Finns det tåg till Norge?

Norge har ett omfattande järnvägsnät som förbinder Norge med Sverige och övriga Europa. Du kan boka direkttåg med SJ från Stockholm och Göteborg till Oslo. Resan tar strax under fem timmar från Stockholm och fyra från Göteborg.

Var kan man åka med tåg?

Några resebyråer med inriktning på tågresor utomlands
  • Alingsås resebutik – tågresor och andra resor.
  • Biljettbutiken – tågresor och andra resor.
  • Centralens Resebutik i Kalmar – specialister på tågresor.
  • Tågcharter / Railtrotters – anordnar paketresor med tåg, säljer interrailkort och tågbiljetter.

Hur bokar man tåg i Norge?

Det är oftast enklast (och billigast) att boka biljetter på tågbolagets hemsida eller app. Du kan även använda reseplaneraren Entur som ger förslag på alla typer av kollektivtrafik i Norge. Det är också möjligt att köpa biljetter från maskiner på de flesta stationer, på biljettkontor eller ombord.

Finns det tåg till Norge? – Related Questions

Hur vet man vilket tåg man ska ta?

Med Trafikverkets tjänst Tågkartan kan du se var alla persontåg på den svenska järnvägen befinner sig, om de är i tid samt vid vilken station nästa avgång sker. Tågkartan har tagits fram för att resenärer i olika situationer ska kunna se var på den svenska järnvägen ett visst tåg befinner sig.

Vart kan man åka med tåg från Sverige?

Till vilka länder kan jag boka tågbiljett? Just nu går det att boka resa till de större städerna i Belgien, Danmark, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Storbritannien, Tyskland och Österrike. Det går även att boka resor inom dessa länder.

Vart kan man köpa tåg?

På många stationer så finns det biljettautomat där du kan köpa tågbiljetter. Du kan betala med kontokort och biljetten skrivs ut direkt vid köpet. Här kan du se på vilka stationer det finns biljettautomater.

Varför går det inte att boka tåg?

Anledningen är att Trafikverket infört ett nytt planeringssystem för årets tågplan. Tågplanen innehåller såväl tidtabeller för persontåg och godståg som tidplan för banarbeten. Andra helgen i december varje år byts tågplanen ut. Men det nya systemet har lett till att årets tågplan blivit försenad.

Hur långt innan ska man boka tåg?

Jag skulle dock inte rekommendera tidigare bokning än tre månader innan. SJ släpper nämligen sina billiga biljetter med 90 dagar framförhållning. Man kan boka resor upp till 310 dagar framåt. Våra billigaste resor med dagtåg släpps 90 dagar före avresa, precis som Magnus påpekar.

Hur går man på ett tåg?

ATT ÅKA TÅG– EN GUIDE
  1. När du står på plattformen- kväv impulsen att fråga personalen om du står vid rätt tåg.
  2. När tåget rullar in och du gör dig redo att kliva ombord kan det hända att det kliver ut personer från tåget, alltså personer som redan var inne i tåget och som nu ska ut.
  3. Nu är du ombord på tåget, grattis!

Måste man visa leg på tåget?

Om du har köpt en personlig biljett ska du kunna visa giltig identitetshandling som stämmer med namnet på biljetten vid kontroll. Exempel på giltig id-handling är pass, nationellt id-kort eller körkort utfärdade i Sverige, Norden eller EU/EES.

Hur betalar man på tåget?

Det är inte möjligt att köpa biljett ombord på våra tåg. Reser du däremot med Tåg i Bergslagen så är det möjligt att köpa biljett på tåget. Du betalar fullt vuxenpris oavsett resenärstyp och betalning sker med kontokort.

Måste man ha id kort för att åka tåg?

Ja, du behöver kunna visa upp legitimation eller annan giltig ID-handling ombord på våra tåg. Barn under 16 år omfattas inte av legitimationskravet men ska i tveksamma fall kunna visa upp giltig ID-handling. Detta gäller för resa på SJs tåg.

Hur mycket kostar en SJ biljett?

SJ Tidtabell
SJ Tåg från Stockholm till Göteborgtid: 03:16från 295,kr
SJ Tåg från Malmö till Stockholmtid: 04:41från 475,kr
SJ Tåg från Umeå till Stockholmtid: 06:20från 455,kr
SJ Tåg från Stockholm till Uppsalatid: 00:31från 75,kr
SJ Tåg från Stockholm till Köpenhamntid: 5:00från 195,kr

1 more row

Vad händer om man reser utan pass?

Saknas biometriskt pass krävs i vanliga fall visering för inresa. Det finns dock inget krav på giltig resehandling om du ansöker om asyl vid ankomst till gränsen. Du får då resa in, och sen lämnas ärendet över till Migrationsverket, som också ansvarar för den vidare hanteringen.

Får en 14 åring åka tåg själv?

Barn under 7 år får inte resa ensamma på våra tåg. Föräldrar till äldre barn får själva bedöma om barnet klarar av att resa på egen hand. Barn som reser utan vuxen sällskap ska kunna ansvara för sig själv under resan, även vid exempel en trafikstörning.

Är tåg gratis för barn?

På fjärrtrafik åker barn under 4 år gratis och barn mellan 4 och 17 år med rabatt. På VR:s närtrafik reser barn under 7 år gratis och barn mellan 7 och 17 år med rabatt.

Hur länge åker barn gratis tåg?

Små barn, upp till och med 1 år (ej fyllda 2 år), som kan sitta i vuxens knä behöver ingen egen biljett. Det innebär att en vuxen får ta med ett barn i knät (utan biljett) samt två barn som ingår i barnerbjudandet. För dig som reser med student- eller ungdomsbiljett gäller två barn upp till och med 6 år.

Får 17 åring åka utomlands?

För att ett barn/ungdom under 18 år ska kunna resa utan vårdnadshavare krävs ett intyg. Om vårdnadshavare har gemensam vårdnad och barnet reser med en av sina vårdnadshavare krävs inget intyg. Om ett barn reser helt ensam utan vårdnadshavare krävs intyg.

Kan en 13 åring flyga själv?

Vem kan flyga som ensamresande barn? Du kan boka in ditt barn som ensamresande barn om det är mellan 5 och 15 år. Om barnet är under 5 år är det tyvärr för litet för att flyga som ensamresande barn. Barn som har fyllt 16 år måste resa som vuxna.

Leave a Comment