Hva er Norges dypeste fjord?

Du har kanskje hørt at så høyt som fjellet er rundt deg, så dyp er fjorden. Vel, om dette stemmer kan vi ikke garantere, men vi vet ihvertfall at på det dypeste er Sognefjorden 1300 meter! Omtrent halvparten av hele Sognefjorden er over 1000 meter dyp.

Hva heter den vakreste fjorden i Norge?

Nærøyfjorden er den vakreste, smaleste og mest kjente avstikkeren fra Sognefjorden. Som Geirangerfjorden er også Nærøyfjorden på UNESCOs Verdensarvliste, og den er av naturlige årsaker en av de mest populære fjordene når det kommer til cruisefart.

Hva heter fjordene i Norge?

Liste over Norges lengste fjorder
FjordLengde (km)Dybde (m)
Sognefjorden2261303
Hardangerfjorden180830
Trondheimsfjorden130578
Porsangerfjorden120310

Hva er Norges dypeste fjord? – Related Questions

Er fjord og hav det samme?

Fjorder er en u-formet dal som havet har inntatt. En fjord er altså en dyp smal hav– eller innsjørenne. Stedet der fjorden går ut i havet kalles for munning.

Hvilken fjord er verdens lengste?

Verdens lengste fjord er Scoresbysund på 350 km på Grønland. De norske fjordene er også blant verdens lengste. Sognefjorden er verdens nest lengste fjord, og den lengste åpne fjorden uten isbreer.

Hvor mange heter fjord i Norge?

Norge har over 1700 navngitte fjorder spredt rundt på den 57 000 km lange norskekysten. Svært mange av disse går inn fra vestkysten av Norge. I dette området finner du også to fjorder som har plass på UNESCOs verdensarvliste: Nærøyfjorden og Geirangerfjorden.

Hvor mange fjorder finnes i Norge?

En fjord er en en u-formet dal med høye fjell på hver side. I Norge har vi hele 1732 fjorder, og fjordene finner du hele veien langs kysten fra nord i Varangerfjorden ved grensen til Russland til Ringdalsfjorden i sør ved Halden nær grensen til Sverige.

Hva heter de store fjordene på Vestlandet og i Nord Norge?

Klassifisering av nordnorskefjorder“: Altafjorden, Porsangerfjorden, Laksefjorden og Tanafjorden er klassiske fjorder, mens Varangerfjorden er en overgangsform mot Vestfjord-typen.

Hvorfor heter det Geiranger?

Historie. Navnet kommer trolig av norrønt geirr som betyr spyd og angr som betyr fjord, slik at Geiranger opprinnelig kan være navnet på selve fjordarmen. Fra gammelt sa folk i bygda «Gjårångjin».

Hva er spesielt med Geirangerfjorden?

Geirangerfjorden er en fjord på Sunnmøre i Møre og Romsdal og er en av Norges mest besøkte naturattraksjoner. Fjorden måler 258 meter på sitt dypeste, og den omkranses av fjell som strekker seg fra 1400 til 1700 meters høyde. Geirangerfjorden varierer i bredde fra rundt 500 til 1500 meter.

Når raser Åkerneset?

Åkernesremna strekker seg 800 meter i fjellsiden. Fjellsiden beveger seg 6–8 cm hvert år. Når fjellet vil rase kan man ikke forutsi.

Hva er det å gjøre i Geiranger?

Geiranger er også en fin base for fjellturer og fantastiske naturopplevelser, alt med flott utsikt.
 • Hva bør du gjøre på et besøk i vakre Geiranger?
 • Cruise på Geirangerfjorden.
 • Utforsk sentrum.
 • Se fjorden fra Skageflå
 • Fossevandring med utsikt.
 • Opplev fjorden fra et ørneperspektiv.

Hva gjør man i Tromsø når det regner?

Polarmuseet (i midten) er et av mange museum som passer og besøke når det regner ute.

Lei regnværsdager? Dette kan du finne på i Tromsø

 1. Polaria.
 2. Kino.
 3. Bowling.
 4. Spabehandling.
 5. Arctic Escape.
 6. Tennis/Squash/Klatring.
 7. Leos Lekeland.
 8. Svømming.

Hvor dyp er Geirangerfjorden?

Geirangerfjorden er ein av Norges mest besøkte attraksjonar og strekk seg 15 km mellom Hellesylt og Geiranger. Den er nær 260 meter på det djupaste, mens fjella rundt strekk seg opp mot 1600-1700 meter over havet.

Når kommer Hurtigruten til Geiranger?

Hurtigrutens turer innom Geirangerfjorden er en unik opplevelse som tilbys kun på sommeren fra juni til og med august på nordgående ruter. Turen inn i fjorden er spektakulær i seg selv, men du kan også gå i land dersom du vil utforske mer.

Er det honnørrabatt på Hurtigruten?

Honnørrabatt – 50% rabatt:

Gjelder på reisebilletten. Rabatten gis personer som enten har fylt 67 år, er blinde eller minst 50% uføre som har trygd fra det offentlige eller fra et EØS-land.

Hvor lang tid tar Hurtigruten fra Bergen til Tromsø?

Ta fly, Hurtigruten eller kjør langs kysten. Med fly tar turen 2 timer. Reiser du med Hurtigruten så bruker den 5 dager fra Tromsø til Bergen, men turen underveis er vel verdt reisetiden. Det går også an å kjøre fra Tromsø til Bergen.

Leave a Comment