Når er det best å fiske abbor?

Vår erfaring er at de første ukene av høsten (september) så er fisket på sitt beste de aller første timene om morgenen. Da kan du være heldig å få oppleve skikkelig huggbonanza. Abbor på hvert kast er slett ikke unormalt. Senere ut på dagen blir det mer enkeltfisk og lange perioder uten action.

Hva biter abboren på?

Abboren er en glupsk art som er medgjørlig til å spise det aller meste. Maggot, mark, jigg, softbaits, balansepilk, pimpel mm. Men det kan være så enkelt som en flytebrygge, håndsnøre og en krok med mark eller maggot. Men du kommer kanskje aller lengst med litt vanlig fiskeutstyr.

Hvilken sluk til abbor?

SLUKER: Små til middels store skjesluker og spinnere er sikre agn til abbor. Fargene kan godt være sterke, og abboren har en forkjærlighet for rødt.

Når er det best å fiske abbor? – Related Questions

Hvor store blir abbor?

Abbor (Perca fluviatilis, også tryte, dansk: aborre, svensk: abborre) er en rovfisk i abborfamilien, kan bli mer enn 60 cm lang og veie over 4 kg. Det er hunnen som blir størst, hannen blir bare sjelden tyngre enn 300 gram. Abborens ryggfinne er ensfarget unntatt de to–tre svarte segmentene helt bakerst.

Hvor finner man abbor?

Abboren er en fisk som befinner seg for det meste på Østlandet, Troms og i Finnmark. Det er ikke den aller vanskeligste fisken å få på kroken, i hvertfall når det kommer til vann med “tusenbrødre”, som betyr stimer med veldig mye små fisk i. Skal du få de større, så er det en del vanskeligere.

Er tryte og abbor det samme?

Abbor (Perca fluviatilis, også tryte eller skjebbe, dansk: aborre, svensk: abborre, engelsk: perch) er en rovfisk i abborfamilien, kan bli mer enn 60 cm lang og veie over 4 kg.

Når på døgnet biter gjedda?

I løpet av morgenen og kvelden er det imidlertid store sjanser for å finne gjedden rundt sivet i grunnere bukter. Til høsten er gjedden sulten og vil spise før vinteren, noe som betyr at sjansene for en ny personlig rekord er gode! Fisk med store agn og søk etter gjedde i grunnere bukter.

Finnes abbor i saltvann?

Utbredelse. Abboren er meget alminnelig i ferskvann og tildels i brakkvann. Blant annet i Østersjøen er den svært vanlig.

Hvilket vann lever abbor i?

Abbor (Perca fluviatilis, også tryte eller skjebbe, dansk: aborre, svensk: abborre, engelsk: perch) er en rovfisk i abborfamilien, kan bli mer enn 60 cm lang og veie over 4 kg. Den lever i ferskvann og delvis også i brakkvann i store deler av Europa og Asia.

Hvordan fiske etter abbor?

Aktuell hele sesongen, særlig juni-september. Prøv jiggen over grunner, langs dypkanter og pelagisk når abboren jager i varmt vann. Fiskes rykkvis langs bunnen, mer monotont høyere i vannet og med høy hastighet ispedd spinnstopp når fisken er meget aktiv.

Finnes abbor i saltvann?

Utbredelse. Abboren er meget alminnelig i ferskvann og tildels i brakkvann. Blant annet i Østersjøen er den svært vanlig.

Hvordan tilberede abbor?

Skyll abboren godt i kaldt vann, og skrap skjellene med en stålbørste eller fiskeskrape.
  1. Lag 3-4 snitt i skinnet på fisken på hver side og strø godt med maldonsalt på begge sider av fisken.
  2. Varm en stekepanne så den nesten ryker, ha i olje og stek deretter fisken i 3 min på hver side.

Kan man spise abbor?

Ikke spis gjedde og abbor over 25 cm

Mattilsynet advarer mot å spise stor gjedde og abbor over ca. 25 cm. De advarer også mot å spise ørret og røye som veier over en kilo. Gravide, ammende og små barn under fem år advares mot å spise all ferskvannsfisk fra selvfangst.

Er det mye bein i abbor?

Abbor er en av de nydeligste ferskvannsfiskene når det gjelder smak. Den har mer bein en laks og ørret, men til gjengjeld så er benene forholdsvis lette å fjerne. Fersk nystekt abbor på en fersk brødskive er så absolutt og anbefale.

Hvordan smaker abbor?

Abboren er en meget god matfisk. Den har hvitt, fast kjøtt med en mild smak.

Når legger abbor egg?

Abboren er en rovfisk. Formering: På våren, gjerne i mai, gyter abboren på grunt vann. Eggene legges i strenger rundt planter og røtter.

Hvordan pilke abbor?

Det er flere måter å fiske abbor på, men en vanlig pimpel (lurepilk) er å anbefale når forholdene er bra og været er fint. Det er en liten metallpilk som lokker fisken til stedet hvor du fisker. Under den ganske nærme henger en liten treblekrok med lysmasse på. Lysmassen er til for at fisken skal ha noe å hugge etter.

Kan man spise mort?

Så om du har fått mort på kroken og lurer på om den kan spises, så er svaret ja! Under forutsetning at den er fin i kjøttet og fisket i et bra vann – selvfølgelig. Mort er absolutt spiselig.

Er gjedde god matfisk?

Gjedde er ingen ufisk, men en sunn og god matfisk. Her på innsjøen Gorningen, sørøst i Telemark.

Leave a Comment