Hva kan BUP hjelpe med? Hos BUP kan man få hjelp med å takle det som gjør hverdagen vanskelig, for eksempel depresjon, angst, konsentrasjonsproblemer, atferdsvansker, ettervirkninger ved traumatiske opplevelser, språkvansker, lærevansker og søvnproblemer.
Hva er forskjellen på PPT og BUP?
PPT befatter seg primært med sakkyndighetsarbeid, knyttet til spørsmålet om barnet har behov for spesialundervisning eller ikke. BUP befatter seg i liten grad med barnehage eller skole overhodet.
Hva snakker man om på BUP?
På BUP kan du snakke om alt. Du kan snakke om mobbing, ensomhet, konflikter, problemer hjemme, vanskelige tanker og følelser, vonde opplevelser eller andre ting som er vanskelig i livet. Du kan ikke ta direkte kontakt med BUP. Du må få en henvisning.
Hvor lang tid tar det å komme inn på BUP?
Median ventetid var 46 dager i 2021, dette er en økning på 6 dager sammenlignet med 2020. Det er en forskjell på 10 dager i median ventetid mellom helseregionene.
Hva kan BUP hjelpe til med? – Related Questions
Er BUP gratis?
Poliklinikkene gir et poliklinisk spesialisthelsetilbud innenfor psykisk helsevern for barn og ungdom. De gir tilbud til barn og ungdom under 18 år, og deres familier. Poliklinisk betyr at ungdommen får timeavtaler der, men ikke er innlagt. Tilbudet på BUP er frivillig og gratis.
Hvor mye koster det å gå på BUP?
BUP er gratis og du skal ikke betale for timene der. Dersom en ikke møter til timer, så vil en bli belastet med en egenandel. Psykisk helsevern for voksne over 18 år har en egenandel for timene (opp til frikortgrensen) og det er nok det du har lest om.
Hvordan blir man innlagt på BUP?
BUP blir man henvist til fra fastlege eller annet helsepersonell, men kan i samråd med deg og dine foresatte anbefale en innleggelse hvis de ser at der er behov for det. Hvis man blir til fare for eget eller andres liv så kan alle akuttinnlegges, men her er det veldig strenge retningslinjer.
Hva skal til for å få time hos BUP?
For å søkes inn til BUP, så må det sendes en henvisning enten fra fastlege, annen psykolog eller fra Barneverntjenesten. Det er kun disse som har henvisningsrett inn til Psykisk helsevern.
Hvordan komme seg inn på BUP?
Det vanligste er å gå til fastlegen sin for å få henvisning til BUP. Det er også mulig å gå til Helsestasjon for ungdom ettersom det gjerne jobber både leger og psykologer der. Begge deler er gratis for deg. Det er også gratis å gå til BUP.
Hvordan begynne på BUP?
Det er som oftest fastlege som henviser til BUP. Noen helsestasjoner for ungdom har psykolog som kan henvise til BUP. Helsesøster kan ikke henvise til BUP, men helsesøster kan skrive et vedlegg til legens eller psykologens henvisning.
Hvem blir henvist til BUP?
Barne- og ungdompsykiatrisk poliklinikk (BUP) er en poliklinikk i psykisk helsevern for barn og unge og tilhører spesialisthelsetjenesten. BUP tilbyr utredning og behandling ved psykiske lidelser til barn, unge og deres familier. På BUP jobber det ulike yrkesgrupper; psykologer, pedagoger, sosionomer, leger osv.
Kan fastlege henvise til BUP?
Barnevernstjenesten i omsorgskommunen og barnets fastlege kan begge henvise barnet til barne- og ungdomspsykiatrien (BUP).
Hva er forskjellen på ABUP og BUP?
BUP (barne-og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) er et tilbud som finnes ved de fleste store sykehus i Norge. ABUP står for Avdeling for barn og unges psykiske helse og er en del av Sørlandet sykehus. ABUP har behandlingstilbud i Arendal, Lillesand, Kristiansand, Mandal, Farsund og Flekkefjord.
Kan skolen henvise til BUP?
Det er fastlegen som sender henvisningen, og han / hun vil i de fleste tilfeller også innhente informasjon fra skolen / barnehagen og eventuelt fra Pedagogisk Psykologisk Tjeneste (PPT). BUP samarbeider tett med fastlegen, skolen og PPT når barnet ditt er under utredning / behandling.
Har BUP taushetsplikt?
Dette betyr at helsepersonell (de som jobber i BUP) i de aller fleste tilfellene har taushetsplikt. Det er likevel et unntak i taushetsplikten dersom helsepersonellet finner det nødvendig for foreldrene å vite om spesifikk informasjon slik at de han oppfylle foreldreplikten sin.
Vivian er en mat- og reiseentusiast fra Bergen, med en forkjærlighet for norsk mat og en lidenskap for å oppdage nye og interessante steder å besøke.