Hva er første setning i Karius og Baktus?

Boka og filmen er særlig kjent for sitatet «Ikke gjør som mora di sier, Jens!», som Karius og Baktus roper i kor for å forhindre ham i å pusse tennene sine. Egennavnene skal være avledet av «kariesbakterier», dvs de bakteriene som forårsaker hull i tennene: Karius (karies) og Baktus (bakterie).

Hvor finner man Karius og Baktus?

Karius og Baktus | TV 2 Play.

Hvor lenge varer Karius og Baktus?

Også foreldre og besteforelder gleder seg over de lekne krumspringene til Karius og Baktus, for alle generasjoner har et forhold til boka ble skrevet i 1949 av Thorbjørn Egner. Få med deg denne populære forestillingen, og bli med når tanntrollene flytter inn i munnen til Jens. Varighet 35-40 min.

Hva er første setning i Karius og Baktus? – Related Questions

Har Karius svart hår?

Karius har svart hår og Baktus har raudt hår.

Er Karius og Baktus brødre?

Egner skrev først om Karius og Baktus i «Den nye barneboka» fra 1941. Fem år senere jobbet han i Barnetimen, og historien om de to små brødrene som hakket og hugget i munnen til Jens ble et hørespill.

Hva er Baktus?

Navnene til de to tanntrollene skal komme fra «karies-bakterier». Det er de bakteriene som lager hull i tennene. Det ble til navnene Karius (karies) og Baktus (bakterie). Thorbjørn Egner er en kjent, norsk forfatter.

Hva handler Karius og Baktus om?

Karius og Baktus er en norsk animert (dukkefilm) eventyrfilm fra 1955 regissert av Ivo Caprino. Filmen er basert på Thorbjørn Egners bok Karius og Baktus fra 1949 og handler om de to små tanntrollene Karius og Baktus som bor i tennene til gutten Jens. Dukkene er laget av Ingeborg Gude.

Når skrev Thorbjørn Egner Karius og Baktus?

Han er kjent i flere land for sine fortellinger for barn, særlig de tre hovedverkene Karius og Baktus (1949), Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen (1953) og Folk og røvere i Kardemomme by (1955), som han selv bearbeidet og framførte i flere medier: i Barnetimen i NRK, i bokform, som dukketeater, som

Hvor døde Thorbjørn Egner?

24. desember 1990
Thorbjørn Egner / Dødsdato

Hvem fant opp Kardemomme by?

Thorbjørn Egner var en norsk barnebokforfatter, tegner og lesebokutgiver. Hans viser, bøker og skuespill for små barn har blitt en selvfølgelig del av norsk kulturarv. Mest kjent er Karius og Baktus, Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen og Folk og røvere i Kardemomme by.

Hvilken by er Kardemommeby inspirert av?

ESSAOUIRA (Dagbladet): Den marokkanske kystbyen Essaouira er nesten prikk lik Kardemomme by. Var det her Thorbjørn Egner fant inspirasjon til sin berømte fortelling? Den særegne byen ved Atlanterhavskysten er nemlig som klippet ut av Thorbjørn Egners tegninger om livet blant folk og røvere i Kardemomme by.

Hvor kommer Thorbjørn Egner fra?

Thorbjørn Egner (1912–1990) vokste opp på Kampen i Oslo. Han var utdannet tegner og arbeidet noen år som reklametegner og dekorasjonsmaler. Samtidig begynte han å skrive for barn. Blant de første barnebøkene var fortellingene om Ola-Ola og Jumbo som dro ut i verden.

Hvem har skrevet Karius og Baktus?

Historien om Karius og Baktus dukket første gang opp i Den nye barneboka fra 1941. Thorbjørn Egner skriver selv at mye av det som skjer i hans barnebøker og skuespill er inspirert av egne opplevelser i barndommen.

Er Thorbjørn Egner oldefar til Halvor Egner Granerud?

Men hoppuka-klare Halvor Egner Granerud (19) er også folkekjære Thorbjørn Egners oldebarn. BERØMT SLEKT: Halvor Egner Granerud er første i familien i hoppuka, men han har langt opp til familiens mest kjente person: Thorbjørn Egner.

Leave a Comment