Hvordan finne en god fastlege?

Du kan selv finne og bytte til ønsket fastlege på helsenorge.no. Hvis den legen du ønsker deg ikke er ledig, kan du sette deg på venteliste.

Hva skal man gjøre når man ikke har fastlege?

– Kommunen må ha en plan for allmennlegetjenesten, dette er spesielt viktig når de ikke klarer å ha nok fastleger. Planen bør si noe om legebehov i kommunen på kort og lang sikt, rekruttering og stabilisering av allmennlegetjenesten. Men det hjelper jo ikke den pasienten som må ha en time nå, sier Asmervik.

Hvor kan jeg bestille time hos fastlege?

Om tjenesten

Fastlegen kan tilby kontakt med legekontoret, e-konsultasjon, timebestilling, videokonsultasjon og fornying av resept. Finn mer informasjon om fastlegen på Helsenorge.

Hvordan finne en god fastlege? – Related Questions

Hvor lang ventetid for time hos fastlege?

Til tross for at du ikke er akutt syk, er det ofte bekymring og smerte som får deg til å bestille legetime. Du skal slippe å vente for lenge med for eksempel å få en kul erklært ufarlig, eller undersøkes videre. Kravet i fastlegeforskriften er at du normalt skal få time hos fastlegen innen fem virkedager.

Er det gratis å gå til fastlege?

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Hvor mye koster en time hos fastlegen?

Eigendelar hos lege
LegeEigendel dagtid
Konsultasjon hos allmennlege/legevakt160 kroner
Konsultasjon hos allmennlege/legevakt der legen er spesialist i allmennmedisin212 kroner
Tillegg for tidsbruk ved konsultasjon over 20 minutt (per påbegynt 15 minutt)10 kroner
Sjukebesøk frå allmennlege/legevakt223 kroner

Hvordan bestille hastetime?

Hastetimer gjøres tilgjengelige for bestilling kvelden i forveien på helsenorge.no, alternativ kan du ringe oss på 22 85 33 00 når legekontoret åpner.

Kan man bestille legetime på SMS?

Bestill time hos fastlegen din på nett

Enten via SMS, nettside eller appen vår som du kan laste ned fra Google Play eller App Store.

Hvordan man bestille time hos legen via PasientSky?

Dere kan tilby pasienter å bestille timer online, via PatientSky-appen eller pasientportalen.

Pasient bestiller time

  1. ​PatientSky-appen,
  2. ​Pasientportalen, eller.
  3. ​Online timebestilling uten innlogging.

Er PasientSky gratis?

Appen er helt gratis og støtter fem språk: norsk, engelsk, polsk, russisk og arabisk. Les mer om PasientSky og PasientSky-appen på pasientsky.no.

Kan jeg bestille legetime selv?

du kan logge deg inn på helsenorge sine nettside for å bestille time og andre tjenester. Her står som regel også telefonnummeret oppført. Nummeret står som regel på legekontoret sine hjemmesider, ellers vil Google ofte finne telefonnummeret om du søker på legekontorets navn.

Hva koster PasientSky?

399 kr. Gi dine pasienter en personlig opplevelse med skybasert IP-telefoni fra PatientSky. Appen identifiserer alle pasienter, så du vet hvem som ringer til deg, og pasienten vil automatisk få opplyst sin plass i køen.

Er e-konsultasjon gratis?

Fastlegen skal normalt besvare pasientens henvendelse innen fem arbeidsdager. Kommunikasjonen skjer på sikkerhetsnivå 4. I følge Normaltariffen har ekonsultasjon egen takst som inkluderer egenandel for pasienten og refusjonstakst for fastlegen. En ekonsultasjon har samme takst som et legebesøk.

Kan privat lege sende henvisning til det offentlige?

Private behandlingssteder kan inngå avtale med et av de fire regionale helseforetakene for å tilby behandling og undersøkelser på vegne av det offentlige. Ved henvisning til avtalespesialist vil kostnadene for deg som pasient hos oss, være det samme som for tilsvarende ved et offentlig sykehus.

Hva koster time hos dr dropin?

Uansett hva du trenger, når du kommer og hvor lang tid det tar koster en legetime på klinikk alltid 695,-. Du betaler aldri tillegg for prøver, resepter eller henvisning.

Hvem eier Dr drop in?

Dropin er en del av porteføljen til oppstartsfabrikken Askeladden & Co, som ledes av Martin Schütt.

Hvordan betale dr dropin?

Ved konsultasjon i klinikk betaler kunden for Tjenesten på stedet, etter konsultasjon, med kort eller Vipps. Dr. Dropin har rett til å kreve gebyr ved utstedelse av faktura.

Kan man få resept hos dr dropin?

Allmennlegene hos Dr. Dropin kan hjelpe deg med forskrivning av de fleste vanlige resepter, men de vil alltid gjøre en individuell vurdering basert på dine symptomer og andre faste medisiner du bruker.

Hva er A og B preparater?

Statens legemiddelverk deler de reseptpliktige medisinene inn i A-, B– og C-preparater. A-preparatene er narkotiske stoffer som kun brukes ved alvorlig sykdom, og som må skrives ut på spesiell resept. B-preparatene er de såkalt vanedannende medisinene, hvorav benzodiazepinene utgjør den største gruppen.

Leave a Comment