Hva er Norges 3 største øyer?

Norges tre største øyer ligger på Svalbard: Spitsbergen, Nordaustlandet og Edgeøya.

Hva er den største øya i Norge?

Hinnøya (nordsamisk: Iinnasuolu) er Fastlands-Norges største øy, med et areal på 2 204,49 km² og en befolkning på 31 851 (2006). (Tre øyer på Svalbard er større).

Hva heter den største øya i verden?

Grønland er verdens største øy.

Hva er Norges 3 største øyer? – Related Questions

Hvilket land har flest øyet?

Sverige, Norge og Finland er de land i verden som har flest øyer. Norge hadde ved beregning i 2011 239 057 øyer totalt og 81 192 skjær. Andre øyrike land er Indonesia, Filippinene, Canada og Chile.

Hva er verdens minste øy?

Just Room Enough Island.

I Guinness rekordbok står det gjerne at Bishop Rock utenfor Scillyøyene i Atlanterhavet utenfor Cornwall i Storbritannia er verdens minste bebodde øy.

Hva heter den største øya i Danmark?

Danmark grenser til Sverige i øst og Tyskland i sør. Øresundsbroen forbinder Sverige og den største danske øya, Sjælland. Jylland, som er en halvøy, forbinder Danmark med Tyskland. Den tredje største øya i Danmark er Fyn, som er forbundet med Sjælland og Jylland via to bruer, Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen.

Hva er den største øya i Europa?

Storbritannia er Europas største øy. Spitsbergen er Norges største øy og blant de fem største øyene i Europa. Kypros på 9240 kvadratkilometer regnes noen ganger som en del av Europa. Verdens største øy, Grønland, er en del av Danmark, men tilhører Nord-Amerika geografisk.

Hva heter den største øya i Sverige?

Gotland (tidligere dansk og norsk: Gulland) er en øy og et svensk landskap i Østersjøen, ca. 90 km fra den svenske fastlandskysten. Øya er landets største. Landskapet består foruten øya Gotland også av Fårö, Karlsöarna, Gotska Sandön og flere mindre øyer.

Hva heter øya utenfor Italia?

Alicudi, en nærmest isolert øy utenfor kysten av Italia, har det versert skrekkhistorier om fryktelige syn og opplevelser i mange tiår. For rundt 100 år siden begynte merkelige ting å skje på den avsidesliggende og vulkanske øya Alicudi, lengst vest på De eoliske øyer i Middelhavet.

Hva er den største øya i Afrika?

Madagaskar er et land i Det indiske hav, som ligger cirka 400 kilometer øst for Afrikas sørøstlige kyst. Landet omfatter hovedøya Madagaskar (som også kalles for «La Grande Île»), samt noen små naboøyer.

Hva heter den største øya i Dodekanesene?

De tolv hovedøyene som har gitt øygruppen navn, er Pátmos, Lipsos, Leros, Kalymnos, Kos, Nisyros, Astypalaia, Symí, Telos, Khalkí, Karpathos og Kasos. Her er ikke Rhodos, den største øya, regnet med, og heller ikke den lille Kastellorizo (Megiste), som ligger alene lengst i sørøst.

Hva er den største øya i Nord Norge?

Hinnøya som befinner seg i Nordland- og Troms fylke, er med sine 2 200 km² den største øya i Norge om vi ser bort fra Svalbard. Det finnes en rekke store øyer i Nord-Norge.

Hva er Norges minste øy?

Utsira er en øy og en kommune i Rogaland. Den ligger ute i Nordsjøen, utenfor Karmøy, 18 km vest for Haugesund. Kommunen er Norges minste målt i folketall, og nest minste i areal (etter Kvitsøy).

Hvor mange øyer er det i Indonesia?

Øygruppen består av omtrent 18 000 øyer, der 6000 av disse er bebodde. De største øyene i Indonesia er Sumatra, Java, Kalimantan, Sulawesi og den vestre delen av Papua på øya Ny Guinea. Landet ligger i et område der tre deler av jordskorpen møtes. De har et stort antall aktive vulkaner, og jordskjelv forekommer stadig.

Hvem eier Svalbard?

Selv om Svalbard er en del av Kongeriket Norge, har det verken status som fylke, kommune eller eget valgdistrikt. Nordmenn som bor der, har hjemstavn på fastlandet, i den kommunen de var bosatt før de reiste til Svalbard.

Er det lov til å dø på Svalbard?

Det er faktisk forbudt å i Longyearbyen på Svalbard. Byens kirkegård stoppet å ta i mot nye døde i 1950. Hvorfor? Det ble oppdaget at permafrost forhindrer likene i å nedbrytes, og at den har en tendes til å presse opp igjen alt som graves ned.

Leave a Comment