Hva er det største kjøpesenteret i Norge 2022?

Kjøpesenter Norge
Sandvika StorsenterBærum281
Amfi Moa (90%) 3)Ålesund216
Storo StorsenterOslo188
Sørlandssenteret (50%) 2)Kristiansand71
EIENDOMSTEDMARKEDSLEIE 2022 MNOK*

Hva er det største kjøpesenteret i Europa?

Sist men ikke minst må man ikke glemme KaDeWe (Kaufhaus Des Westens) som ligger på Wittenbergplatz like ved Kurfürstendamm, Europas største kjøpesenter.

Er Sørlandssenteret Norges største kjøpesenter?

Sørlandssenteret er et av Norges største kjøpesentre i areal med 151 butikker på hele 112 000 kvm. Vi har en rekke spennende forretninger innen alle bransjer. Flere av disse er internasjonale handelskonsepter som har valgt Sørlandssenteret som første etablering i regionen.

Hva er det største kjøpesenteret i Norge 2022? – Related Questions

Hva er Sveriges største kjøpesenter?

Gekås Ullared

Sveriges største kjøpesenter (35.000 kvadratmeter) som ligger 80 kilometer sør for Göteborg. I 2016 hadde kjøpesenteret 4,8 millioner besøkende.

Hva er Norges eldste kjøpesenter?

Det første norske kjøpesenter ble åpnet i 1966 på Manglerud i Oslo. Kjøpesentrene var lenge knyttet til bydelssentra eller andre knutepunkter med god forbindelse til kollektivtrafikk.

Hva er Oslos største kjøpesenter?

Storo Storsenter er Oslos største kjøpesenter, med over 140 butikker, serveringssteder og tjenester.

Hvor stor er Sandvika Storsenter?

Senteret eies av Olav Thon Gruppen. Sandvika Storsenter åpnet i 1993, og ble senere utvidet i 1997 og i 2007 til å omfatte 60 000 kvm. med shopping, helse og mat. Sandvika Storsenter ligger i Sandvika By og grenser mot Kjørbokollen i vest.

Hva er Bergens største kjøpesenter?

Lagunen Storsenter i Bergen er Norges største kjøpesenter målt i omsetning. Kjøpesenteret har i overkant av 180 butikker, serveringssteder og øvrige service- og tjenestetilbud.

Hvor mange kjøpesenter i Norge?

Alt i alt har Norge 110 store kjøpesentre (40 eller flere butikker), samt 133 mindre sentre (under 40 butikker). Norge er det landet i Europa med flest kjøpesentre basert på innbyggertall, med 926 kvadratmeter per 1000 innbygger.

Hvor stort er Lagunen Storsenter?

Totalomsetningen i området er i 2021 over 3,9 milliarder kroner og gjør dermed Lagunen til Norges største handlesenter målt etter omsetning. Lagunen består totalt av ca. 150.000 kvadratmeter bygningsmasse. Utviklingen av området styres gjennom selskapene Lagunen AS og Lagunen Eiendom AS.

Er det lov med hunder på kjøpesenter?

Nei, det finnes ingen bestemmelse i lovverket som forbyr å ta med hunder inn i en butikk. Men butikker er privat eiendom, og butikkene kan derfor selv bestemme at det ikke skal være tillatt med hunder inne i butikken deres.

Er alti og amfi det samme?

Mange av våre sentre har tidligere vært en del av Amfi-kjeden. Vi fører stolte kjøpesentertradisjoner hos alle våre sentre videre, nå med en ny og spennende tid som Alti.

Hvem eier Amfi sentrene?

Amfi Drift er et 100 %-eid datterselskap av Olav Thon Eiendomsselskap.

Hvem eier alti kjøpesenter?

Alti AS eies av LL Holding AS og Sørco Holding AS. LL Holding AS eies av familien Løseth i Surnadal, og Sørco AS er det Arendals-baserte selskapet til familien Sørbøe. Begge har de lang fartstid innen handel og eiendom, og en ny generasjon fører nå stolte handelstradisjoner videre.

Hva står alti for?

Alti– er en forstavelse som betyr høyde- og som brukes i ord som har med høyde å gjøre, for eksempel altimetri.

Hva betyr Amfi senter?

Amfiteater, er i utgangspunktet et teater med sitteplasser (tribuner) på begge sider av, eller helt rundt, en sentral scene. Amfi Eiendom, et norsk forvaltningsfirma som har drifts- og forvaltningsansvar for et stort antall kjøpesentre i Norge.

Hvor mange kjøpesentre er det i Bergen?

De romslige og oversiktlige lokalene huser blant annet mer enn 65 motebutikker, men også en del mindre nisjebutikker som krydrer handelsopplevelsen din.

Hvor kan jeg bruke Amfi gavekort?

Du kan bruke gavekortet i alle våre butikker og spisesteder på hele senteret, unntatt Posten, Naturkompaniet, Vinmonopolet, Bolia, Ticket Reisebyrå, Fab Wellness og Express Nails. Handle lokalt – kjøp gaven hos oss. Gavekort fra dittgavekort.no kan brukes i 4000 butikker på nesten 80 kjøpesentre og over 70 Thon Hotels.

Leave a Comment