Hva kan du låne? Du kan låne fra et stort utvalg av hjelpemidler. Eksempler på hjelpemidler er alarm- og varslingshjelpemidler, elektrisk rullestol, førerhund, kjøreramper, sittesystemer og hørsels- og synstekniske hjelpemidler. NAV Hjelpemiddelsentral dekker ikke alle produktene i Hjelpemiddeldatabasen.
Hvilke hjelpemidler har hjelpemiddelsentralen?
I praksis dreier det seg om armproteser og benproteser. Seksualtekniske hjelpemidler. Personer som har varig og vesentlig nedsatt seksuell funksjonsevne på grunn av funksjonshemning, kan få stønad til seksualtekniske hjelpemidler gjennom Folketrygden. Spisehjelpemidler.
Hvem har krav på hjelpemidler?
Personer som har varig (over to år) og vesentlig innskrenket funksjonsevne på grunn av sykdom, skade eller lyte, kan få stønad til hjelpemidler fra folketrygden. Personer som har midlertidig behov for hjelpemidler, må søke om støtte andre steder, vanligvis gjennom kommunen.
Hvordan bestille behandlingshjelpemidler?
Bestilling av forbruksmateriell
Du kan bestille på telefonnummer 33 34 21 42 eller på helsenorge.no. Første gang du skal bestille forbruksmateriell digitalt må du kontakte behandlingshjelpemidler for å få tilsendt et velkomstbrev på helsenorge.
Hva kan man låne på hjelpemiddelsentralen? – Related Questions
Hva finner du i Hjelpemiddeldatabasen?
I Hjelpemiddeldatabasen kan du som leverandør legge inn informasjon om hjelpemidler tilgjengelig på det norske markedet. Her kan du gi en kort beskrivelse av hjelpemidlet og registrere forhåndsdefinerte tekniske spesifikasjoner. Du kan også legge til bilde, brosjyrer og bruksanvisninger.
Hva betyr Bhm?
Seksjon for medisinsk hjemmebehandling (BHM) har ansvaret for utlån av behandlingshjelpemidler til hjemmebehandling for befolkningen i Oslo, unntatt Grorud, Stovner og Alna, som tilhører opptaksområdet til Akershus universitetssykehus HF.
Hvem kan søke behandlingshjelpemidler?
Pasienter som ikke er inneliggende i sykehus:
Behandlingshjelpemidler, UNN, får søknad/rekvisisjon, vurderer og saksbehandler.
Hvordan bestille forbruksmateriell på helsenorge?
Slik kommer du i gang med digital bestilling:
Logg deg inn på helsenorge.no når du har fått varsel om nytt brev i innboksen. Åpne brevet, klikk på lenken til bestillingsskjema og finn ditt sykehus. Fyll ut skjemaet. Utfyllende opplysninger kan du skrive inn i feltet i bunnen av skjemaet.
Hva dekkes av Helfo?
Helfo er Helsedirektoratets ytre etat og forvalter årlig om lag 42 milliarder kroner. Dette omfatter oppgjør fra folketrygden til behandlere, leverandører og tjenesteytere, samt individuell refusjon av privatpersoners utgifter til blant annet legemidler, tannhelse og helsetjenester i utlandet.
Hva koster Helsenorge?
Egenandeler og frikort
Lege | Egenandel dagtid | Egenandel kveldstid |
---|
Sykebesøk fra allmennlege/legevakt | 223 kroner | 357 kroner |
Sykebesøk av allmennlege som er spesialist i allmennmedisin | 261 kroner | 395 kroner |
Konsultasjon hos/eller sykebesøk fra spesialist | 375 kroner | |
Forespørsel, rådgivning ved frammøte eller bud | 58 kroner | 57 kroner |
Hva kan Helsenorge brukes til?
Helsenorge tilbyr mange tjenester for å hjelpe deg og dine pårørende med å holde oversikten over din helsesituasjon, rettigheter og behandling. Her finner du sikre, digitale helsetjenester.
Kan man ringe fastlegen sin?
Bruk eventuelt helsenorge.no som mange fastleger også er tilknyttet. Du kan også ringe og bestille time. Da vil legesekretæren spørre deg om hva det gjelder for å vurdere hvor raskt du bør komme.
Hvordan komme inn på Helsenorge uten BankID?
Logge inn på Helsenorge. Du kan bruke BankID, BankID på mobil, Buypass ID på smartkort, Buypass ID i mobil, Commfides e-ID og Helsenorge-appen for å logge inn til tenestene i Helsenorge.
Hvordan få resept uten legetime?
Resept på nett via chat med lege
Dersom legen vurderer at du har behov for reseptbelagte medisiner så får du en resept. Medisinene henter du på ditt nærmeste apotek. Vi følger de nasjonale retningslinjene for resept, og kan ikke skrive ut A- eller B- preparater til pasienter uten en fysisk legetime først.
Når man ikke får hjelp av fastlegen?
Dersom et møte ikke fører til endringer kan du sende en skriftlig klage til legekontoret. Ombudet kan bistå deg med dette. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Hvis det er aktuelt kan du ringe 800 HELSE (800 43 573), eller gå inn på hjemmesiden www.helse.norge.no.