Hva du will Oslo Nye?

HVA DU WILL er et shakespearsk forviklingsdrama, hvor identitet og hierarkier oppløses og du kan velge å være hva du vil. Vårt bilde av hvem vi er, skaper et bilde av hvem vi elsker. I HVA DU WILL følger vi alle forviklingene som oppstår, når kvinnen Viola ankommer Illyria og utgir seg for å være mann.

Hvem spiller i tid for glede?

I rollene
  • Laila Goody. Ei mor/Ei anna mor.
  • Ane Dahl Torp. Ei enke/Ein enkemann.
  • Jon Bleiklie Devik. Ein farlaus/Ein morlaus.
  • Kjersti Dalseide. Ei syster/Ei anna syster.
  • Kyrre Hellum. Ein nabo/Ein annan nabo.
  • Vetle Bergan. Ein nabo/Ein annan nabo.
  • Oddgeir Thune. Ein annan farlaus/Ei anna morlaus.
  • Preben Hodneland. Eit eg/Eit anna eg.

Hvem eier Det Norske teatret?

Som det eneste større teatret i Norge er Det Norske Teatret privateid. Staten gir omtrent 100 millioner kroner i årlig tilskudd. Bondeungdomslaget i Oslo er største eier; ellers eier ulike mållag og lokallag i Noregs Ungdomslag resten. Teatret fikk Spellemannprisen 1979 i åpen klasse for Så lenge skuta kan gå.

Hvor lenge varer Kristin Lavransdatter?

ca 8 timar. Det er 40 minutt pause mellom Kransen og Husfrue, 20 minutt mellom Husfrue og Korset.

Hva du will Oslo Nye? – Related Questions

Hvem spiller Kristin Lavransdatter 2022?

Samtala tek utgangspunkt i konkrete utdrag frå stykket, lest av Madalena Soussa Helly-Hansen som Kristin.

Hva døde Kristin Lavransdatter av?

Romantrilogien beskriver Kristins liv fra hun er en liten jente som vokser opp på en gård i Gudbrandsdalen på begynnelsen av 1300-tallet, til hun i 1349 dør av pesten på Rein kloster utenfor Trondheim.

Når er Kristin Lavransdatter?

Kristin Lavransdatter er en historisk romansyklus av Sigrid Undset (1882–1949) som består av tre bind; Kransen (1920), Husfrue (1921), og Korset (1922). Kristin Lavransdatter dannet sammen med tobindsromanen om Olav Audunssøn grunnlaget for at Undset fikk nobelprisen i litteratur i 1928, hvor begrunnelsen var «…

Hvor mange barn fikk Kristin Lavransdatter?

Da bærer hun allerede hans barn. Husfrue beskriver Kristin og Erlends liv på storgården Husaby. Kristin føder syv sønner, og forholdet til hennes elskede Erlend blir satt på sterke prøver. Korset avslutter historien om Kristin og Erlend og deres konfliktfylte samliv.

Når ble Kristin Lavransdatter?

Filmen Kristin Lavransdatter ble utgitt i 1995. Den ble regissert av Liv Ullmann, og deler av filmen ble innspilt på Jørundgard i Sel, som i dag benyttes som kulisser til Kristinspelet.

Hva betyr Kransen i Kristin Lavransdatter?

Det første som møter leseren i trilogien om Kristin Lavransdatter er tittelen på førstebandet. Kransen omringer Kristins første livsfase, barndom og ungdom fram til hennes eget bryllup. Både kransen og korset (som er tittelen på band tre) kan begge symbolisere død og pine og en tung lagnad.

Hva er budskapet i Kransen?

OM TEMAENE I BOKEN:

Et av de viktigste temaene i ”Kransen” er kjærlighet, og det er ikke bare kjærlighet til det motsatte kjønn, men også kjærlighet til Gud og familien. I tillegg har vi også temaene religion, seksualmoral, kjærligheten mellom far og datter og forholdet mellom Gud og mennesket.

Hvor kommer Sigrid Undset fra?

Sigrid Undset ble født 20. mai 1882 i sin mors hjemby Kalundborg i Danmark. Hennes foreldre var arkeologen Ingvald Undset (1853-1893) og hans danske hustru Charlotte Undset, f.

Hva symboliserer en krans?

Litt om kransen:

En krans er symbolet på evigheten, den har ingen begynnelse og ingen ende. Kransen er et tradisjonelt arbeid ved sørge- eller minnehøytideligheter, men den kan også brukes i mange andre sammenhenger som bordkranser, hårkranser og dørkranser.

Hva betyr symbolet due?

Duen både et symbol i antikken og ofte brukt som kristent symbol i den tidlige kirkekunsten. Duen er blitt sett på som symbol for renhet og fred.

Hva er gutte tegnet?

♂ er utbredt symbol for hankjønn. Merket kan tolkes som en forenklet tegning av krigsguden Mars’ skjold og spyd. ♀ er et utbredt symbol for hunkjønn.

Leave a Comment