Finne og bytte av fastlege Bytte av fastlege og oversikt over fastleger i Trondheim finner du på helsenorge.no sin informasjonsnettside om bytte av fastlege. Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår.
Hva gjør du hvis du ikke har fastlege?
– Kommunen må ha en plan for allmennlegetjenesten, dette er spesielt viktig når de ikke klarer å ha nok fastleger. Planen bør si noe om legebehov i kommunen på kort og lang sikt, rekruttering og stabilisering av allmennlegetjenesten. Men det hjelper jo ikke den pasienten som må ha en time nå, sier Asmervik.
Kan man dra til lege uten fastlege?
Privat alternativ til fastlege
Du er velkommen til å benytte allmennlege på Volvat som din faste lege eller bestille legetime sporadisk når du har behov. Volvat er ikke en del av den offentlige fastlegeordningen, men et helprivatisert alternativ.
Hvordan bestille legetime Trondheim?
Legesenteret er åpent for våre pasienter, og du er velkommen til å kontakte oss på Helsenorge-appen, eller telefon. Via Helsenorge kan du for eks. bestille legetime og resepter.
Hvordan få fastlege i Trondheim? – Related Questions
Hva koster en time hos fastlegen?
Egenandeler og frikort
Lege | Egenandel dagtid |
---|
Konsultasjon hos allmennlege/legevakt | 160 kroner |
Konsultasjon hos allmennlege/legevakt der legen er spesialist i allmennmedisin | 212 kroner |
Tillegg for tidsbruk ved konsultasjon over 20 minutt (per påbegynt 15 minutt) | 10 kroner |
Sykebesøk fra allmennlege/legevakt | 223 kroner |
Er legetime gratis?
Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.
Hvordan kan jeg bestille time hos lege?
du kan logge deg inn på helsenorge sine nettside for å bestille time og andre tjenester. Her står som regel også telefonnummeret oppført. Nummeret står som regel på legekontoret sine hjemmesider, ellers vil Google ofte finne telefonnummeret om du søker på legekontorets navn.
Hvordan bestille legetime til fastlege?
Du kan ringe til fastlege kontoret der du bor og bestille deg en time. De vil spørre hva det gjelder og det gjør de for å vurdere hvor fort det er nødvendig at du får time. De som jobber på et legekontor har taushetsplikt og legen kan ikke fortelle noe til foreldrene dine dersom du ikke ønsker dette.
Når kan man bestille legetime selv?
Barn fra 12 år kan selv bestille time hos fastlegen, uten at foreldrene trenger å vite om det. Det betyr at du som er 14 år, fint kan bestille time på egenhånd. Hva legen har taushetsplikt om og hva som eventuelt må sies til foreldre kan du lese mer om i artikkelen om helsepersonell og taushetsplikt.
Hvordan bestille hastetime?
Har du behov for akutt legetime, kan du benytte en av våre hastetimer. Hastetimer gjøres tilgjengelige for bestilling kvelden i forveien på helsenorge.no, alternativ kan du ringe oss på 22 85 33 00 når legekontoret åpner.
Hvor lang ventetid hos fastlege?
Hvor raskt har man krav på time hos fastlegen? Dersom du har behov for øyeblikkelig hjelp, har du krav på time samme dag. Er det ikke akutt, må du som regel vente litt, ifølge Øren. Kravet i fastlegeforskriften er at pasienten skal få hjelp innen fem virkedager.
Kan legen nekte deg time?
Nei, legen din kan ikke nekte deg å bestille time hos han.
Hvor lenge varer en time hos fastlegen?
En vanlig time hos fastlegen varer gjennomsnittlig i 15 minutter. Enkelte utredninger og prøver kan ta tid. Hvis det er avtalt at du skal gjøre noen undersøkelser i forkant av legetimen, er det viktig at du møter opp på legekontoret i god tid. Noen ganger er det behov for forberedelser til legetimen.
Hva er lurt å sjekke hos legen?
En generell helsesjekk innebærer ofte at legen måler puls og blodtrykk samt lytter på hjerte og lunger. Andre undersøkelser kan være: Måling av blodsukker og blodprosent. Inspeksjon/undersøkelse av øyne, munn, nese, ører, hals, mage, lyske, rygg, armer og ben.
Hvor ofte er det vanlig å gå til legen?
I snitt går norske kvinner til lege 3,1 ganger i året, mens menn går 2,2 ganger, går det frem av tall hos SSB. Noen er så å si aldri syke og oppsøker svært sjeldent et legekontor, andre går til legen ved det minste tegn på at noe er galt.