Er SAS tæt på konkurs?

B. Espen Eckbo. Som kjent har SAS meldt seg konkurs under Kapittel 11 («Chapter 11») i den amerikanske føderale konkursloven, og flyselskapet henter inn nærmere syv milliarder kroner i et såkalt «debtor in possession» (DIP) lån i USA.

Hvor lenge varte SAS streik?

Streiken blant SAS-pilotene varte i 15 dager. Drøyt 2500 flyvninger i Norge er blitt kansellert i perioden, ifølge NTB. Forhandlingene begynte i november sist år. Først tirsdag kom de til enighet.

Hvor mye penger har SAS?

Flyselskapet SAS har en samlet gjeld på over 58 milliarder svenske kroner, nesten 56 milliarder norske kroner, mens likviditeten er på under 8 milliarder. I forbindelse med SAS‘ begjæring om konkursbeskyttelse i USA publiserer selskapet informasjon om selskapets økonomi, som også skal sendes til konkursretten i USA.

Er SAS tæt på konkurs? – Related Questions

Hva har en SAS pilot i lønn?

En nyansatt flyger i SAS har en bruttolønn på rundt 479 000 kroner. Dette er lavere enn for de fleste nyutdannede sykepleiere, hvis man tar med alle tillegg. Gjennomsnittslønnen for alle flygere er imidlertid langt høyere enn for sykepleiere.

Hva har SAS sjefen i lønn?

– Vi vet at konsernsjefen i SAS, Anko van der Werff, har en lønn på minimum 12,5 millioner, i tillegg til nær 5 millioner til pensjon. Til sammen utgjør dette en utbetaling til konsernsjefen på over 17 millioner kroner i året og han har tydeligvis ingen planer om å bidra med lønnskutt.

Hvor mye har SAS i gjeld?

I en pressemelding onsdag kommer det fram at selskapets inntekter mellom 1. november 2021 og 30. juni 2022 var på 18,11 milliarder norske kroner. Gjelden var på 55,8 milliarder kroner.

Hvor mye taper SAS per dag?

SAS har selv anslått at selskapet taper 10–13 millioner dollar per dag på pilotstreiken. Det tilsvarer mellom 100 og 130 millioner norske kroner daglig.

Hvor mye taper SAS hver dag?

For hver dag streiken pågår, taper SAS rundt 100 millioner.

Hvem eier mest i SAS?

Eierskap
AksjonærAndel
Den svenske stat21,8 %
Den danske stat21,8 %
Wallenberg Investments3,4 %
Vanguard1,6 %

Hvorfor solgte Norge seg ut av SAS?

Det burde være økonomisk barnelærdom at en stat ikke bør eie aksjer i ett flyselskap, så lenge det samme selskapet konkurrerer i et fritt marked om passasjerer og ruter. Derfor var det logisk at regjeringen til Erna Solberg solgte unna Norges 9,9 prosent av SAS for rundt 600 millioner kroner i 2018.

Hva tjener Anko van der werff?

– Vi vet at konsernsjefen i SAS, Anko van der Werff, har en lønn på minimum 12,5 millioner, i tillegg til nær 5 millioner til pensjon. Midt under pandemien, i 2020, fikk han 30 millioner i bonus fra Avianca, et colombiansk flyselskap.

Hvem er SAS sjefen?

SAS‘ konsernsjef Anko van der Werff sier en pilotavtale helt frem til høsten 2027 er eneste mulighet til å få inn nye eiere. Pilotene sa ja til tre av fire kroner i effektiviseringer. SASsjef Anko van der Werff kom aldri helt i mål med effektiviseringer på 800 millioner svenske kroner.

Hvem eier SAS?

SAS Group
Scandinavian Airlines / Moderorganisasjon

Når skal SAS ha møte?

Vi anbefaler at du sjekker inn minst 60 minutter før avgang for innenlandsreiser. For flygninger innenfor Skandinavia og Finland anbefaler vi innsjekking to timer før avgang. Gjelder alle reisende. Innsjekking/bagasjelevering stenger 30 minutter før avgang.

Hvor mange SAS ansatte i Norge?

Mandag ettermiddag kunne ikke SAS -ledelsen svare konkret på hvilke ansattgrupper som kan bli permitterte. Pressetalskvinne i SAS Norge, Tonje Sund, opplyser at permitteringsvarselet ble sendt ut til alle SASansatte i Norge, cirka 2.100 personer. – Det er for tidlig å si hvor mange som blir permittert.

Hva tjener kabinansatte i SAS?

Startlønna for en nyansatt i fulltidsstilling som kabinansatt i SAS er på 25.039 kroner i måneden før skatt, ifølge forbundslederen. Roverudseter understreker at hovedoppgaven for de kabinansatte er å ivareta flysikkerheten til andre mennesker.

Hva krever SAS-pilotene?

Kravene fra pilotene i tarifforhandlingene handler om jobbsikkerhet og lønn. De krever at SAS-fly skal bemannes av piloter ansatt i SAS. Dette kravet går helt på tvers av SAS-ledelsens strategi. SAS har de siste par årene etablert to helt nye datterselskaper, SAS Connect og SAS Link.

Hvorfor streiker SAS-pilotene?

Derfor streiker SASpilotene:

Mange piloter ble sagt opp under pandemien. Pilotene går nå ut i streik fordi SAS ikke gjenansetter de oppsagte pilotene, men heller unge og billigere piloter. De nyansatte pilotene blir ansatt i datterselskapene SAS Connect og SAS Link.

Hvor mye tjener en pilot i Norwegian?

Hvor mye Tjener en Pilot?
FlyselskapPilotlønn
Norwegian€ 135,000 (1 401 000 kr)
Easyjet€ 135,000 (1 401 000 kr)
Ryanair€ 135,000 (1 401 000 kr)
Brussels Airlines€ 132,000 (1 370 000 kr)

Leave a Comment