Er Oslo Lufthavn og Gardermoen det samme?

Oslo lufthavn (IATA: OSL, ICAO: ENGM) er en internasjonal lufthavn som ligger på Gardermoen på grensen mellom Nannestad og Ullensaker kommuner i Viken, 40 km nord for Oslo.

Hvor mye koster lounge på Gardermoen?

Loungen kan benyttes av alle reisende for NOK 350,-, fra tre timer før avgang med forbehold om ledig kapasitet. Betaling foregår med bankkort eller kredittkort via bankterminal. OSL Lounge har en Premium del som er forbeholdt flyselskaper og enkelte kundeavtaler.

Hvordan komme seg fra Gardermoen til Oslo på natta?

Flytoget har avganger fra Gardermoen hvert 10. minutt det meste av døgnet, og direktetogene bruker kun 19 minutter til Oslo sentralstasjon. Flytogterminalen ligger plassert like utenfor ankomst på Oslo lufthavn, og du kan sitte på toget bare minutter etter at du har gått av flyet.

Er Oslo Lufthavn og Gardermoen det samme? – Related Questions

Hvor lenge må man være på flyplassen?

Sjekk informasjonen du har fått knyttet til flybilletten din eller kontakt flyselskapet ditt for eksakt oppmøtetid. Flere av flyselskapene på Oslo lufthavn anbefaler å møte opp minimum 2 timer før avreisetidspunkt. Charterreiser: Innsjekkingsskrankene åpner som regel 2 timer før avgang og stenger 1 time før avgang.

Hva skjer hvis man ikke møter opp på flyplassen?

Hvis du ikke møter til vår ombordstigningsskranke innen de tidsfrister som er satt, vil din Bestilling bli kansellert. Flyvningen vil under ingen omstendigheter bli holdt igjen, og du vil bli nektet ombordstigning for egen regning.

Hvordan få sove på fly?

Noen tips om å få sove når du er på lengre reiser (og ellers).
 1. Unngå koffein.
 2. Sitt ved vinduet, så slipper du å vekkes av medpassasjerer som vil på toalettet.
 3. Bruk ørepropper.
 4. Informer personalet om at du helst vil sove, så de ikke vekker deg når de kommer for å selge mat og drikke.

Er det lov å ha med medbrakt mat på fly?

Du kan ha med deg egen mat om bord så lenge du følger sikkerhetsreglene for håndbagasje. Husk at det kan være reisende med allergier på flygningen.

Kan man ha med toalettsaker i håndbagasjen?

Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at: Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).

Kan man ta med sminke på flyet?

Regler om flytende væske i håndbagasjen

Væske kan kun tas med i håndbagasjen i beholdere som det er plass til maksimalt 100 ml (1 dl) i. Den totale mengden får ikke overstige 1000 ml (10 dl). Vann, brus, gelé, krem, parfyme, skum, innholdet i spraybokser og annet med lignende konsistens regnes som flytende væske.

Er det lov å ta med powerbank på fly?

Enheter der hovedformålet er å gi strøm til andre enheter kan kun tas med i håndbagasjen. Enheten må sikres mot kortslutning. Maksimal tillat effekt er 160Wh, og flyselskapets tillatelse må innhentes mellom 100Wh og 160Wh.

Er hårspray lov på fly?

Man kan ta med det antall reservesylindere man trenger til reisen, men bare av samme størrelse. Hårstyling utstyr som inneholder hydrokarbongass, opptil én (1) per passasjer eller besetningsmedlem, forutsatt at sikkerhetsdekselet er godt festet over varmeelementet. Hårstyling utstyr må aldri brukes om bord på flyet.

Hvor mye kontanter kan man ha med seg på fly?

Det er ikke forbudt å ha med seg valuta eller andre betalingsmidler over 25 000 kroner til eller fra Norge, men du må melde ifra om det (deklarere) før du reiser. Du skal ikke betale avgift av beløpet.

Hvor bør man sitte i et fly?

Ekstra benplass, lite turbulens og støy

Noen av de viktigste kriteriene for en god flyreise er ekstra benplass, roligere under turbulens og mindre motorstøy. Sitter du bakerst er det høyere risiko for at du merker turbulens og opplever mer støy. Over vingene skal være mest stabilt, mens de fremre radene er roligere.

Er det tryggest å sitte foran eller bak i flyet?

Da flyet knakk i to foran vingene, ble de enten kastet ut av kabinen eller sittende strategisk til i forhold til hurtig evakuering. Statistikken viser imidlertid at det er tryggest å sitte så langt bak i flyet som mulig.

Hvor tidlig før fly?

Vi anbefaler at du sjekker inn minst to timer før avgang. Innsjekking/bagasjelevering stenger 45 minutter før avgang. Gjelder alle reisende. Ombordstigning stenger 20 minutter før avgang.

Hvilke seter er best på flyet?

Mange tror at et sete på første rad er helt topp.

Fellesnevneren for de beste setene er enkel: Midtgang langt foran. Eller et sete ved nødutgangene midt i flyet. Vær oppmerksom på at første rad ved nødutgangene har stive seter som ikke kan senkes i hvilestilling. Det samme gjelder seteraden foran nødutgangene.

Hva kan man ikke ha i koffert?

miner, granater og andre militære eksplosiver. fyrverkeri og annet pyroteknisk utstyr. røykbomber og røykpatroner. dynamitt, krutt og plastiske eksplosiver.

b) Bedøvende innretninger – innretninger som er utformet spesielt for å bedøve eller lamme, herunder:

 • elektrosjokkvåpen, f.
 • innretninger til bedøving og avliving av dyr.

Hvor bråker det mest i et fly?

Det som bråker mest, er luften utenfor flyet og airconditioningen inne i flyet. I tillegg vil motorlyder høres godt.

Hva kan man ikke ha på fly?

Ting du ikke kan ha med i den innsjekkede bagasjen
 • Fenghetter.
 • Detonatorer og lunter.
 • Miner, granater og andre eksplosive militære sprengstoffer.
 • Fyrverkeri og annet pyroteknisk utstyr.
 • Røykbomber og røykpatroner.
 • Dynamitt, krutt og plastiske sprengstoffer.
 • Gasser, f. eks. propan og butan.
 • Brannfarlige væsker, f. eks.

Leave a Comment