Hjelp hos familievernet Familievernkontorene tilbyr rådgiving, veiledning, kurs og samtalegrupper. Tilbudet er gratis og trenger ingen henvisning. Du kan ta kontakt for en uforpliktende samtale eller bestille time.
Hva kan familiekontoret hjelpe med?
Ifølge Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) er følgende eksempler på hva familievernet kan hjelpe med:
- Styrke par-relasjonen.
- Avklare om parforhold skal fortsette eller ikke.
- Avslutte parforholdet på en best mulig måte.
- Komme videre etter brudd i parforholdet.
- Styrke foreldrekompetansen.
Kan man ha med seg noen på familievernkontoret?
Foreldrene må møte personlig og samtidig for mekler. De skal møte alene til mekling. Mekler kan i særlige tilfeller gi tillatelse til at en eller begge av foreldrene møter sammen med fullmektig (advokat, venn e.l.).
Hvem kan kontakte familievernkontoret?
De er psykologer, sosionomer og andre fagfolk. Alle som jobber der har taushetsplikt. Finn ditt nærmeste familievernkontor her.
Hvordan få time hos familievernkontoret? – Related Questions
Hvor gammel må barnet være for å bestemme hvor man vil bo?
Når du har fylt 16 år kan du bestemme selv om du vil bo hos moren eller faren din. Før det skal foreldre høre på og legge vekt på hva barn mener i saker som angår dem. Det er noen “trappetrinn” i Barneloven; barn skal høres fra der er 7 år og har mye de skulle ha sagt når de blir 12 år.
Er mekling gratis?
Tilbudet om mekling er gratis, og målet er å komme til enighet om en samværsavtale og barnefordeling. Dette skal hjelpe foreldrene å lage gode ordninger og avtaler til det beste for barna.
Kan familievernkontoret melde til barnevernet?
Hvis du som jobber i familievernet har mistanke om at et barn vil kunne ta vesentlig skade av et planlagt samvær, har du plikt til å melde fra til barnevernet.
Hvordan klage på familievernkontoret?
Klage på familievernet
Du kan rette en klage til familievernkontoret hvis du mener du ikke får nødvendig hjelp eller er misfornøyd med tilbudet du har fått. Du kan også klage til Bufetats regionkontor i din region. Klagen trenger ikke være skriftlig. Se oversikt over Bufetats regionkontorer.
Hvem må til mekling?
Alle som går gjennom samlivsbrudd og har felles barn, må møte til mekling på familievernkontoret. Dere må også lage en foreldresamarbeidsavtale.
Hva skjer hvis man ikke møter til mekling?
Det er bare den parten som møter til første meklingstime som får attesten. Dersom den ene av foreldrene ikke møter, skal vedkommende ikke få meklingsattest med mindre han eller hun er fritatt fra å møte til mekling. Dette gjelder uavhengig av hvem som har bedt om, altså begjært mekling.
Når kan man nekte far samvær?
Hvis en av foreldrene nekter samvær må dette begrunnes. Det er foreldrenes ansvar å sørge for at samværet blir gjennomført eller stanset. Samvær må stanses der samværet kan utsette barnet for reell fare. Her skal det også vurderes alternative løsninger for samvær, som kan fjerne risikoen for fare.
Når foreldre ikke blir enig om samvær?
Det er i utgangspunktet opp til foreldrene å avtale omfanget av samværsretten. Dersom foreldrene ikke blir enige, kan saken bringes inn domstolen. Både mor og far kan reise sak om samvær hvis de mener det er til det beste for barnet at det blir mer eller mindre samvær mellom forelderen og barnet.
Hvor mye koster mekling?
Normalt vil en vanlig endags mekling koste hver part mellom 5. – 10.000 kroner eks. mva. I tillegg kommer eventuelt honorar til egen advokat.
Hvor mye er 40% samvær?
En 60/40-fordeling vil si at barnet har fast bosted hos den ene av foreldrene og samvær med den andre av foreldrene 40 % av tiden. Denne ordningen medfører at den av foreldrene som har barnet 40 % av tiden må betale barnebidrag til den andre.
Hvem skal betale for samvær?
Foreldre skal som utgangspunkt dele på kostnadene til samværsreiser. Reglene om deling av reisekostnader ved samvær står i barneloven § 44. Foreldre som ikke avtaler noe annet skal dele på kostnadene til samværsreiser.
Hva veier tyngst i en barnefordelingssak?
Barnets tilknytning til foreldrene
Barnet har ofte sterkest tilknytning med den som har hatt mest av omsorgen for barnet. Barnets tilknytning og kontakt med hver av foreldrene er av stor betydning i barnefordelingssaker, der tvisten går på hvor barnet skal bo fast.
Hva regnes som samvær?
Hva er samvær? Samvær betyr rett og slett at barnet er sammen med sine foreldre (og motsatt). Lovens prinsipielle utgangspunkt er at et barn har rett til samvær med begge foreldrene, selv om de bor hver for seg. Dette gjelder uavhengig av om foreldrene har vært gift eller ikke.
Hva skal til for å miste foreldreansvaret?
For å miste foreldreansvaret, må det idømmes av retten. Som tidligere nevnt, vil fradømmelse av foreldreansvaret bare være aktuelt i unntakstilfeller, hvor den ene forelder ikke bør ha noe som helst med barnet å gjøre på grunn av f. eks. konfliktnivå, kidnappingsfare, mental sykdom mv.
Kan far kreve 50% samvær?
Generelt sett vil man si at far kan kreve 50 % samvær hvis barnet har bodd mer enn halve tiden hos ham de siste seks månedene, og det ikke ser ut som om barnet har det bedre hos moren. Det er mange faktorer som spiller inn når det skal avgjøres om far skal ha 50 % samvær eller ikke.
Hva er vanlig fordeling av barn?
Barnefordeling 50/50
Denne fordelingen praktiseres ofte ved at barnet bor annenhver uke hos hver av foreldrene, men det er opp til foreldrene hvordan ordningen skal gjennomføres. Noen velger også en ordning hvor barnet bor 14 dager hos hver forelder. Det avgjørende er å finne en ordning som er til det beste for barnet.
Vivian er en mat- og reiseentusiast fra Bergen, med en forkjærlighet for norsk mat og en lidenskap for å oppdage nye og interessante steder å besøke.