Hva er de forskjellige motorsykkel klassene?

Fra og med 2013 deler vi inn motorsykler i tre ulike klasser: lett motorsykkel (A1), mellomtung motorsykkel (A2) og tung motorsykkel (A). Hvis du har førerkort klasse A2 og A, kan du i Norge også kjøre med tilhenger på motorsykkelen.

Er det lov å sitte 2 på lett motorsykkel?

lett motorsykkel og med førerkort klasse A1 har man lov til å ha med seg en passasjer, så da kan du fint sitte bakpå. Det er viktig å huske på at motorsykkelen oppfører seg annerledes når man er to på sykkelen (større egenvekt, lengre bremsetid osv.), så det er viktig å være forsiktig.

Hva er forskjell på tung og mellomtung motorsykkel?

Mellomtung motorsykkel har slagvolum over 125 cm3, en maksimal effekt på 35 kW (omkring 47 hestekrefter) og et effekt/vekt-forhold på maksimalt 0,2 kW/kg. Tung motorsykkel har slagvolum over 125 cm3 og/eller effekt over 11 kW.

Hva er de forskjellige motorsykkel klassene? – Related Questions

Hvor mange cc kan man køre med A2?

Opptil 125 cc, 11 w (15hk). Øvingskjøring fra fylte 15 år. A2 Mellomtung MC: 18 år. Opptil 35 kw (48 hk).

Hvor mange cc kan man kjøre med A1?

Du kan kjøre en lett motorsykkel med eller uten sidevogn. Motorsykkelen kan ha et slagvolum på maks 125 cm3 og en effekt på maks 11 kW.

Hva er mellom tung motorsykkel?

Mellomtung MC er definert som en motorsykkel med makseffekt på 35 kW, noe som tilsvarer 47 hestekrefter, og med et forhold mellom effekt og egenvekt på høyst 0,2 kW/kg.

Hva kan du kjøre med mellomtung lappen?

Mellomtung motorsykkel
  • motorsykkelen har en effekt på maks 35 kW.
  • forholdet mellom effekt og egenvekt er maks 0,2 kW/kg.

Er 600cc mellomtung?

Ny klasse mellomtung MC

Klassen gjelder motorsykkel med motorvolum inntil 600 cm³, effekt inntil 35 kW og effekt/vekt inntil 0,2 kW/kg.

Når kan du ta mellomtung MC?

Du kan ta førerkort for mellomtung motorsykkel fra fylte 18 år uten å ha et førerkort fra før. Har du lett motorsykkel fra fylte 16 år ,trenger du ikke å ta så mange kurs før du kanmellomtung som 18 åring. Ta kontakt med en trafikkskole for mer informasjon, priser osv.

Hvor mye koster det å ta A2?

De fleste som tar A2-førerkort, betaler mellom 20.000 og 25.000 kr totalt. Opplæringen består ellers av ulike moduler: Sikkerhetskurs i presis kjøreteknikk på bane (180 minutter).

Hvor mye koster det å gå fra A1 til A2?

Utvidelser
A1 til A2 med 2 års førerrett i A1Priser
Obligatorisk kurs ved utvidelse, 2 timer
Sikkerhetskurs i presis kjøreteknikk
Sikkerhetskurs på vei
Totaltkr. 15 200,-

Har A1 skal ta A2?

Har man hatt førerrett på A1 i ett år, kan man gjennomføre obligatoriske kurs for en slik utvidelse, og førerkort kl A2 utstedes automatisk uten førerprøve etter to år. Utvidelseskurset er på 2 timer hvor minst 1 time er praktisk kjøring. I tillegg kan lærer sette opp flere kjøretimer dersom det er nødvendig.

Når kan man oppgradere fra A2 til A?

Kurset kan tidligst påbegynnes når eleven har ett års førerrett i klasse A2. Elever fylt tjuefire år med mindre enn to års førerrett i klasse A2, kan erverve førerrett klasse A ved å gjennomføre minst 7 timers obligatorisk kurs og praktisk prøve. Kurset er på minst 7 timer hvorav minst 4 timer er praktisk øving.

Hvordan oppgradere fra A2 til A?

Oppgradering fra A2 til klasse A

Overgang fra klasse A2 til A forutsetter at du minimum har hatt 2 års førerrett i klasse A2. I tillegg må du gjennomføre et 7 timers obligatorisk kurs. Hvis du ønsker klasse A før det har gått to år, må du i tillegg gjennomføre ny, praktisk prøve.

Kan man gå rett fra A1 til A?

Hvis du ikke tar trinnvis utvidelse fra A1 til A2 til A så må du ta mer opplæring og bestå en praktisk førerprøve. Du kan ikke trinnvis rett fra klasse A1 til A med bare 7 timer opplæring uten praktisk prøve selv om du er 20 år.

Hvor mye koster lett mc lappen 2022?

Mopedlappen koster fra 6.000 kroner og oppover, lappen for lett MC fra 15.000 kroner og oppover, og førerkort for tung motorsykkel koster et sted mellom 20.000 og 25.000 kroner, eller litt mer. Merk at det er forskjellige alderskrav for de ulike førerkortene. Moped og lett motorsykkel kan du ta fra du er 16 år.

Er det lov å kjøre lett MC med billappen?

Med klasse B kan du ikke kjøre lett motorsykkel, men du får med moped og kan kjøre en ATV registrert som motorsykkel.

Hvorfor ta MC lappen?

Dersom du ønsker å kjøre motorsykkel er det nødvendig å ta motorsykkellappen. I dag finnes det tre forskjellige sertifikater til motorsykler i tillegg til mopedsertifikatet. Hvilket sertifikat du må ta, avhenger av hvilken kategori motorsykkelen du planlegger å kjøre, befinner seg i.

Er det farlig å kjøre MC?

Det er langt farligere å kjøre motorsykkel enn bil. I fjor mistet 20 personer livet på motorsykkel. Det er 20 prosent av alle dødsfall i trafikken. Dødsulykker blant motorsyklister går heller ikke like mye ned som blant bilister.

Leave a Comment