Er Romsdalseggen vanskelig?

Den flotte Romsdalseggen er en tur på 7 timer og går via det luftige Halsaskaret. Turen er mer krevende enn Romsdalseggen-turen om Høgnosa, med noen luftige partier, og en rute som er mer utsatt og vanskelig i mye vær og vind. Men turen er egnet for litt eldre barn med fjellerfaring.

Er det farlig å gå Romsdalseggen?

Romsdalseggen er ikke farlig hvis man er godt forberedt. I fint vær og under gode forhold er det en perfekt utfordring for dem som er i stand til å ta den. Men er du ikke godt nok kledd, og det er ekstreme værforhold på 1200 høydemeter, slik det var i går, blir det veldig kaldt og ugjestmildt, sier hun.

Hvor krevende er Romsdalseggen?

Romsdalseggen er et fjellmassiv i Rauma kommune i Møre og Romsdal, på østsiden av Romsdalens nedre del. Romsdalseggen er blitt et svært populært turmål. Fjellmassivet strekker seg sørøstover fra Åndalsnes, mellom Isfjorden og Henselvas/Glutras dalføre innenfor i nord og nordøst, og Romsdalen i sørvest.

Er Romsdalseggen vanskelig? – Related Questions

Kan man gå Romsdalseggen med høydeskrekk?

Høydeskrekken ble ingen hindring, heldigvis.

Kan man gå Romsdalseggen begge veier?

Eggen kan selvfølgelig spaseres begge veier. Vi valgte å fra Venjesdalen og ned til Åndalsnes. Det er nok mange som også går fra Åndalsnes og opp til det høyeste punkt på Romsdalseggen for så å snu og tilbake. Da får man også med seg det meste av eggen og det er en litt mere krevende tur (flere høydemeter).

Hvor lang tid bruker Romsdalsgondolen?

1,5 time.

Hvor lang tid tar gondolen i Åndalsnes?

Spektakulær utsikt

– Den nye gondolen har en prislapp på 283 millioner kroner, og vil ta gjester med på en 1.679 meter lang tur fra fjorden i sentrum av Åndalsnes opp til Nesaksla, 708 meter over havet. Gondolturen tar ca. 5 minutter.

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Hvor langt er det å gå opp til Rampestreken?

Turen opp til Rampestreken er kun 1,5 km lang, men med 500 høydemeter er det ikke noe for pyser (følte meg litt tøff i trynet når jeg kom fram). Men, med stor tålmodighet, vilje og mange småpauser på vei opp kom vi til slutt fram til målet.

Hvor lang tid tar det å gå ned fra Rampestreken?

Turen er bratt og det tar ca 1,5 time å komme til det utsiktspunktet Rampestreken. Stien er godt tilrettelagt, men noen partier har mye røtter som kan være glatte, og det er derfor satt opp håndlister. Godt fottøy er en forutsetning.

Hvor langt er det å gå over Besseggen?

De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvandt og i god fysisk form før du begynner. Ta gjerne med staver for å avlaste knærne. Man kan også gå turen motsatt vei om man heller ønsker motbakke. Sesongen begynner vanligvis i juni og varer til uti oktober.

Når er det best å gå Aurlandsdalen?

NÅR: Den beste tiden for fotturer i Aurlandsdalen er fra slutten av mai til slutten av september. I mai og juni er det ofte snø igjen i den øvre delen av dalen. Den nedre delen av dalen, fra Østerbø til Vassbygdi er mulig og fra slutten av mai til begynnelsen av oktober.

Hvor lang tid tar det å gå Flørlitrappene?

Turen opp de 4444 trappetrinnene tar minst 2,5 timer. Legg inn en pause på toppen og beregn minst 2–4 timer på turen ned igjen, så snakker vi fort om en tur på 4–6 timer. Hvis du er i Flørli på dagstur, må du sørge for å legge inn litt ekstra tid for å være sikker på at du rekker båten.

Hvordan komme seg fra Vassbygdi til Østerbø?

BUSSTIDER VASSBYgDIØSTERBØ

Tide kjører rutebuss mellom Flåm og Ål, der bussen går innom Turisthytta på Østerbø begge veier. I fra 20. juni til 28. august går Tide-bussen fra Vassbygdi til Østerbø hver dag kl 08.45 og 17.20.

Kan man kjøre til Geiterygghytta?

Det finnes gode parkeringsmuligheter i begge ender av Geiteryggtunnelen. Frå begge parkeringsplassane/busstoppa er det berre 3 km lett gange på grusveg inn til hytta. Vel du å køyre til Geiterygghytta for å gå Aurlandsdalen, kan du ta buss opp att til parkeringen ved Geiterygghytta.

Kan man telte i Aurlandsdalen?

Det er også mulig å telte underveis, men beregn da at du bruker lengre tid på turen. Liten rast på Klemsbu. Her kan man søke ly i gangen om det er ruskete vær.

Hvor lang er Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen ligger i indre Sogn og er rundt 40 km lang (Geiteryggen-Vassbygdi), En av landet mest kjente turistløyper følger dalføret fra Geiteryggen rett innenfor grensen i Hol kommune nordvestover til Aurlandsvangen nede ved Aurlandsfjorden i Sogn.

Hvor er Bakkanosi?

Bakkanosi. Dette er ein klassikar av ein fjelltur i hjarta av verdsarven ved Nærøyfjorden. Bakkanosi ruvar 1398 meter over fjorden, høgt over den idylliske bygda Bakka. Parkering: Ved Jordalen skule koster det 70 kr pr dag.

Leave a Comment