I tillegg har Sovjetunionen og Øst-Tyskland tre gull. Norge ble verdensmestere i 1999, 2011, 2015 og 2021.

Når vant Norge håndball-EM?

Norge vant EM-gull for sjette gang i 2014 etter seier i finalen mot Spania.

Hvem vant OL finalen i håndball?

Frankrike beseiret Danmark med 25-23 i dagens finale, og har dermed vunnet sitt tredje OL-gull.

Har Norge vunnet VM i håndball? – Related Questions

Hvor tung er en håndball?

Ball og bane

Mannlige seniorspillere bruker en ball med omkrets 58–60 centimeter og vekt 425–475 gram, kvinnelige spillere en ball med omkrets 54–56 centimeter og vekt 325–375 gram. Gutte- og jentespillere bruker mindre baller.

Hvem vant OL i volleyball?

STRANDVIK/TOKYO/OSLO (VG) Anders Mol og Christian Sørum ble historiske da de natt til lørdag vant OL-gull i sandvolleyball. Det rørte både familie, venner og en hel bygd.

Når blir det Hjørnekast i håndball?

Hjørnekast: Dersom en av utespillerne på forsvarende lag er sist borti ballen når den går over kortlinjen (linjen bak mål) er det hjørnekast. Hjørnekast tas med ett ben i på streken i hjørnet (der langlinjen møter kortlinjen) og ett ben utenfor banen.

Hvor mange timeout i håndball OL?

I håndball varer en team-timeout i ett minutt (nøyaktig 60 sekunder). I en kamp, kan ett lag ta timeout én gang i omgangen. Neste omgang kan de ta en ny timeout. Til sammen kan det maksimalt fire timeouter i en kamp, dersom begge lag benytter dette fullt ut.

Hvorfor får man 2 minutter i håndball?

Feilbytte: De spillerne som inngår i et bytte, skal alltid forlate eller entre spillebanen over eget lags innbyttelinje. Feil innbytte skal straffes med 2minutters utvisning. Feilkast (innkast): Kasteren skal stå med én fot på sidelinjen og forbli i korrekt posisjon til ballen har forlatt hånden.

Hvorfor sier ikke Norge Ubuntu?

I 2016 forsøkte Norge å droppe bruken av «1-2-3 Ubuntu» under en EM-kvalifiseringskamp mot Litauen. Det endte med tap og siden har det vært et fast innslag. Ivrige seere har imidlertid kanskje fått med seg at under det pågående EM i Slovakia og Ungarn, har det norske laget igjen valgt å droppe dette kampropet.

Hva betyr det blå kortet i håndball?

Arntsen forteller at det blå kortet skal gis ved en handling som kan anses å være spesielt uaktsom og/eller svært farlig, forsettlig eller ondsinnet. Dette kan være en spesielt farlig eller hensynsløs takling, eller en ondsinnet handling som ikke har tilknytning til kampsituasjon.

Hva betyr 7 mot 6 i håndball?

Bakgrunnen er spesiell. For fem år siden ble det mulig å ta ut målvakten for å sette inn en ekstra utespiller. Det skjer når et lag har en utvist spiller og er i angrep (6 mot 6), men kan også benyttes for å få et overtall (7 mot 6).

Hva er 5 er håndball?

5’er håndball på kortbane er et konkurransetilbud for de i årsklassene 9-10 år. egen draktfarge (bruk gjerne vest eller lignende). Ved bruk av målvakt får man overtall i angrep som igjen gir flere valg og flere muligheter til å lage mål.

Hva er 4 er håndball?

Et lag skal bestå av inntil 8 spillere, hvorav fire spillere befinner seg på banen samtidig (målvakten inkludert). I 4’er håndball har det fram til nå vært benyttet fem spillere på hvert lag. Gjennom å redusere antallet med én spiller, vil hver enkelt spiller få større plass.

Hvor hardt kaster en kvinnelig håndballspiller?

Fra sju meter uten tilløp ble Frida Bjaalands skudd målt til 100 kilometer i timen. En hastighet ingen kvinnelige håndballspillere har vært i nærheten av. – Det er ekstremt hardt. De aller fleste ligger på et sted mellom 80 og 90 kilometer i timen, kommenterer Stig Andersson til Varden som først omtalte saken.

Hva betyr RHF i håndball?

desember 2020 annonserte IHF at det russiske herrelandslaget kan delta i håndball-VM i Egypt, men da under navnet Russian Handball Federation Team (Lag RHF).

Hvor mange 2 min i håndball?

Får en spiller sin tredje 2-minutters utvinsning i samme kamp får han/hun også rødt kort. Spilleren blir diskvalifisert ut kampen, og kan ikke komme inn på banen igjen. Etter de 2-minuttene med en spiller mindre, kan laget sette inn en ny spiller inn på banen.

Kan jenter spille på guttelag i håndball?

Dersom man har flere enn 2 gutter må man melde på guttelag og la jenter delta. Jenterguttelag: Jenter kan fritt delta på guttelag.