Hva bør stå i kjøpekontrakt bil?

En kontrakt for kjøp og salg av bil skal inneholde alle viktige opplysninger om bilen og hva kjøper og selger har blitt enige om, som blant annet:
  • navn på selger og kjøper.
  • overtakelsesdato.
  • betalingsmåte.
  • kjøretøyets merke, type og årsmodell.
  • dato for første gangs registrering.
  • registreringsnummer.
  • kjørelengde.

Når signere kjøpekontrakt bil?

Du må ha skrevet kontrakt før du betaler for bilen. Selger salgsmelder bilen hos Statens vegvesen . Det gjøres raskt og enkelt på nett. Det er ryddigst overfor selger om du bruker straksbetaling når du kjøper bil.

Kan man avbestille bil?

Forbrukerkjøpsloven gir deg rett til å avbestille et bilkjøp så lenge det skjer før leveringen. I slike tilfeller kan ikke selger fastholde kjøpet og kreve betaling. Dersom dere ikke har avtalt et avbestillingsgebyr, kan selger kreve erstatning for tap som følger av avbestillingen.

Hva bør stå i kjøpekontrakt bil? – Related Questions

Kan man trekke seg fra kjøpekontrakt?

Kjøper har som den klare hovedregel ingen angrerett eller avbestillingsrett. Dersom du har kjøpt en bil fra en annen privatperson er det ingen mulighet til å angre bilkjøpet eller avbestille avtalen.

Kan kjøper trekke seg fra bilkjøp?

Vi får ofte henvendelser fra klienter som lurer på om kjøperen kan trekke seg fra kjøpet. Den klare hovedregelen er at man ikke kan trekke seg fra det som er avtalt. Avtaler skal holdes, og som regel kan man ikke fri seg fra avtalen, med mindre dette fremgår av kontrakten partene har inngått.

Hvordan oppheve et bilkjøp?

Når det foreligger en mangel kan du som regel kreve retting, omlevering, prisavslag eller erstatning om det er aktuelt. Om du ønsker å heve kjøpet – altså levere tilbake bilen mot å få pengene igjen – må mangelen være “vesentlig”. Det finnes ingen generell angrerett på bilkjøp.

Er det angrefrist på bilkjøp?

Angrerettloven sier at kjøpet må foregå over nett, telefon, i hjemmet, eller på messer for eksempel. Dersom en altså kjøper en bil gjennom en av disse kanalene, så vil kjøpet falle inn under angreretten. Da har en angrefrist på bilkjøp som løper opptil 14 dager etter at bilen er overlevert til kjøper.

Har man angrefrist på bilkjøp?

Ingen angrerett på bilkjøp

Når du kjøper bil, vil kjøpet falle inn under enten kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven. Slik vi allerede har vært inne på, er utgangspunktet at du ikke kan angre kjøpet ditt. Årsaken er at det ville være urettferdig mot selgeren, og i tillegg fører det med seg masse ekstraarbeid.

Har du angrerett på bil?

Det er i utgangspunktet ikke angrerett på bruktbilkjøp. Angreretten er for øvrig en rett til å angre et kjøp og returnere en vare for pengene tilbake, uten å måtte oppgi en grunn. Det sier seg selv at dette vil være problematisk for bruktbilkjøp, og dessuten er det i utgangspunktet ikke mulig for kjøp av ny bil heller.

Hvilke avtaler gir ikke angrerett?

Loven inneholder krav til avtalen, og gir forbrukeren rett til å gå fra avtalen i 14 dager (angrerett). Loven gjelder ikke for avtaler om salg av varer og tjenester fra salgsautomater og automatiserte forretningslokaler, avtaler om salg av fast eiendom, se lov 3. juli 1992 nr.

Hva er skjulte feil og mangler på bil?

En skjult feil eller mangel er et avvik fra det avtalte som ikke viser seg ved overlevering, men kommer til syne i ettertid. Selv om mangelen først skulle vise seg senere, kan kjøper fortsatt ha sitt mangelskrav i behold.

Hva er vesentlig dårligere stand bil?

(c) – «vesentlig dårligere stand»

Bokstav (c) tar sikte på de tilfeller hvor kjøper har fått «katta i sekken». Selger kan ikke fraskrive seg all ansvar for at tingen holder en viss minstestandard. Det avgjørende er om tingen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å regne med.

Hva er vanlig å prute på bil?

Da har de ofte gått langt. Det finnes i utgangspunktet ingen maksgrense for pruting. Men klarer du å prute ned en bil fra 150.000 til 100.000 kroner, er du god. Da er det nok mer sannsynlig at den er feilpriset i utgangspunktet.

Hva må ligge i bilen?

Refleksvest og varseltrekant er påbudt utstyr

Refleksvest er viktig å ha tilgjengelig for at du skal være trygg og bli sett av andre bilister når du ut av bilen langs en trafikkert vei. Varseltrekant er også påbudt å ha i bilen.

Hvor lenge kan man heve kjøpet?

Etter kjøpsloven er fristen på 2 år, mens forbrukerkjøpsloven har en ytterligere 5 års frist for varer som er ment å vare lenger enn 2 år. For å kunne heve kjøpet, må du reklamere innenfor begge fristene.

Har man rett til å få pengene tilbake?

De fleste butikker lar deg få bytte det du har kjøpt, så sant det er ubrukt og uskadet. Dette er ingen lovbestemt rett, men er så vanlig at du kan regne med å få bytte. Ta vare på kvitteringen eller byttelappen, og hold fristen som står på den. Det er opp til butikken å sette betingelsene.

Når kan man kreve pengene tilbake?

Klagefristen er to eller fem år

Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år.

Når er mangelen uvesentlig?

En mangel innebærer at varen ikke står til de forventningene som følger av avtalesituasjonen og handelen. Videre er det presisert at mangelen ikke kan være uvesentlig for deg som kjøper. Dersom retting, omlevering eller prisavslag vil løse konflikten, vil som oftest resultatet bli en av disse.

Hva er rimelig tid for reparasjon?

Etter forbrukerkjøpsloven skal utbedringen skje uten kostnad eller vesentlig ulempe for deg, og dersom reparasjonen tar mer enn en uke, har du krav på erstatningsgjenstand. Normalt vil rimelig tid innebære at man må tåle cirka fire uker reparasjon før man kan snakke om utenfor rimelig tid.

Leave a Comment