Hva er en god tid på 10 km?

Hvordan bli god til å løpe 10 km?

Om du vil løpe 10 kilometer på 60 minutter kan det holde med 2-3 treningsøkter i uka. Den bør imidlertid inneholde en løpetur på 10-12 kilometer, intervalløkt i form av 1000-meter drag (f. eks. 4-5 x 1000 meter) og ei økt med intervaller i motbakke.

Hva er god løpefart?

Løpehastighet er et resultat av steglengde multiplisert med frekvensen på steget. Under optimale forhold er det ideelle at du har omtrent 180 steg in minuttet.

Hvordan løpe 10 km på 40 min?

Begynn hver økt med 15-20-minutters oppvarming og 4-6 sprinter/akselerasjoner. Husk 20-30 minutters nedjogging + uttøying etter hver økt. Økt 1 – Uke 1: 6-8 x 400 meter etterfulgt av 200 meter lett jogg mellom hvert drag. Alle 400-meter dragene skal kjøres fem sekunder raskere enn ønsket 10K-tempo.

Hva er en god tid på 10 km? – Related Questions

Hva er vanlig å løpe på 5 km?

I gjennomsnitt bruker en passelig godt trent person omtrentlig 30 – 35 minutter på å løpe 5 km. Mindre trente personer kan fort bruke 40 – 50 minutter.

Kan jeg jogge hver dag?

Om du starter med å løpe litt hver dag, eller med å løpe to ganger i uken, er opp til deg. Det er du som best kjenner kroppen din og merker hvor mye du tåler. Sett deg realistiske mål. Det er bedre å jogge to ganger i uken og fortsette med det, enn å jogge hver dag i to uker for så å gi seg.

Er det bedre å gå eller jogge?

Kaloriforbruk ved gå eller jogge? Anderssen forteller at energibruken, eller forbrenning av kalorier, er den samme ved å gå og jogge. – Går du i 4 kilometer eller jogger i 4 kilometer er energiforbruket det samme. Men jogger du gjør du dette 2-3 ganger så raskt, så å jogge er mer effektivt, det er tiden som avgjør.

Når på døgnet er det best å jogge?

Den viser at det beste tidspunktet å trene er klokken syv på morgenen, for å få en best mulig døgnrytme. Du vil nemlig kunne føle deg mer våken på morgenen og mer sliten om kvelden, og potensielt sett få nok hvile til å våkne opp like opplagt neste dag. Trening mellom klokken 13 og 16 kan også være positivt.

Hvor lenge må man jogge for å gå ned i vekt?

Vil du trene for å gå ned i vekt, vil tre løpeøkter i uka på 30-45 minutter gi gode resultater.

Hvordan løpe 10 km på 45 min?

Gjennomsnittsfarten du må holde for å løpe en 10 km på 45 minutter er 4:30 per km. Du må trene løping som øker din aerobe kapasitet, som gjør deg i stand til å holde en jevn fart for å nå tidsmålet ditt. Å holde en jevn fart gjennom hele distansen er en smart måte å disponere kreftene på.

Hvordan trene for å løpe raskere?

Du har mange alternativer når du vil ha mer fart på løpingen. Her ser du de mest effektive.
  1. Tren intervaller. Kondisjonen er avgjørende på en 5-kilometer, og intervalltrening er mest effektivt.
  2. Løp i målsetningstempo. Du løper mest effektivt i det tempoet du oftest trener med.
  3. Tren beina.
  4. Sov godt.
  5. Spis riktig.
  6. Slank deg.

Hvordan løpe raskest mulig?

Varier intervalltreningen mellom lange og korte intervalløkter. Intervaller øker den aerobe kapasiteten, som betyr at du kan løpe raskere med mindre risiko for melkesyre. Intervalltrening stimulerer de raske muskelfibrene, som utvikler hurtigheten under løpingen.

Hvor fort må man løpe for å løpe 5 km på 30 min?

Farten du holde for å løpe 5 km under 30 minutter

For å kunne løpe 5 km på 30 minutter må du holde en gjennomsnittsfart på 6 minutt per km, sammenhengende i 5 km. For å greie det du trene løping på en måte som gjør at du bygger opp en fart og utholdenhet som gjør deg i stand til å holde tempoet distansen ut.

Hva regnes som godt trent?

Hvilepulsen hos friske voksne er typisk 50–80 slag per minutt, ifølge Store medisinske leksikon. Men hvis for eksempel en kvinne har 50 i hvilepuls, så kan det både være et tegn på at hun enten er godt trent eller at hun har lav hvilepuls fra naturens side.

Hva er vanlig joggetempo?

Hva som kan være joggetempo for den enkelte løper, vil variere mye, avhengig av formnivå. For en som er utrent kan joggetempo være 6-8 minutter per km, mens en eliteutøver kan definere joggetempoet sitt til 3:40-4:00 per km.

Hvor raskt bedre kondisjon?

Hvis du ikke har trent kondisjon før, kan det være lurt å begynne med økter på 10-15 minutter 2-3 dager i uken. Etter hvert øker du varigheten av øktene. Vanligvis varer en kondisjonsøkt fra 20 til 60 minutter.

Blir hjertet større ved trening?

Studier viser at forstørrelsen av hjertet, som kommer med trening, ikke er farlig. Når hjerter blir store av trening, er det fordi hjertemuskelen stimuleres på samme måte som andre muskler.

Hvor ofte er det lurt å jogge?

Selv om det ikke er noen fasit på hvor ofte du bør løpe, er det forskning som indikerer at du bør løpe 2 dager hver uke, som et minimum, for å ha noe utbytte av treningen. Du må ta i betraktning hvilke mål du har med treningen, livssituasjonen og hvilket formnivå du er på, når du skal bestemme hvor ofte du skal trene.

Kan jeg trene kondisjon hver dag?

Så ingen kan nekte for fordelene med kondisjonstrening, men er det mulig å trene hver dag? Svaret er ja! Mens noen mennesker kanskje ikke er i stand til å gjøre dette fordi kroppen deres trenger tid til å restituere seg og bygge seg opp, er det ingen risiko ved daglig kondisjonstrening hvis du er frisk nok.

Er det best å løpe før eller etter styrketrening?

Om målet er å forbedre kondisjonen, løper du først. Dersom målet er å bli sterkere og ta styrketrening, så trener du styrke først.

Leave a Comment