Hva er den største øya i Norge?

Hinnøya (nordsamisk: Iinnasuolu) er Fastlands-Norges største øy, med et areal på 2 204,49 km² og en befolkning på 31 851 (2006). (Tre øyer på Svalbard er større).

Hvem har mest øyer i verden?

Det største antallet øyer, som ofte er korallrev, finnes i Stillehavet. Norge og Hellas er de land i Europa som har flest øyer. Norge hadde ved beregning i 2011 239 057 øyer totalt og 81 192 skjær. Andre øyrike land er Indonesia, Filippinene, Canada og Chile.

Er Hitra Norges største øy?

Hitra ligger i Trøndelag Fylke, ved utløpet til Trondheimsfjorden. Hitra er den 7. største øya i Norge og den største øya sør for Vesterålen. Hitra er forbundet med fastlandet via en undersjøisk tunnel.

Hva er den største øya i Norge? – Related Questions

Hva er Norges 3 største øyer?

Norges tre største øyer ligger på Svalbard: Spitsbergen, Nordaustlandet og Edgeøya. Av Norsk Polarinstitutt.

Hva er verdens minste øy?

Just Room Enough Island.

I Guinness rekordbok står det gjerne at Bishop Rock utenfor Scillyøyene i Atlanterhavet utenfor Cornwall i Storbritannia er verdens minste bebodde øy.

Hva er den største øya i Europa?

Storbritannia er Europas største øy. Spitsbergen er Norges største øy og blant de fem største øyene i Europa. Kypros på 9240 kvadratkilometer regnes noen ganger som en del av Europa. Verdens største øy, Grønland, er en del av Danmark, men tilhører Nord-Amerika geografisk.

Hva heter sverige største øy?

Gotland (tidligere dansk og norsk: Gulland) er en øy og et svensk landskap i Østersjøen, ca. 90 km fra den svenske fastlandskysten. Øya er landets største. Landskapet består foruten øya Gotland også av Fårö, Karlsöarna, Gotska Sandön og flere mindre øyer.

Hva heter Danmarks nest største øy?

De største øyene er Sjælland, Fyn, Møn, Lolland og Falster.

Hvor stor er Hitra?

755,9 km²
Hitra / Område

Hva heter den største øy?

Grønland er verdens største øy.

Hva heter Danmarks nest største øy?

De største øyene er Sjælland, Fyn, Møn, Lolland og Falster.

Hva er Norges minste øy?

Utsira er en øy og en kommune i Rogaland. Den ligger ute i Nordsjøen, utenfor Karmøy, 18 km vest for Haugesund. Kommunen er Norges minste målt i folketall, og nest minste i areal (etter Kvitsøy).

Hvor ligger verdens største øy?

1. Grønland – 2.130.800 km. Grønland er den største øya i verden og mangler sannsynligvis kontinental status bare på grunn av størrelsen på befolkningen. Ligger mellom Nord-Atlanterhavet og Polhavet, er det et uavhengig territorium av Danmark og til tross for størrelsen er den stort sett ubebodd.

Hva er Norges sørligste øy?

Fastlands-Norge med øyer og skjær

Sørligste punkt er på øya Pysen i Lindesnes (57°57′30,6353″N 07°33′52,3010″Ø).

Hvor i Norge bor det flest mennesker?

Tettstedet Oslo er nr. 1 av landets tettsteder, med hensyn til befolkningens størrelse, tettstedets areal og befolkningstetthet. Noen kommuner har flere tettsteder inne blant de 100 største. Det gjelder blant annet Kristiansand, Tromsø, Drammen og Bergen.

Hvor mange i Norge er over 105 år?

Antallet som er 90 eller eldre øker og vil utgjøre mer enn dobbelt så mange i 2040 som i dag, og hele fire ganger flere i 2060. I januar 2019 er det registrert 68 nordmenn som er 105 år eller eldre.

Hvor mange personer over 100 år i Norge?

👵 Nesten dobbelt så mange som for 10 år siden

Statistikk fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at i år er det 1270 hundreåringer i landet.

Hvor mange nordmenn gifter seg?

I fjor ble det inngått 19.855 ekteskap i Norge. Det er 1.094 færre enn i 2018, viser tall Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserte torsdag. Gjennomsnittsalderen for dem som gifter seg øker stadig. I fjor var snittalderen for menn 35,5 år og 33,1 år for kvinner.

Er det lov å gifte seg med kusine i Norge?

Søskenbarnekteskap: Det er ikke forbudt å inngå ekteskap mellom søskenbarn (fetter og kusine), men det er viktig å være oppmerksom på at dersom foreldrene er i slekt er det høyere risiko for å få barn med sykdom og medfødte misdannelser, dødfødsel, spedbarnsdød og forkortet levealder.

Leave a Comment