Kan man avbestille Norwegian flybilletter?

Dersom du ikke lenger ønsker å reise, kan du kansellere bestillingen og be om å få pengene tilbake for den ubrukte billetten, inkludert på videre flyvninger og returbilletten (dersom du har bestilt dem hos oss).

Kan jeg avbestille flybillett?

Du har ingen lovbestemt rett til å avbestille når du har kjøpt en flyreise. Du har heller ikke angrerett, selv om reisen er bestilt over internett. Dette betyr at du ikke kan kreve å få billettprisen refundert, dersom du ikke har mulighet til å reise.

Hvordan fungerer avbestillingsforsikring?

Avbestillingsforsikringen gir deg pengene tilbake hvis du trenger å avbestille en reise på grunn av uforutsette hendelser. Du er dekket dersom avbestillingen skyldes: Du, reiseledsager, nærmeste familie eller nøkkelperson i reisefølge rammes av alvorlig akutt sykdom, ulykke eller dødsfall.

Kan man avbestille Norwegian flybilletter? – Related Questions

Er avbestillingsforsikring inkludert i reiseforsikring?

Hva er avbestillingsforsikring? Avbestillingsforsikring er inkludert i reiseforsikringen din eller reiseforsikringen du har gjennom ditt MasterCard. Den gir deg reisekostnader tilbake dersom det skulle oppstå noe uforventet i forkant av reisen.

Hva dekker reiseforsikring Bank Norwegian?

Vilkår gjelder for forsikringen, blant annet:
  • Reisen må starte og slutte i Norden.
  • Gjelder på reiser i inntil 90 dager.
  • Dekker avbestilling av reise med inntil kr 50 000.
  • Erstatter tapt bagasje eller kompenserer for forsinket bagasje.
  • Dekker sykdom og ulykke på reise, samt hjemtransport.

Er avbestillingsforsikring nødvendig?

Forbrukerøkonomen mener at en avbestillingsforsikring er en god og nødvendig investering. – Jo dyrere reisen er, jo viktigere er det å ha avbestillingsforsikring. Sykdom kan ramme alle, så det gjelder å gardere seg mens du kan. Men kjøp ikke avbestillingsforsikring før du har sjekket om du allerede er dekket.

Hvor mye koster avbestillingsforsikring?

En avbestillingsforsikring hos en reiseoperatør koster gjerne i overkant av 5% av prisen på reisen. Likevel vil de fleste ha ansvarsforsikringen sin gjennom en reiseforsikring, og da vil det i de fleste tilfeller være unødvendig å kjøpe en avbestillingsforsikring fra en reiseoperatør.

Hva dekker avbestillingsforsikring SAS?

Forsikringen utbetaler erstatning hvis du ikke kan foreta den planlagte reisen på grunn av følgende : Akutt sykdom eller ulykker som rammer deg, reiseledsager, nærmeste pårørende eller en person du har avtalt å møte, og hvis behandlende lege fraråder å reise.

Kan man kjøpe reiseforsikring etter bestilt reise?

Nei, du kan ikke kjøpe reiseforsikring som gjelder for den aktuelle reisen hvis reisen allerede har startet. Det er derfor viktig å huske at reiseforsikringen må kjøpes før avreise.

Hvordan stoppe reiseforsikring?

Reiseforsikringen er inngått som en ettårsavtale. Du kan når som helst gi oss beskjed om at du ønsker å avslutte avtalen, så vil avtalen avsluttes ved hovedforfall. Ved overgang/flytting av forsikringer til et annet forsikringsselskap vil nytt forsikringsselskap overta avtalen.

Kan man avslutte reiseforsikring?

En reiseforsikring er en helårsavtale og kan ikke sies opp før den er gått ut. For å si opp en personforsikring trenger vi en skriftlig beskjed fra den som kjøpte forsikringen.

Hva dekker reiseforsikring ved korona?

Reiseforsikringen din gjelder dersom du reiser til et land som ikke omfattes av UDs reiseråd på avreisetidspunktet. I slike tilfeller dekker forsikringen også koronasykdom, og er uavhengig av vaksinasjonsstatus. Reiseforsikringen gjelder ikke på reiser som starter når området er omfattet av UDs reiseråd.

Hva skjer om man får korona på reise?

Koronasyk på reise

Forutsatt at reisemålet ikke hadde reiseråd pga korona ved innreise, gjelder forsikringen som ved annen sykdom. Den dekker utgifter til behandling, forlenget opphold og ny hjemreise.

Hva skjer med flybilletter ved korona?

Vi dekker avbestilling av fly, hotell og så videre i Norge hvis du blir satt i såkalt myndighetspålagt karantene på grunn av korona, for eksempel av kommunale/lokale helsemyndigheter. Dekningen gjelder for innenlandsreiser fra 1. mai 2021 og på ubestemt tid framover.

Hva slags sykdom dekker reiseforsikring?

Hva dekker reiseforsikringen? Reiseforsikringen dekker kun akutt og uforutsett sykdom og skade på reisen. En medisinsk forhåndsvurdering forteller deg om din kroniske eller nåværende sykdom og ulykkesskade også vil være dekket av reiseforsikringen, hvis du skulle trenge behandling.

Når en i reisefølget blir syk?

Som grunnlag for dekning ved avbestilling regnes akutt sykdom, ulykker og dødsfall. Forsikringen gjelder deg selv som skal reise, familiemedlemmer, eller den du reiser med så lenge reisefølget ikke er mer enn to personer.

Hva dekkes ikke av reiseforsikring?

– Enkelte ting er faktisk ikke dekket av reiseforsikring, og det er viktig å være klar over, slik at du ikke får deg noen overraskelser om uhellet oppstår, sier Therese. Ekstremsport som paragliding og fallskjermhopp er ikke dekket av reiseforsikring. Det samme gjelder basehopp og ekspedisjoner.

Kan ikke reise pga sykdom?

Hvis du avbestiller reisen på grunn av sykdom, ulykke eller skade gjelder reiseforsikringen. Hvis du bare ombestemmer deg, vil du ikke få igjen penger på reiseforsikringen.

Hva dekker reiseforsikring ved kansellert fly?

Reiseforsikringen gir ikke dekning for forsinkelse eller kansellert reise som følge av kø, bemanningsproblem eller streik, men du har rett på erstatning fra flyselskapet. Flyselskapet er ansvarlig dersom reisen din blir kansellert. Dette gjelder uavhengig av hva som er årsaken, også ved streik.

Leave a Comment