Hva er den mest solgte julebrusen i Norge?

Det er julebrusen Hamar og Lillehammer som er aller mest populær i Norge. I 2021 ble det produsert 7 millioner liter av denne, mens det til sammenligning ble produsert 1,5 million liter av Dahls.

Hvilken julebrus er best i test?

Norges beste julebrus: CB Julebrus

Til stort sjokk for deltakerne i testen som både var fra Innlandet og Trøndelag så ble det Sørlandet som stakk av med seieren. Christianssand Bryggeriet ble åpnet i 1856, og varemerket er eid av Hans Borg Bryggerier.

Hvor selges Grans julebrus?

Grans tradisjonsrike julebrus. God på pris og god på smak, slik all Grans brus har for vane å være. Kommer i 1,5 L flaske og 0,33 L boks. Tilgjengelig i alle REMA 1000 butikker.

Hva er den mest solgte julebrusen i Norge? – Related Questions

Hva er best brun eller rød julebrus?

Rød selger best

Og den røde selger best, ifølge Anette Karlsen, kommunikasjonsansvarlig i Hansa Borg bryggerier. – Sammenligner vi halvlitersboksene, selger den røde 50 prosent bedre enn den gylne, sier Karlsen til Dagbladet.

Hva smaker Hansa julebrus?

Julebrusen som Hansa lanserte i 1970 var et helt nytt produkt basert på nye essenser og en ny resept, testet i måneder forut for lanseringen den siste uken i november 1970. Hansas Julebrus var således «en skikkelig julebrus» – et helt nytt produkt med rød farge og smak av bringebær.

Hvem selger Grans brus?

Grans bryggeri har tradisjoner tilbake til 1899, og holder til i Sandefjord i Vestfold. Her brygges både brus, vann og annet godt du finner i butikkhyllene hos REMA 1000.

Hvor kjøpe Grans brus?

God på pris og god på smak slik all Grans brus har for vane å være. Kommer i 0,45 L flaske. Tilgjengelig i alle REMA 1000 butikker.

Når kommer julebrus i butikkene?

Julebrus er en samlebetegnelse for ulike typer norsk brus som tradisjonelt blir solgt i tida rundt jul, men som på 2000-tallet er i handelen fra oktober til januar.

Hvor mye koster julebrus på REMA 1000?

Grans julebrus 1,5l til 15,- fra Rema 1000 | Allematpriser.no.

Er julebrus sunt?

– Ikke sunt uansett

Ernæringsfysiolog Lise von Krogh opplyser at julebrusen er så å si lik vanlig brus når det gjelder sukkerinnhold. – Det er ikke direkte farlig å drikke et glass brus nå og da. Det er noe med hvor mye og ofte du drikker som har noe å si.

Hvilken farge julebrus kom først?

Da julebrusen dukket opp på det norske markedet på slutten av 70-tallet, kom den allerede da i to farger; rød og brun. – Bryggeriene begynte å produsere julebrus på slutten av 1970-tallet for å ha et alkoholfritt alternativ til jul og til juleøl.

Hvem fant opp julebrus?

Julebrus. Den første julebrusen i Norge ble etter alt å dømme laget av bergensselskapet Hansa i 1970. Deretter fulgte Hamar og Lillehammer utpå 70-tallet. Den første julebrusen fra et Oslo-bryggeri kom i 1984.

Har de julebrus i USA?

Til tross for at USA er brusens hjemland, så har de jo ingen julebrustradisjon, sier Stenberg, som kan love at seriens anslag blir bra.

Er eventyrbrus og julebrus det samme?

I 1987 ble julebrusen erstattet med Eventyrbrus, og finner i dag veien tilbake til butikkene kun i juletiden.

Hvor mye julebrus drikker nordmenn?

Uansett hvilke preferanser du har, bidrar du kanskje med noen liter selv når mange millioner liter julebrus handles inn og konsumeres i tiden før og rundt julen. I gjennomsnitt drikker vi nordmenn nemlig omtrent 3 liter julebrus hver!

Hvem drikker mest i Norge?

Middelaldrende i aldersgruppen 45-66 år drikker oftest. Her opplyser fire av ti at de drikker alkohol minst en gang i uken. Eldre 67-79 år drikker nesten like ofte, men her har andelen som drikker hver uke gått noe ned fra 2019 til 2020.

Hva drikker nordmenn mest av?

Flertallet av de spurte, 60 prosent, svarer at de kun vanligvis drikker alkohol kun én av helgedagene, mens 30 prosent svarer at de drikker to av helgedagene fredag, lørdag og søndag. Norske menn drikker betydelig mer enn kvinner, og menn drikker mest øl, mens kvinner drikker mest vin, viser rapporten fra 2019.

Hvor i Norge drikkes det minst alkohol?

Kongsvinger, Sør-Odal, og Eidskog er blant kommunene som ligger lavest på tabellen. Eidskog ligger aller lavest med 2,7 liter. Men det betyr ikke at innbyggerne drikker aller minst i landet.

Kan en alkoholiker drikke litt?

– Enhver alkoholikers drøm er å kunne drikke kontrollert, men det går ikke. På samme måte som du ikke kan sleike på en reke dersom du har skalldyrallergi, kan du ikke drikke litt som alkoholiker.

Leave a Comment