Hvordan komme seg fra Oslo til Hemsedal?

Hvordan komme seg fra Bergen til Hemsedal?

For å komme seg fra Bergen til Hemsedal i Norge, trenger du å ta 3 buss linjer: ta 90 buss fra Midtun stopp til Arna Terminal stopp. Neste steg er å bytte til NW162 buss og til slutt ta VY170 buss fra Borlaug stopp til Hemsedal Sentrum stopp. Total reisetid for denne ruten er omtrent 8 tim 44 min.

Hva er Hemsedal kjent for?

Det vert særleg satsa på vinterturisme, men i dei seinere åra har også sommarturismen auka kraftig. Det første alpinanlegget i kommunen ble åpnet i 1961, Hemsedal skisenter. Dette er sterkt utbygd sidan 1970-åra og det er også åpnet et større alpinanlegg i Grøndalen.

Hvor lang tid tar det fra Oslo til Bergen?

Avstand fra Oslo til Bergen

Avstand mellom Oslo og Bergen i luftlinje er 306 kilometer og kjøreavstand er 461 kilometer. Estimert kjøretiden fra Oslo til Bergen er ca 7 timer 8 minutter.

Hvordan komme seg fra Oslo til Hemsedal? – Related Questions

Hvilken togstasjon går shuttlebussen til Hemsedal fra?

Med flere daglige avganger og shuttle buss fra Gol stasjon til Hemsedal om vinteren, har det aldri vært enklere å reise grønt. Du kan ta toget fra Gardemoen/Sandefjord via Oslo eller fra Bergen til Gol stasjon og derfra tar bussen en halvtime til Hemsedal.

Hvor ligger Hemsedal kommune?

Hemsedal ligger i Viken. Sammen med kommunene Flå, Nes, Gol, Ål og Hol (Geilo) danner Hemsedal det vi kaller Hallingdal. Hemsedal ligger midt mellom Oslo (220 km) og Bergen (279 km), med kort vei til de flotte fjordene (kun 83 km).

Hvem eier Hemsedal?

Hemsedal Skisenter eies av SkiStar AB, som også driver skisenter i Trysil (Norge), Sälen (Sverige), Vemdalen (Sverige), St. Johann (Østerrike) og Åre (Sverige).

Hvordan komme seg til Kvarøy?

Ferge kan du ta direkte til Kvarøy fra Stokkvågen tre dager i uken, mandag, onsdag, og fredag. Hurtigbåten Nordlandsekspressen, NEX eller ækspræssn som vi kaller den, kommer innom Kvarøy på sør og nord gående ruter. Dette gi muligheten og reise fra Sandnessjøen og Bodø rett hit til Kvarøy.

Hvor mange ferger på Kystriksveien?

Kystriksveien er Fylkesvei 17 fra Steinkjer til Bodø, samt tilstøtende områder/øyer. Veien er på hele 650 km, går gjennom 21 kommuner og to fylker. Det er seks ferger på strekningen.

Hvordan reise til Lovund?

Du kan reise dit med ferge, hurtigbåt eller egen båt. Det er få veier på øya og begrenset med parkeringsmuligheter, så vi anbefaler reisende med bil å sette den igjen på fastlandet. Du kan ta ferge til Lovund fra Stokkvågen på fastlandet, eller fra øya Onøy.

Hvordan komme seg til Lurøy?

For å komme seg rundt i kommunen, kan en benytte ferge eller hurtigbåt. Ferge går fra Stokkvågen, mens hurtigbåt kan tas fra Stokkvågen eller Tonnes på fastlandet. De fleste øyer med bosetting anløpes av både ferge og hurtigbåt, og det er daglig hurtigbåtforbindelse til/fra Sandnessjøen og Bodø.

Hvor mange bor på Onøy?

Folketallsutvikling – Lurøy

På øyene er det størst befolkning på (folketall 2022): Lovund (520), Solværøyene (272), Onøya (262) og Lurøya (119). Kommunen har ett tettsted, Lovund, på øya av samme navn (520 innbyggere i 2022).

Hvordan komme seg til Træna?

Du kan reise dit med ferge, hurtigbåt eller egen båt. Det er få veier på øya og begrenset med parkeringsmuligheter, så vi anbefaler reisende med bil å sette den igjen på fastlandet. Du kan ta ferge til Husøy i Træna fra fra Stokkvågen på fastlandet, og fra Husøy til Selvær hvis du skal dit.

Hvordan komme seg til Helgeland?

Du må reise med ferje og hurtigbåt for å nå de aller fleste øyene på Helgelandskysten. Skal du ha med kjøretøy må du reise med ferje. Du finner rutetider for disse på ReisNordland.no, og en oversikt over de ulike anløpsstedene i vårt kart.

Hvor bør man stoppe på Helgelandskysten?

Man sier gjerne at Helgelandskysten stopper ved Ørnes i Meløy, men turistveien langs Fylkesvei 17 fortsetter helt opp til Bodø. Da passerer den også Saltstraumen og det som muligens er landets flotteste utedo (ved kommunegrensen mellom Gildeskål og Meløy).

Hva kan man gjøre på Nesna?

Bestill din opplevelse
  • Kajakkurs, utleie og guidede turer på Tomma. Paradis trenger ikke være tropisk.
  • Topcamp Havblikk – bo og spis godt på Nesna.
  • Helgeland Havhus.
  • Visit Nesna – Havørnsafari med RIB på Helgelandskysten.
  • Helgeland Kajakk – Kurs, utleie og turer på Tomma.
  • Handelshuset Zahl og Klokkergården i Nesna.

Hvor lang er Kystriksveien?

Artikkelstart. Kystriksveien i Nordland er en vanlig betegnelse på fylkesvei 17 (tidligere riksvei 17) som går langs norskekysten fra europavei 6 i Steinkjer kommune i Trøndelag fylke til riksvei 80 i Bodø kommune i Nordland fylke. Kystriksveien er 630 km lang, hvorav 174 km er i Trøndelag og 456 km i Nordland.

Hvor går riksvei 17?

Fylkesveg 17 (Fv 17), tidligere riksveg 17 og også kalt Kystriksvegen går fra Steinkjer til Bodø. Den begynner ved E6 ved Asp og ender ved riksvei 80 ved Tverlandet knapt to mil øst for Bodø. Strekningen har 630,5 vei og flere fergestrekninger. Kystriksvegen følger for det meste kysten av Nord-Trøndelag og Nordland.

Hvor starter kystveien?

Kystriksveien starter i Steinkjer i Trøndelag og snor seg opp langs Namdalskysten og Helgelandskysten, før den etter 650 kilometer ender i Bodø. På veien passerer du høye fjell, fiskevær og kritthvite strender …

Hvor mange øyer i Helgeland?

Langs strekningen finner man om lag 12 000 øyer, hvite strender, fjell og tinder, lune viker, holmer, fjorder, åpent storhav, store uberørte landområder og bratte fjellvegger som strekker seg rett opp fra havet. I tillegg finner man et massivt dyre- og fugleliv med blant annet lundefugl, havørn og hubro.

Leave a Comment