Hva er Norges vestligste punkt?

Vardetangen i Austrheim er Norges vestligste fastlandspunkt, og et populært mål for turglade mennesker.

Hva kalles ofte Norges sydligste punkt?

Tuppen av Lindesnes er «bare» Norges sørligste fastlandspunkt. Fyret er heller ikke Norges sørligste. Det er det Ryvingen fyr utenfor Mandal som har æren av å være.

Hva er Norges nordligste og sørligste punkt?

Tar en også med øyene, er nordligste punkt i hovedlandet Knivskjellodden på Magerøya, det sørligste skjæret Pysen sørøst for Mandal. Landets vestligste punkt er Holmebåen nord for Utvær fyr som ligger nord for munningen av Sognefjorden, og det østligste er Hornøya øst for Vardø.

Hva er Norges vestligste punkt? – Related Questions

Hva er lengst øst i Norge?

Østligste punkt er på Hornøya øst for Vardø (70°23′12,64″N 31°10′06,94″Ø).

Hvor er Norges nordligste by?

Honningsvåg markedsfører seg som «Byen ved Nordkapp». Honningsvåg er Norges nordligste by og en av verdens nordligste. Av byer med mer enn 5000 innbyggere er Hammerfest den nordligste.

Hvilken by ligger lengst nord i Norge?

Det finnes nordligere steder, men Hammerfest er det nordligste stedet i verden med bystatus. Eksempelvis finner du et nordligere sted på Svalbard som tross sitt navn heter Longyearbyen.

Hva er den nordligste sørligste østligste og vestligste staten i USA?

USA har 50 delstater hvorav 48 grenser til hverandre og District of Columbia som huser USAs hovedstad Washington, D.C. De to statene som ikke er en del av de «Continental 48» er Hawaii, USAs sydligste stat, og Alaska, USAs nordligste, vestligste og østligste stat.

Hvilken by er den nordligste?

Byer
NrByLengde- og breddegrad
1Qaanaaq, Grønland77°29′N 69°20′V
2Upernavik, Grønland72°47′N 56°09′V
3Barrow, Alaska, USA71°18′N 156°44′V
4Honningsvåg, Norge70°58′N 25°58′Ø

Hvor finner du Europas sørligste vestligste og nordligste punkt?

Det nordligste punktet på fastlandet er Kinnarodden på Nordkinnhalvøya i Finnmark. Det sørligste punktet er øya Gavdos sør for Kreta; på fastlandet Punta de Tarifa i Spania. Det vestligste punktet er Fajã Grande på øya Flores i Asorene; på fastlandet Cabo da Roca i Portugal.

Hvor er det østligste punktet i norge?

Landets vestligste punkt er Holmebåen nord for Utvær fyr som ligger nord for munningen av Sognefjorden, og det østligste er Hornøya øst for Vardø.

Hvilken Odde er Norges nordligste punkt?

Knivskjelodden er en odde på Magerøya i Nordkapp kommune i Troms og Finnmark fylke. Odden ligger 4,5 kilometer nordvest for Nordkapplatået, på 71° 11ʹ 8ʹʹ nordlig bredde, og er Europas nordligste punkt.

Hva er det minste landet i verden?

Vatikanstaten

Katolsk kirkestat og verdens minste stat. Måler 0,44 km². Ca. 1800 innbyggere.

Hvilket land er best å vokse opp i?

Nordiske land på topp

Norge scorer høyest på de seks faktorene som er avgjørende for å gi barn god livskvalitet: sosiale velferdsordninger, utdanning, helse, økonomi, samfunn og miljø. Danmark og Nederland er også blant topp-tre-landene, viser rapporten.

Hva er det 3 største landet i verden?

Liste over land etter areal
Nr.LandAreal i km²
1Russland17 075 200
2Canada9 984 670
3USA9 833 517
4Kina9 596 960

Er Polen større enn Norge?

I areal er Polen noe mindre enn Norge. I nord har landet en kystlinje på 524 kilometer langs Østersjøen. Sør for kysten finnes to store sjøområder: De masuriske sjøer og De pommerske sjøer.

Ville dyr i Polen?

Dåhjort, hjort og villsvin forekommer i skogtrakter over det meste av landet, elgen er begrenset til granskogen i nordøst. Rødrev, mårhund og mange mårdyr er vanlige. Ulv og bjørn er blitt sjeldne, men kan ennå påtreffes i avsidesliggende fjellskoger. Høyere til fjells forekommer gemse og alpemurmeldyr.

Er Ukraina større enn Norge?

Ukraina er nesten dobbelt så stort som Norge og er Europas nest største land. Hovedstad er Kyiv.

Leave a Comment