Hva betyr vaskemaskin symbolene?

Symbolet med vaskebalje betyr at plagget kan vaskes i vaskemaskin, og tallet viser den maksimale vasketemperaturen som plagget tåler. Om det er en strek under vaskesymbolet betyr det at plagget skal vaskes skånsomt. Er det to streker under symbolet betyr det at plagget skal vaskes ekstra skånsomt.

Hva betyr programmene på vaskemaskin?

Moderne vaskemaskiner har en rekke forskjellige funksjoner, og hvis du lærer deg å bruke disse tar du bedre vare på klærne dine. De forskjellige programmene tilpasser bruken av vann, vaskemiddel, temperatur og bevegelsene på klesvasken.

Hvor skal man ha tøymykner?

Tøymykner må tilsettes separat i den siste skyllingen av tøyet. Det finnes også tøymykner-ark som man har i tørketrommelen.

Hva betyr vaskemaskin symbolene? – Related Questions

Er tøymykner og skyllemiddel det samme?

Tøymykner, eller skyllemiddel som det også heter, smører fibrene i klærne dine i vaskemaskinen – på samme måte som balsam pleier håret ditt. Det beskytter tøyet mot slitasje og gjør at klærne holder bedre på farge og fasong.

Kan man bruke tøymykner på jeans?

Når det gjelder tøymykner eller skyllemiddel, anbefaler eksperten at du ligger unna når du skal vaske jeans, særlig hvis buksene dine inneholder stretch. Tøymykner inneholder enzymer som faktisk kan ødelegge stretchfibrene i buksen din, og kan resultere i at stoffet blir slapt og mister fasongen.

Hvor ofte bør man vaske olabukser?

Hyppig vask fører til at stoffet slites, fargen falmer og passformen ikke er det den en gang var. Derfor anbefales det å vaske jeans først når den er synlig skitten eller rett og slett lukter vondt. Har du et par bukser å bytte på så holder det å vaske jeans en gang i måneden.

Hva er best pulver eller flytende vaskemiddel?

Det tyske testmagasinet Stiftung Warentest gjennomførte for en stund tilbake en undersøkelse som viste at pulver er mest effektivt mot flekker. Dessuten ga ingen flytende vaskemidler bedre resultat enn de dårligste pulverbaserte vaskemidlene.

Kan man vaske svarte og blå jeans sammen?

Vasking av jeans

Er buksa mørk bør den vaskes sammen med andre mørke plagg, da det er naturlig at en jeans mister litt farge de første vaskene. Vask den gjerne på vranga – så bevarer du fargen bedre. Jeans tåler godt å bli brukt flere ganger uten å måtte vaskes.

Skal man bruke tøymykner på sengetøy?

– Vask sengetøyet med lignende farger og uten klær med glidelåser, metallknapper eller andre gjenstander som kan skade stoffet under vask. – Vask på 40- eller 60 grader. Vasker du ofte er det mer skånsomt for alle produkter å vaske på 40 grader. – Det er ingenting i veien for å bruke tøymykner.

Kan man bruke tøymykner på undertøy?

Undertøyet bør vaskes for seg selv på 60 grader, uten tøymykner eller skyllemiddel.

Kan man bruke tøymykner på sengetøy?

Slik vasker du sengetøy

Vi anbefaler vask på 40 grader for å bevare kvalitet og farger best mulig. Sengetøyet tåler 60 graders vask, men dette vil forringe produktet over tid. Hvis du vil bruke tøymykner, anbefaler vi at du benytter deg av en mild variant, som også er snill mot miljøet.

Skal man bruke tøymykner på håndklær?

Tøymykner bevarer mykhet

Eksperten anbefaler å vaske håndklær på 60 grader, samt å bruke tøymykner. Det smører nemlig fiberne, bevarer fargene og gjør at håndklærne holder seg myke lenger. Men ikke alle er enige i nødvendigheten av tøymykner.

Kan truser vaskes på 40?

Vaske undertøy

Generelt anbefaler vi at du vasker trusene på 30 til 40 grader, men noen stoffkvaliteter anbefaler vi at du vasker for hånd. Les vaskeanvisningen på produktene om du skal bruke håndvask, maskinvask på en lavere temperatur, eller om de krever en spesiell vaskesyklus.

Blir håndklær rene på 60 grader?

For en hygienisk vask er det ofte nødvendig med 60 grader. Denne vasketemperaturen finner vi gjerne i vaskeanvisningen på undertøy, sokker, håndklær, sengetøy og babyklær. Dyner bør også vaskes på 60 grader da denne temperaturen kan drepe sengemidd.

Kan man vaske håndklær og undertøy sammen?

– Er det særlig lurt å vaske truser sammen med kjøkkenhåndklær? – Det er selvfølgelig mulig, men mange bruker jo truser som ikke kan vaskes særlig varmt og de fleste vil vaske kjøkkenhåndklær varmere, sier Ingun Grimstad Klepp ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved Oslo Met.

Blir sengetøy rent på 40 grader?

Sengetøyet vasker du på 60 grader. Da blir det tilstrekkelig rent. Unngå for øvrig å vaske det sammen med frotté, da dette kan slite på tekstilene og gi nupper, sier hun. Hvis du ønsker et så mykt sengetøy som mulig, kan du gjerne avslutte vasken med å gi sengetøyet en runde med tøymykner.

Blir klær rene på 30 grader?

Vi pleide å tro at klær trenger å vaskes på 40° for å bli ordentlig rene. Vitenskapelig testing hos Forbruksforskningsinstituttet SiFO viser at dette er feil – med gode vaskemidler er klesvask på 30° like bra. Ved å senke temperaturen på vaskevannet varer klærne mye lenger!

Hvor ofte bør man vaske sengetøy?

Svette og døde hudceller

I tillegg svetter vi om lag en liter hver natt. Både hudcellene og svetten tiltrekker seg midd – som kan legge igjen en slags «avføring» som trigger allergener. Dette kan føre til kløende øyne og astma. Mikrobiologen anbefaler derfor å vaske sengetøyet minst én gang i uken på minst 60 grader.

Hva skjer hvis man ikke skifter sengetøy?

Sjeldnere sengetøyskift om vinteren

Høye nivåer av husstøvmidd både i sengetøy, og ellers i huset, kan føre til utvikling av astma og allergi, ifølge Gravensteen. Som hovedregel kan det være greit å bytte sengetøyet ved synlige flekker og søl, og ellers hver eller annenhver uke.

Leave a Comment