Er kystruten og Hurtigruten det samme?

Samferdselsdepartementet har besluttet å tildele kystruteanbudet til både Havila og Hurtigruten, noe som betyr at begge aktører får kystrute-kontrakter. Hurtigruten AS har i dag 11 skip som trafikkerer hver av de 34 havnene på Kystruten Bergen-Kirkenes daglig. Havila skal bygge fire nye skip.

Hvilke skip har Hurtigruten?

  • MS Fram. Hun ble bygget i 2007 med ett mål: å ta gjestene med på uforglemmelige ekspedisjonsreiser.
  • MS Fridtjof Nansen. MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste
  • MS Kong Harald.
  • MS Maud.
  • MS Nordkapp.
  • MS Nordlys.
  • MS Nordnorge.
  • MS Nordstjernen.

Skal Hurtigruta gå fra Oslo?

Fra høsten 2023 starter Hurtigruten med seilinger fra Oslo med Nordkappekspressen. MS Trollfjord er skipet som skal besøke lokalsamfunn langs kysten og gi gjestene helt spesielle minner.

Er kystruten og Hurtigruten det samme? – Related Questions

Er det honnør på Hurtigruten?

Honnørrabatt – 50% rabatt:

Gjelder på reisebilletten. Rabatten gis personer som enten har fylt 67 år, er blinde eller minst 50% uføre som har trygd fra det offentlige eller fra et EØS-land.

Er det lov med dyr på Hurtigruta?

Ta kontakt for informasjon da vi har dyrelugar på noen av skipene. Reiser man uten lugar må kjæledyret være i bur på bildekket og det er kun tilgang for eiere når skipet er i kai. Førerhund er velkommen om bord. Ansvarsbestemmelser: Hurtigruten fraskriver seg et hvert ansvar i forbindelse med transport av kjæledyr.

Hvor går Hurtigruta fra?

Hurtigruten, nå formelt kystruten Bergen–Kirkenes, er en skipsrute langs norskekysten fra Bergen til Kirkenes, med gods, post og passasjerer. Totalt 34 havner anløpes, og en rundtur Bergen–Kirkenes–Bergen tar i underkant av elleve døgn.

Er Hurtigruta norsk?

Artikkelstart. Hurtigruten AS er et norsk rederi som transporterer post, gods og passasjerer langs norskekysten, etter hvert på den tradisjonsrike strekningen mellom Bergen og Kirkenes, kjent som Hurtigruta.

Når passerer Hurtigruta polarsirkelen?

POLARSIRKELMERKET (Dagbladet): Litt etter klokka sju om morgenen passerer nordgående hurtigrute MS «Finnmarken» polarsirkelmerket.

Kan man ta med bil på Hurtigruten?

Du kan ta med bil på alle våre skip. Vi anbefaler at dette forhåndsbestilles, da vi har begrenset kapasitet og ulike spesifikasjoner per skip. Campingvogner og bobiler kan ikke medbringes.

Er frokost inkludert på Hurtigruten?

Frokost: Bugnende frokostbuffeter med varme retter, kjøttpålegg, fisk, hjemmelagde smoothies, energishots, yoghurt, frokostblandinger og syltetøy. Nyt nybakt brød, frukt, lokalproduserte oster og av og til en egen frokostkokk som steker sveler eller kutter fersk laks. Kaffe, te, juice, melk og vann er inkludert.

Når er det frokost på Hurtigruten?

Frokost – serveres fra kl.

Start dagen med et utvalg av varmretter og en buffé med ferskt brød, frokostblanding, frukt, yoghurt, smoothier, juice, energishots, grøt, laks, egg og pannekaker.

Kan man sove på Hurtigruten?

I hele sommer har Hurtigruten tilbudt turistene å sove på dekk under midnattssola. Utstyrt med komfortable soveposer, og ikke minst solbriller, har turistene kunnet nyte sola 24 timer i døgnet på dekk.

Er mat inkludert på Hurtigruten?

En full drikkepakke er inkludert sammen med helpensjonen, samt alle måltider i à la carte-restauranten.

Hva koster en suite på Hurtigruten?

februar i år, så det er mulig å kjøpe en tolvdagers rundtur med Hurtigruten «MS Trollfjord» for deg og kjæresten med start fra Bergen 15. juni i sommer. Prislappen for å ha «owners suite» under seilasen er 277 000 kroner. Da får dere en 45 kvadratmeter stor suite med to rom, dobbeltseng, bad, balkong og tv.

Når kan man sjekke inn på Hurtigruten?

13.00 til 14.30, og innsjekking for passasjerer starter fra kl. 15.00 og ombordstigning fra kl. 16.00. Innsjekking på terminalen er mulig frem til kl 19.30 hele året, etter dette må man sjekke inn om bord.

Kan man kjøpe billett ombord på Hurtigruten?

I alle år har det vært sånn at om du bare skulle reise en kort distanse med hurtigruta, så kunne du stille opp på kaia og kjøpe billett når du gikk ombord. Så enkelt er det ikke lenger, for med stadig flere turister, blir det mindre plass til folk som bor langs kysten.

Når er Hurtigruten i Honningsvåg?

Finn ruteinformasjon
HavnAnkomstTid i havn
Honningsvåg10:553 timer, 35 minutter
Kjøllefjord16:4020 minutter
Mehamn18:5520 minutter
Berlevåg22:0010 minutter

Hva er den nyeste Hurtigruten?

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Leave a Comment