Du kan få dekket reisen hvis du har reist til behandling som dekkes av det offentlige. reisen er lenger enn ti kilometer hver vei. Du kan få dekket utgifter til reiser som er kortere enn ti kilometer, hvis behandleren din dokumenterer at det var nødvendig å bruke privat bil eller drosje av helsemessige årsaker.
Når kan man ringe Pasientreiser?
Hvis det er trafikale årsaker til at du trenger rekvirert transport på hele eller deler av reisen, må du kontakte Pasientreiser så tidlig som mulig, og senest klokken 13.00 siste virkedag før behandlingen. Trafikale årsaker kan være at det ikke går offentlig transport på en strekning.
Kan man bestille Pasientreiser selv?
Pasientreisekontorene har ansvar for bestilling og planlegging av rekvirerte pasientreiser. Det er 17 lokale pasientreisekontor i Norge. For å få hjelp til å bestille en pasientreise, eller avklare behovet ditt for spesiell transport, kan du kontakte ditt nærmeste pasientreisekontor.
Hvem kan søke om Pasientreiser?
Hvem kan søke digitalt? Du kan søke digitalt når du er pasient og har reist alene, sammen med reiseledsager, eller som foresatt på vegne av eget barn under 16 år. Det er også mulig å søke elektronisk med fullmakt. Du kan både gi og få fullmakt ved å logge deg inn på Helsenorge.
Hva dekkes av Pasientreiser? – Related Questions
Hvor mange km dekker Pasientreiser?
Reisen må være mellom 10 og 300 kilometer hver vei, og må gå over mer enn én takstsone med offentlig transport. Hvis du har reist lenger enn 300 kilometer, dekkes reisen tilsvarende kostnaden for billigste offentlige transportmiddel. Du kan søke digitalt for de fleste pasientreiser ved å logge deg inn på helsenorge.no.
Hva får ledsager dekket?
Ledsager på reiser
Ledsager skal ikke betale egenandel for reisen. Ledsager kan søke om å få støtte for tapt arbeidsfortjeneste. Hvis reisen til ledsager er over 300 kilometer, dekkes den på samme måte som for pasient. Det vil si at utgiftene dekkes som om reisen var med billigste offentlige transport på strekningen.
Hvem kan bestille pasienttransport?
Kun godkjent behandler kan rekvirere pasientreiser. Rekvisisjonen gjelder kun én vei. En rekvisisjon skal alltid opprettes før pasientreisen gjennomføres. Dersom pasienten har spesielle behov, er det viktig at disse blir oppgitt i rekvisisjonen.
Hvem har rett til pasienttransport?
Pasienten og ledsageren har rett til dekning av nødvendige utgifter når pasienten må reise i forbindelse med en helsetjeneste som omfattes av spesialisthelsetjenesteloven og som dekkes av et foretak etter helseforetaksloven eller som omfattes av fritt behandlingsvalg etter spesialisthelsetjenesteloven § 4-3.
Hvordan søke pasientreise?
Elektronisk søknad
Ved å logge seg inn på «Min helse» på den nasjonale helseportalen helsenorge.no, får pasienten tilgang til en elektronisk selvbetjeningsløsning. Der kan pasienter og foresatte søke elektronisk om å få dekket reiseutgifter, tilleggsutgifter og utgifter for reiseledsager.
Hvordan sende klage til pasientreiser?
For å klage må du logge deg inn og velge vedtaket du skal klage på i søknadsoversikten. Du må åpne vedtaket ditt og lese det før du kan klage. Under vedtaket ditt, velg «klag på vedtaket». Her kommer det opp tekstfelt hvor du kan klage hvis du allerede har åpnet og lest vedtaket.
Når legen ikke tar deg på alvor?
Dersom et møte ikke fører til endringer kan du sende en skriftlig klage til legekontoret. Ombudet kan bistå deg med dette. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Hvis det er aktuelt kan du ringe 800 HELSE (800 43 573), eller gå inn på hjemmesiden www.helse.norge.no.
Hvor kan en pasient eller bruker klage?
Pårørende som representerer pasient eller bruker kan klage til Fylkesmannen på avgjørelser om: nødvendig helse- og omsorgstjenester fra den kommunale helse- og omsorgstjenesten og fra spesialisthelsetjenesten. å få tjenesten organisert som brukerstyrt personlig assistanse. vurdering og fornyet vurdering.
Når legen ikke gjør jobben sin?
Dersom du mener at fastlegen din ikke gjør jobben sin bør du stille krav om å bli hørt. Om du ikke når fram kan du vurdere å sende en klage til Fylkesmannen der du bor. Mer informasjon om hvordan du kan skrive en klage finner du her.
Kan legen nekte deg time?
Nei, legen din kan ikke nekte deg å bestille time hos han.
Kan fastlegen nekte å henvise?
Så til selve spørsmålet ditt: Kan legen nekte å henvise deg. Svaret på dette er utvilsomt “ja”. Legens jobb er å vurdere om det er medisinsk indikasjon for å henvise deg, – akkurat som om det er grunn til å ta en blodprøve eller starte en behandling.