Er veien til Juvasshytta åpen?

Idag har vi asfaltert veg heilt til inngangsdøra. Galdhøpiggvegen er open for trafikk når Juvasshytta har sesong.

Hvordan komme seg til Galdhøpiggen?

Turen frå Spiterstulen til Galdhøpiggen kan gjerast både med og utan førar, og det finst fleire rutealternativ. Den vanlegaste ruta går ikkje over bre, og du kan difor gå på eigenhand på godt merka sti. Frå Spiterstulen til toppen av Galdhøpiggen er det ca. 5,3 km.

Hvordan kommer man seg til Spiterstulen?

Spiterstulen ligger i hjertet av Jotunheimen – midt mellom Galdhøpiggen og Glittertind. Det går bilvei helt frem til Spiterstulen, og veien er åpen (og brøytet) når vi holder åpent. Det tar ca. 45 minutter fra Lom til Spiterstulen med bil.

Er veien til Juvasshytta åpen? – Related Questions

Er det tungt å gå Galdhøpiggen?

Til topptur å være er ikke Galdhøpiggen spesielt utfordrende. Turen anbefales ikke for barn under 7 år eller for de som har hjerteproblemer, men ellers trenger du ikke å være supersprek for å klare å gå opp. Våre gutter som da var 10 og 12 år syntes turen var kjempegøy og løp nærmest om kapp opp de siste bakkene.

Kan man gå til Galdhøpiggen uten guide?

Den kan gås utenom bre og på merka sti, så her kan du gå uten guide og taulag. Det er også mulig å turen med guide. Turen er ca. 13 kilometer og byr på 1520 høydemeter.

Hvor mye koster det å gå Galdhøpiggen?

Estimert tid på turen er 6–7 timer tur/retur. Guidet tur koster kr 250 for voksen og kr 200 for barn, inkludert lån av tau og seler. Det er ikke nødvendig å booke på forhånd, det holder å komme 1 time før avgang. På toppen er det kiosk med salg av mat og drikke.

Hva slags sko til Galdhøpiggen?

Den vanntette membranen gjør at alle skoene tåler vann meget bra. 2469 har som lovnad at alle skoene kan brukes opp til Galdhøpiggen – hvor forholdene kan både være tørre og våte i løpet av turen.

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Når åpner veien til Spiterstulen?

mai. På grunn av korona har Spiterstulen vært steng denne vinteren. Veien inn i Visdalen som Spiterstulen ligger i har også vært stengt.

Kan man parkere på Spiterstulen?

Spiterstulen fjellstue ligger for øvrig på 1100 meters høyde i Visdalen, omtrent midt i Jotunheimen. Dit kommer du via Riksveg 55 i Bøverdalen, der det er skiltet mot fjellstua. Spiterstulen satser aktivt på bobilsegmentet, og tilbyr flere oppstillingsplasser med strøm (se bildet under).

Når åpner Spiterstulen?

Topptursesongen nærmer seg, og vi gleder oss til åpning! Vintersesongen 2022 er fra 3. mars

Hvem driver Spiterstulen?

Det var en gradvis overtagelse fra Charlotte og Eiliv da Bente Sulheim og Svein Ovesen tok over, de drev til 2016. Fra 2017 til 2020 var Bjørn Andreas Sulheim Ovesen og hans kone Bodil Ovesen vertskap på Spiterstulen. Hytta eies fremdeles av familien Sulheim, men driftes av innleide folk.

Hvem driver Juvasshytta?

Per Arne er daglig leder. Sammen med samboer Anja og deres sønn Ask bor de på skisenteret fra mai til sesongslutt. Anja driver kafeen på skisentert. Per Arne og Silje eier også Juvasshytta, med overnatting og guiding til Galdhøpiggen.

Hvor høyt er Spiterstulen?

Spiterstulen ligger 1111 meter over havet ved den gamle ferdselsvegen gjennom Visdalen. I den lune og frodige Visdalen finner du en rik flora, pludrende bekker, gjengrodde dyregraver og sagnomsuste sætertufter.

Hvor mange høydemeter fra Juvasshytta til Galdhøpiggen?

-Juvasshytta ligger på 1840 moh. og Galdhøpiggen på 2469moh. -Det er ca 15km tur/retur Juvasshytta og 600 høydemeter stigning.

Har Galdhøpiggen blitt høyere?

Galdhøpiggen er fortsatt 2469 meter over havet, selv om den nå justeres ned 6 centimeter.

Hvilken by er Galdhøpiggen på?

Galdhøpiggen
LandNorge
FylkeInnlandet
Kommune(r)Lom
OmrådeJotunheimen

Hvor mye koster det å gå Galdhøpiggen?

Estimert tid på turen er 6–7 timer tur/retur. Guidet tur koster kr 250 for voksen og kr 200 for barn, inkludert lån av tau og seler. Det er ikke nødvendig å booke på forhånd, det holder å komme 1 time før avgang. På toppen er det kiosk med salg av mat og drikke.

Hvor langt er det å gå over Besseggen?

De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Leave a Comment