Er det lov å sette opp telt på Jomfruland?

Det er jo en stor glede at man kan besøke den naturskjønne øya og kombinere det med fint friluftsliv i skjærgården. Det er en del viktige hensyn å ta når du skal telte på Jomfruland, og det viktigste er å huske på at du er gjest i naturen og at man kun telter i de områder det er lov å telte på øya.

Hvor stor er Jomfruland?

Jomfruland er en øy ytterst på kysten i Kragerø kommune, Telemark. Øyas areal er tre kvadratkilometer. Innenfor øya går Jomfrulandsrenna. Jomfruland er bygd opp av rullestein, grus og sand, og er en del av det store raet som lenger nord følger kysten i Vestfold, derav den langstrakte formen sørvest–nordøst.

Når er det Hvitveis på Jomfruland?

Hvitveisen er stort sett å se overalt i Sør-Norge når våren er i anmarsj. Men på moreneøya Jomfruland utenfor Kragerø er hvitveisblomstringen i april/mai blitt så kjent at folk reiser ut ene og alene for å beskue de lange, hvite teppene som dekker den 9 km lange øya.

Er det lov å sette opp telt på Jomfruland? – Related Questions

Hva koster taxibåt fra Kragerø til Jomfruland?

Det er 5 båter i Kragerø som er hver sin egent bedrift og vi er ikke underlagt noen løyve slik som Taxi biler på land. Eksempel på hvordan en pris regnes ut til Jomfruland blir da tiden det tar t/r Taxibåt brygga i Kragerø altså ca 1/2 time som da blir ca 800kr.

Hvor mange bor det på Jomfruland?

Øya skjermer de mange øyene i skjærgården utenfor Kragerø mot bølgene fra Skagerrak. Det bor ca 60 fastboende på Jomfruland. Jomfruland nasjonalpark ble opprettet i desember 2016. Øya er kjent for hvitveis og for sitt rike fugleliv, over 300 fuglearter er observert på øya.

Hvorfor heter det Jomfruland?

Jomfruland ligger som en skjerm mot havet ytterst i Kragerøskjærgården. Opprinnelig ble øya kalt for Aur. Det betyr jordbunn av grus og grov sand blandet med stein.

Hvem eier Kragerø Resort?

I 2017 kom Norges største private eiendomsinvestor, Ivar Tollefsen, inn på eiersiden gjennom selskapet Fredensborg, som nå eier 94 prosent av Kragerø Resort.

Hvor mange hytter er det på Jomfruland?

Øya har rundt 175 hytter og rundt 100 private campinghytter, samt andre feriebesøkende og reiselivsnæringen sammen med bygg- og servicenæringen på Jomfruland utgjør til sammen rundt 26 årsverk.

Hvem eier Jomfruland?

Ivar Tollefsen har slått kloa i Ole Edvard Antonsens hytteparadis på Jomfruland. Investor Ivar Tollefsen (60) har sikret seg nok en eiendom i sin stadig voksende portefølje. Denne gang har milliardæren tatt et jafs av Jomfruland ytterst i Kragerø-skjærgården.

Hvorfor heter det Jomfruland?

Jomfruland ligger som en skjerm mot havet ytterst i Kragerøskjærgården. Opprinnelig ble øya kalt for Aur. Det betyr jordbunn av grus og grov sand blandet med stein.

Når ble Kragerø grunnlagt?

Dagens kommune består av den tidligere bykommunen Kragerø og herredene Skåtøy og Sannidal, som ble slått sammen med virkning fra 1. januar 1960. Kommunen grenser til Risør, Gjerstad, Drangedal og Bamble.
Kragerø kommune
Areal land288.89 km²
Areal vann16.41 km²
Folketall10 506 (2018)
Grunnlagt1837

Hvem eier Kragerø?

I 2017 kom Norges største private eiendomsinvestor, Ivar Tollefsen, inn på eiersiden gjennom selskapet Fredensborg, som nå eier 94 prosent av Kragerø Resort.

Hvor mange fastboende er det i Kragerø?

Kragerø er en bykommune i Vestfold og Telemark fylke. Den grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble. Kragerø by har per 1. januar 2020 i alt 5 369 innbyggere, mens kommunen har nesten 10 400.

Hva er det å gjøre i Kragerø?

De mest populære attraksjonene i Kragero
 1. Kragerø Fjordbåtselskap. Ferger.
 2. Galleri Nicolines hus. Kunstgallerier.
 3. Kittelsenhuset. Historiske steder • Kunstmuseer.
 4. Gunnarsholmen. Vannmasser.
 5. Berg – Kragerø Museum. Temamuseer.
 6. Playmobilland Kragerø Fornøyelses- og temaparker.
 7. Kragerø Ridesenter. Veddeløpsbaner.
 8. Kragerø Turistkontor.

Hvor lang tid tar båten fra Kragerø til Jomfruland?

Jomfruland tur/retur kan spesielt anbefales da det tar i underkant av 1 time hver vei og du får oppleve mest mulig av skjærgården. Øyhopping med Kragerø Fjordbåtselskap.

Hva kan man gjøre på Vega?

Noe av det Adventure Vega kan tilby er båtturer, havørnsafari, guidede fjellturer, jaktturer, utleie av båt og kajakk og seilturer med erfarne seilere.

Hvor spiser man i Kragerø?

 • El Paso Western Saloon. Meksikansk, pizza, à la carte. Haven Restaurant. Restaurant, catering,takeaway. HOS GRO.
 • Nordraak Matverksted. Nabolagsrestaurant, selskapslokale, kurs, takeout. Nye Admiralen. Restaurant, norsk og asiatisk.
 • Adele Pizzeria Italiana. Pizzeria Italiensk restaurant. November. Spisested & bar.

Er det lov å fiske torsk i Kragerø?

Regler for torsk

januar til 30. april, bortsett fra fiske etter sjøørret. Skulle man få torsk på kroken, skal denne behandles forsiktig og settes ut igjen. Dersom det fiskes torsk utenfor grunn- linjen, gjelder et minstemål på 40 cm.

Kan man fiske torsk i Kragerø?

Kragerøskjærgården tilbyr gode muligheter for kystfiske. Her kan du blant annet få torsk, lyr, sjøørret og makrell på kroken.

Leave a Comment