Hva betyr de forskjellige tegnene på vaskelappen?

Tallene indikerer temperaturen som klærne kan vaskes ved. Klær som er merket med 60 kan altså godt vaskes på 30 grader, men ikke omvendt.Er det en hånd i vannet betyr det at klærne skal vaskes for hånd, mens krysset betyr at klærne ikke skal vaskes i det hele tatt.

Hva betyr trekant med kryss over?

Vaskesymboler for bleking

En trekant med to streker indikerer at du kun kan bruke blekemidler uten klor. En hvit eller svart trekant med kryss over betyr at plagget ikke kan blekes.

Hva skal vaskes på syntetisk?

På dette programmet kan du vaske syntetiske klær, selvfølgelig, men også strykefrie skjorter og bluser. Syntetisk-programmet betyr ofte at plaggene ikke sentrifugeres ved full hastighet, slik at de ikke krøller seg så lett.

Hva betyr de forskjellige tegnene på vaskelappen? – Related Questions

Hva er forskjell på syntetisk og bomull?

Bomull blir lettere skittent og er vanskeligere å rengjøre. Syntetiske fibre blir lettere skittent og lukter fortere, men er lettere å få rene. Ull er det vanskeligere å skitne til, og vanskeligere å fjerne flekker fra, men lukt fjernes lett.

Kan man vaske håndklær og undertøy sammen?

– Er det særlig lurt å vaske truser sammen med kjøkkenhåndklær? – Det er selvfølgelig mulig, men mange bruker jo truser som ikke kan vaskes særlig varmt og de fleste vil vaske kjøkkenhåndklær varmere, sier Ingun Grimstad Klepp ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved Oslo Met.

Blir truser rene på 40 grader?

Heldigvis burde 40 grader være nok til å fjerne utflod, urinrester og bremsespor i silke samt i syntetiske materialer som nylon og polyester, sier Rasmussen. – Skitt trenger ikke så dypt inn i syntetiske materialer som i bomull, så en syntetisk truse er lettere å gjøre rent.

Blir sengetøy rent på 40 grader?

Sengetøyet vasker du på 60 grader. Da blir det tilstrekkelig rent. Unngå for øvrig å vaske det sammen med frotté, da dette kan slite på tekstilene og gi nupper, sier hun. Hvis du ønsker et så mykt sengetøy som mulig, kan du gjerne avslutte vasken med å gi sengetøyet en runde med tøymykner.

Kan alt vaskes på 40 grader?

40 grader er ikke nok til å bli kvitt alle bakterier, og er det plagg med for eksempel oppkast i klesvasken, vil bakteriene spre seg til resten av tøyet i maskinen. Spyl derfor klærne så godt som mulig på forhånd, og vask de skitne plaggene separat på så høy temperatur som mulig – helst over 60 grader.

Hvilket program skal man vaske polyester på?

Polyester er nemlig både formfast og slitesterkt, og tåler sollys og de fleste kjemikaler. Stoffet vaskes på 40 grader og behøver ikke finvask program.

Hva kan polyester vaskes på?

Polyester: Polyester er formfast og slitesterk, og tåler både sollys og de fleste kjemikalier. Vaskes på 40 grader.

Er Zalo et syntetisk vaskemiddel?

Zalo, som er et syntetisk tensid, består av både anioniske, ikke-anioniske og amfotære tensider, vil fortsatt inneholde vaskeaktive stoffer selv om noen skulle bli fjernet ved vask i hardt vann, sjøvann eller surt vann.

Hva er syntetisk oppvaskmiddel?

Syntetiske vaskemidler (tensider)

Dagens vaskemidler inneholder tensider som er fremstilt av fett eller produkter fra petrokjemisk industri. Tensider felles ikke ut i hardt vann og løser fett bedre enn såpe. Tensider har ikke like god bæreevne for smuss som såpe.

Er flytende eller pulver vaskemiddel best?

Det tyske testmagasinet Stiftung Warentest gjennomførte for en stund tilbake en undersøkelse som viste at pulver er mest effektivt mot flekker. Dessuten ga ingen flytende vaskemidler bedre resultat enn de dårligste pulverbaserte vaskemidlene.

Hva skal sokker og truser vaskes på?

For en hygienisk vask er det ofte nødvendig med 60 grader. Denne vasketemperaturen finner vi gjerne i vaskeanvisningen på undertøy, sokker, håndklær, sengetøy og babyklær. Dyner bør også vaskes på 60 grader da denne temperaturen kan drepe sengemidd.

Er Zalo oppvaskmiddel?

Zalo håndoppvaskmiddel er et flytende oppvaskmiddel til manuell oppvask og er meget effektiv på fett og smuss.

Kan man vaske dusjen med Zalo?

Kalk og smuss samler seg gjerne i dusjhodet. For en helt ren dusj, kan du med fordel bløtlegge dusjhodet i en blanding av vann, eddik og zalo mens du rengjør resten av dusjen. Etterpå kan du forsiktig fjerne eventuelt synlig smuss i dysene med en nål eller en gammel tannbørste.

Kan Zalo ødelegge klær?

Kan Zalo ødelegge klær? Alle tekstiler tåler Zalo – også silke og ull. Når du ser at flekken begynner å løse seg opp, vasker du klærne på samme måte som vanlig. Du kan også bruke Zalo til å fjerne tyggegummi på klær.

Hva er farlig med zalo?

Ifølge Anita von Krogh hos Folkehelseinstituttet kan det være farlig å få Zalo i luftveiene. – Hvis du drikker mengder med Zalo, kan du bli kvalm, få vondt i magen, kaste opp og få diaré. Men hvis du får det i luftveiene, så er det farlig.

Hvorfor ikke bruke Zalo på briller?

Zalo, JIF og andre rengjøringsmidler til glass eller kjøkkenbenker fungerer ikke til rengjøring av vanlige styrkeglass. Det kan skade belegget som ligger utenpå brillene og de vil bli mer sensitive mot skader.

Leave a Comment