på beina”. Gi den litt vann et par ganger i uken, men aldri så mye at den blir gjennomvåt. Heller for lite enn for mye! Den gylne middelvei er altså stikkordet, og vannet bør være romtemperert.

Hvor giftig er en julestjerne?

Julestjerne. ​Julestjernen har fått et ufortjent dårlig rykte som en svært giftig plante. Vi regner julestjernen som en lite problematisk plante fordi den kun inneholder mildt irriterende plantesafter. Å ha smakt på en julestjerne er helt ufarlig.

Hvorfor mister julestjernen bladene?

Julestjerner er ekstremt følsomme for kulde og bladene faller av dersom det blir under 15 grader i rommet. Julestjernen skal stå lyst og solrikt. Jorda skal helst være litt fuktig under hele blomstringstiden. Den trenger ikke næring dersom man ikke beholder den også etter jul.

Leave a Comment