Hva er det høyeste fjellet i Vestlandet?

Høyest er Store Skagastølstind (2406 meter over havet) og Store Styggedalstind (2387 meter over havet), landets henholdsvis tredje og fjerde høyeste fjell.

Når kan man gå Romsdalseggen?

Sesong. Romsdalseggen kan besøkes i sommersesongen, som strekker seg fra juni til september.

Hvordan komme seg til Innerdalstårnet?

Adkomst med egen bil. Nordfra, Fv 670 via Surnadal og idyllisk ferjetur (med selvbetjening av kaffe og svele) fra Kvanne til Rykkjem, videre til Ålvundeid, eller vestfra eller sørfra, Rv 70 til Ålvundeid. Ved Ålvundeid, følg skiltene til Innerdalen. Vel ei mil inne i dalen er det stor parkeringsplass ved gården Dalen.

Hva er det høyeste fjellet i Vestlandet? – Related Questions

Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvandt og i god fysisk form før du begynner. Ta gjerne med staver for å avlaste knærne. Man kan også gå turen motsatt vei om man heller ønsker motbakke. Sesongen begynner vanligvis i juni og varer til uti oktober.

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Hvordan komme seg til Innerdalshytta?

Fra parkeringsplass ved Nerdalen/Innerdalen går det grusvei til selve Innerdalen. Vegen har noe stigning, tidvis bratt så beregn godt med tid. Fra parkeringsplassen til Innerdalen tar det ca 50 – 60 minutter å gå, noe mer dersom man har med seg barn. Vel inne i dalen kan du besøke Renndølsetra eller Innerdalshytta.

Hvor er Innerdalen?

Innerdalen er en dal i Sunndal kommune i Møre og Romsdal som er vernet som landskapsvernområde. Dalen er 20 kilometer lang og utgjør øvre del av Ålvundelvas dalføre; nedre del som har fast bosetting, heter Viromdalen.

Hvor ligger fjellet i Blåfjell?

Blåfjellet er et fjell i Grane kommune i Nordland, med høyeste topp, Storklumpen, på 1293 meter over havet som er høyeste fjell mellom Svenningdalen/Vefsnas dalføre nedenfor Trofors og kysten.

Hvor høy er Innerdalstårnet?

1 452 m
Innerdalstårnet / Høyde over havet

Hvor høy er Siggjo?

Om du ikke har gått turen til Bømlos høyeste fjell, Siggjo (474 moh.), så kan den virkelig anbefales. Vi tok en avstikker en gang på vei sørover fra Bergen, og det frister til gjentakelse. Skiltet parkering fra veien, gjorde det lett å finne startpunktet. Første del av turen går vekselvis på grusvei og i skog.

Hvor høyt ligger Krossbu?

Om. Krossbu turisthytte frå 1901 er ei av dei eldste turisthyttene i Norge. Hytta ligg idyllisk til ved fylkesveg 55, som tek deg over Sognefjellet – Nord-Europas høgste fjellovergang. Turisthytta ligg 1267 meter over havet.

Hvor er Eggenipa?

Denne turen til Eggenipa ligger i Nordfjord, i Gloppen kommune.

Hvor ligger Byrkjelo?

Byrkjelo ligg lengst nord i Votedalen ved vegskiljet mellom E 39 og riksveg 60 som går til høvesvis Sandane og Utvik. Gjennom tettstaden renn Myklebustdalselva som munnar ut i Breimselva lengre sør. Byrkjelo er omgjeve av høge fjell, mellom anna Eggenipa på 1338 meter over havet.

Hvor er Bakkanosi?

Bakkanosi. Dette er ein klassikar av ein fjelltur i hjarta av verdsarven ved Nærøyfjorden. Bakkanosi ruvar 1398 meter over fjorden, høgt over den idylliske bygda Bakka. Parkering: Ved Jordalen skule koster det 70 kr pr dag.

Hvor høyt er Spillumsfjellet?

Spillumsfjellet (445 moh)

Hvor høyt ligger Hjertåstoppen?

Hjertåstoppen er det høyeste punktet i Sandefjord (148 m.o.h.).

Hvor høyt er boknafjellet?

Bokn er mer enn det, mye mer. Boknafjellet har med sine 293 m.o.h. vært et seilingsmerke som var synlig for de sjøfarende på lang avstand.

Leave a Comment