Hvor foregår handlingen i Romeo og Julie?

Handlingen utspiller seg i Verona, hvor den unge Romeo og den ennå ikke 14-årige Julie forelsker seg brått og hjelpeløst og gifter seg i hemmelighet. De blir ofre for sin egen utålmodighet, for en lunefull skjebne og for den bitre feiden som raser mellom deres to familier, Montague og Capulet.

Hvorfor kunne ikke Romeo og Julie få hverandre?

Fra Romeo og Julie til West Side Story

Plottet er basert på den tidløse historien om Romeo og Julie, de to elskende som ikke kan få hverandre fordi de tilhører sosiale grupper som er i strid med hverandre. I Shakespeares skuespill er det fiendskap mellom familiene Capulet og Montague.

Hva er aldersgrensen på Romeo og Julie?

Romeo og Julie
AttributtVerdi
MedvirkendeLeonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo, Paul Sorvino
TaleEngelsk
TekstUtekstet
Aldersgrense12 år

Hvor foregår handlingen i Romeo og Julie? – Related Questions

Hvorfor dør Romeo og Julie?

Romeo reiser tilbake til Verona og til kirkegården der Julie er, han svelger giften bare noen minutter før Julie våkner, og da hun våkner finner hun sin kjære død. Hun tar sitt eget liv der og da. Ettersom det endte i slik tragedie mestemte familiene seg for å slutte fred.

Hvilken familie hører Julie fra Romeo og Julie til?

Handlingen i Romeo og Julie foregår i den italienske byen Verona. Her møter vi to rike familier, Montague og Capulet, som ikke tåler å være i nærheten av hverandre på grunn av en langvarig bitter konflikt. Hver av de to familiene har et barn, en gutt (Romeo Montague) og en jente (Julie Capulet).

Hva slags sjanger er Romeo og Julie?

Romeo og Julie er en tragedie, skrevet tidlig i forfatteren William Shakespeares karriere.

Hvor gammel var Leonardo DiCaprio i Romeo og Julie?

Ti fakta om den kritikerroste kjærlighetsfilmen.

Det er skuespillerne Leonardo DiCaprio (42) og Claire Danes (37) som spiller det unge stormforelskede paret som trosser sine rivaliserende familier på grunn av den sterke kjærligheten de føler for hverandre.

Hvordan starter Romeo og Julie?

Historien begynner da Romeo , sønn av Montague er på et maskeradeball hos familien Capulet . Der treffer han Julie , datter av herr Capulet . Det er kjærlighet med første blikk , og de forelsker seg hodestups i hverandre . Julie er det vakreste Romeo noensinne har sett , og han er helt fra seg av glede .

Hva er handlingen i Hamlet?

Handlingen er lagt til Danmark; prins Hamlet ønsker å hevne seg på sin onkel Claudius, som har drept Hamlets far, kongen av Danmark, og deretter erobret tronen og ektet Hamlets mor. Skuespillet utforsker tema som galskap, grådighet, forræderi, hevngjerrighet, blodskam og moralsk korrupsjon.

Hvem var Ophelia?

Ofelia er en rollefigur fra William Shakespeares tragedie Hamlet. Hun er en ung adelsdame i Danmark, datter til Polonius og søster til Laertes. Hun er tilsynelatende elsket av Hamlet, men holder seg pliktoppfyllende unna ham etter instrukser fra sin far.

Hvem dør i Hamlet?

Mot slutten av skuespillet har Hamlet forårsaket døden til sin kjære Ofelia, sin mor Gjertrud, sin onkel Claudius, sin fremtidige svoger Laertes, sin fremtidige svigerfar Polonius og sine to barndomsvenner, Rosenkrantz og Gyldenstern. Hamlet er selv den siste rollefiguren i stykket som dør.

Hvem drepte faren til Hamlet?

Det snakker til Hamlet og forteller at det var Claudius som drepte faren. Hamlet får et oppdrag av spøkelset: Å drepe Claudius. Hamlet bestemmer seg for å spille gal, for å avlede og forvirre de andre.

Hvorfor spiller Hamlet gal?

Hamlet er prins av Danmark. Han har fått i oppdrag å ta livet av kongen, som har tilranet seg tronen. Han påtar seg en rolle der han spiller gal for å komme innpå sitt offer.

Hva betyr regn av stein og piler?

Å tåle dette regn av stein og piler en bitter skjebne sender mot oss? Eller å trekke sverdet mot et hav av sorger, og gjøre slutt på dem?” Her spør Hamlet seg selv om det er best å leve i all den smerten og motgangen man opplever i livet, eller om det er best å slippe alt.

Leave a Comment