Hvor foregår handlingen i Romeo og Julie?

Handlingen utspiller seg i Verona, hvor den unge Romeo og den ennå ikke 14-årige Julie forelsker seg brått og hjelpeløst og gifter seg i hemmelighet. De blir ofre for sin egen utålmodighet, for en lunefull skjebne og for den bitre feiden som raser mellom deres to familier, Montague og Capulet.

Hva er budskapet i Romeo og Julie?

Romeo og Julie handler om forbudt kjærlighet og om familie, ære og arrangert ekteskap. Det handler om et kjærlighetsforhold mellom to ungdommer i rivaliserende familier i Verona på 1500-tallet.

Hvorfor kunne ikke Romeo og Julie få hverandre?

Fra Romeo og Julie til West Side Story

Plottet er basert på den tidløse historien om Romeo og Julie, de to elskende som ikke kan få hverandre fordi de tilhører sosiale grupper som er i strid med hverandre. I Shakespeares skuespill er det fiendskap mellom familiene Capulet og Montague.

Hvor foregår handlingen i Romeo og Julie? – Related Questions

Hvor gammel var Leonardo DiCaprio i Romeo og Julie?

Ti fakta om den kritikerroste kjærlighetsfilmen.

Det er skuespillerne Leonardo DiCaprio (42) og Claire Danes (37) som spiller det unge stormforelskede paret som trosser sine rivaliserende familier på grunn av den sterke kjærligheten de føler for hverandre.

Hva er aldersgrensen på Romeo og Julie?

Romeo og Julie
AttributtVerdi
MedvirkendeLeonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo, Paul Sorvino
TaleEngelsk
TekstUtekstet
Aldersgrense12 år

Hvilken familie hører Julie fra Romeo og Julie til?

Handlingen i Romeo og Julie foregår i den italienske byen Verona. Her møter vi to rike familier, Montague og Capulet, som ikke tåler å være i nærheten av hverandre på grunn av en langvarig bitter konflikt. Hver av de to familiene har et barn, en gutt (Romeo Montague) og en jente (Julie Capulet).

Korleis er forholdet mellom Hamlet og kjæresten Ofelia?

Hamlets kjæreste, Ofelia, har fått instrukser av sin far (Polonius) og sin bror (Laertes) om å holde seg unna ham. De overbeviser henne om at Hamlet ikke elsker henne. Ofelia er også urolig over Hamlets merkelige oppførsel og det ender i en voldsom krangel mellom de to.

Hva er handlingen i Hamlet?

Handlingen er lagt til Danmark; prins Hamlet ønsker å hevne seg på sin onkel Claudius, som har drept Hamlets far, kongen av Danmark, og deretter erobret tronen og ektet Hamlets mor. Skuespillet utforsker tema som galskap, grådighet, forræderi, hevngjerrighet, blodskam og moralsk korrupsjon.

Hvordan starter Romeo og Julie?

Historien begynner da Romeo , sønn av Montague er på et maskeradeball hos familien Capulet . Der treffer han Julie , datter av herr Capulet . Det er kjærlighet med første blikk , og de forelsker seg hodestups i hverandre . Julie er det vakreste Romeo noensinne har sett , og han er helt fra seg av glede .

Hvorfor er Shakespeare relevant i dag?

Shakespeare er alltid relevant fordi han skriver dypt og vakkert om følelser og psykologi. Jeg har mange ganger tenkt at litteratur som binder seg for sterkt til samtidens debattemaer, eller som skriver moraliserende ut fra normene i sin egen tid, fort føles gammel.

Hva heter de to rivaliserende familiene i William Shakespeares Romeo og Juliet?

Som kjent kommer Romeo og Julie fra de to rivaliserende familiene Montague og Capulet.

Hvor mange akter er det i Romeo og Julie?

bøker – Romeo og Julie : tragedie i 5 akter.

Når ble Romeo og Julie filmen laget?

Romeo + Juliet
SjangerRomantikk / Drama
Utgivelsesår1996
Prod.landUSA
Lengde120 min.

Hvorfor er Romeo og Julie en klassiker?

Først og fremst er Romeo og Julie en klassiker som alle bør kjenne til. Historien om de unge elskende som velger hverandre, til tross for en familiestrid som de ufrivillig er en del av. Dette er et stykke som man ofte finner i pensum på videregående, og denne forstillingen kan med absolutt brukes i undervisning.

Leave a Comment