Hvordan skrives ødelagt?

  1. Infinitiv: Å ødelegge.
  2. Presens partisipp: ødeleggende.
  3. Perfektum partisipp: ødelagt.

Hva er et annet ord for ødelagt?

Relaterte oppslagsord egnet for kryssord: Bøyd, fordervet, knust, plaget, svekket, veltet.

Hvordan bøye å ødelegge?

Aktiv verbbøying av å ødelegge
  1. Infinitiv: Å ødelegge.
  2. Presens partisipp: ødeleggende.
  3. Perfektum partisipp: ødelagt.

Hvordan skrives ødelagt? – Related Questions

Hvilket ord er adjektiv?

Adjektiv er ord som betegner egenskaper ved substantiver. Noen eksempler på adjektiver er ordene stor, gammeldags, grønn, fin.

Er flinke et adjektiv?

Ord som beskriver et substantiv, kalles adjektiv. Adjektivene bøyes i kjønn (det vil si etter det substantivet adjektivet står til) og tall, og kan gradbøyes. En flink gutt, den flinke gutten, flinke gutter, alle de flinke guttene. Ei flink jente, den flinke jenta, flinke jenter, alle de flinke jentene.

Hva er forskjellen på substantiv og adjektiv?

Substantiv (Nomen) er Navn paa en Ting: en «Skole», et «Huus, et «Skib» og en «Ring». Adjektiv lærer oss Nomenets Art, som: «stor» og «liden», «lodden» og «bart».

Er giftig et adjektiv?

giftig {adjektiv}

poisonous {adj.}

Ka e et substantiv?

Substantiv er en ordklasse med ord som betegner blant annet personer, ting og begreper. Substantiver kan vanligvis bøyes i tall (entall og flertall) og ofte i bestemthet (bestemt og ubestemt form). På norsk kan substantiver kjennes igjen ved at de kan opptre med ubestemt artikkel foran seg.

Er brenne et verb?

1 Det svake verbet (brenne – brente) er transitivt, og vi sier at det «tar objekt». Det betyr at det får et objekt etter seg. Dette verbet bruker vi om å brenne noe (objektet), å tilintetgjøre eller ødelegge noe med ild: Vi brente opp all veden.

Hva betyr ordet giftig?

Gift er et stoff som i små mengder forårsaker skade eller død av levende organismer. Ingen stoffer er absolutte gifter, det vil si giftige uansett hvor liten dosen er. Gifter kan forårsake forgiftning, og alvorlighetsgraden av forgiftningen bestemmes blant annet av giftens virkning og dose.

Hva er verdens giftigste stoff?

Botulinumtoksin er det giftigste stoffet

Selv om noen botulinumtoksiner brukes av kosmetikkbransjen i for eksempel botox, er de ikke bare giftige, men verdens mest giftige stoff. Botulinumtoksin er et protein der ekstremt små mengder, bare nanogram, kan drepe.

Hva er ødelegge?

Ødelegge betyr bryte ned.

Finnes det giftige dyr i Norge?

Det finnesgiftige dyr i norsk natur. I sjeldne tilfeller kan bitt og stikk gi alvorlige forgiftninger.

Hvilket dyr har verdens sterkeste bitt?

På førsteplass med verdens hardeste bitt finner man deltakrokodillen. Den har en utrolig bittstyrke på opptil 3510 kg. Mordermaskinen holder til i Sørøst-Asia og Nord-Australia, der den med sine opptil ni centimeter lange tenner gjør vannene usikre. Kosten består av fisk, vannskilpadder, bøfler og villsvin.

Hvilket dyr dreper flest nordmenn?

En til to nordmenn dør av vepsestikk hvert år. Derfor kan vi plassere veps på toppen av dyrene som er farligst for oss her i landet. På andre og tredjeplass kommer ku og hund.

Hva er den farligste byen i Norge?

Se hvilken by som er farligst! Ifølge statistikken over antallet voldssaker per innbyggere er Norges farligste by Hammerfest, skriver Dagbladet. Byen har 11,4 voldssaker per 1000 innbyggere hvert år.

Hva heter Norges farligste mann?

Millehaugen ble pågrepet av politiet samme kveld som drapet skjedde. Det tidligere medlemmet av Tveita-gjengen er tidligere beskrevet som «Norges farligste mann» på grunn av sine handlinger. For drapet på Mohammed Javed på Haugerud ble Millehaugen i 2012 dømt til 21 års forvaring, med 10 års minstetid.

Hvem er mest kriminelle i Norge?

Unge personer og menn blir oftere siktet enn eldre og kvinner. Samtidig har SSBs undersøkelser siden midten av 1990-tallet vist at innvandrere er overrepresentert blant straffede og andre registrerte gjerningspersoner.

Hvem er den farligste mannen i Norge?

Trond Henriksen satt i fengsel første gang som 14-åring og har sonet 13 år bak murene. Nå hjelper han selv ungdom som kan falle utenfor. På 90-tallet ble Trond Henriksens ansikt smurt utover VGs forsider under tittelen «Norges farligste mann».

Leave a Comment