Hva er Olkweb?

OLKWEB er et nettbasert verktøy som alle lærlinger i OK stat bruker for å dokumentere arbeidsoppgavene sine. På denne siden får du mer korte filmer om hvordan bruke OLKWEB, og hvordan du dokumenterer. OLKWEB kan sammenliknes med Fronter og It’s learning og liknende verktøy.

Hva gjør et opplæringskontor?

Hva gjør et opplæringskontor? Et opplæringskontor er bindeleddet mellom skolen og bedriftene. Kontorene har gode kunnskaper om fag- og yrkesopplæringen, og kjenner det lokale arbeidslivet. Et opplæringskontor er godkjent av fylkeskommunen for å samordne inntak og opplæring av lærlinger/lærekandidater.

Kan man miste lærlingplass?

Du kan miste jobben ved for mye fravær

Bedriften kan si opp lærekontrakten din om du ikke følger arbeidskontrakten og oppfyller pliktene dine. Hvis du har langvarig fravær på grunn av sykdom eller andre gyldige grunner, kan du ta pause eller avbrudd i læretiden, og læretiden vil bli forlenget med samme lengde.

Hva er Olkweb? – Related Questions

Hva om jeg ikke får lærlingplass?

Alle kvalifiserte søkere som ikke får læreplass, får tilbud om å fullføre gjennom ordningen “alternativt Vg3 mot fagbrev”. Her får eleven praktisk opplæring, som skal gi grunnlag for å gå opp til fagprøve. Skolene tar kontakt med de elevene som er i målgruppen for dette tilbudet.

Hvor mange står uten læreplass?

Hvert år står nesten 7 000 søkere uten læreplassen de trenger for å fullføre videregående opplæring. Regjeringen vil sørge for at flere av disse blir kvalifisert og kommer ut i lære.

Hvordan bli godkjent opplæringskontor?

Godkjenning. For å bli godkjent som lærebedrift må dere ha relevante arbeidsoppgaver som oppfyller målene i læreplanen for lærlingen. Dere må i tillegg ha en faglig leder som ivaretar opplæringsansvaret i samsvar med opplæringsloven. Når bedriften er godkjent mottar dere en skriftlig bekreftelse og et godkjenningsbevis

Hva er forskjellen på lærling og lærekandidat?

Hva er forskjellen på en lærling og en lærekandidat? Hovedforskjellen mellom lærling og lærekandidat er at målet med opplæringen er forskjellig. Lærlingen skal nå alle målene i læreplanen, mens lærekandidaten har som mål og nå deler av læreplanmålene.

Hvem følger opp lærlinger?

Lærebedrifta har ansvar for å følgje opp lærlingen både fagleg og sosialt. Lærebedrifta skal ha ein eller fleire faglege leiarar som har hovudansvar for at lærlingen får opplæring etter opplæringslova. Dette inneber å sikre at opplæringa er i tråd med læreplanen for faget.

Hvordan sparke en lærling?

Ja, lærlinger kan bli sagt opp, men det skal være helt spesielle grunner til det og det skal ha være møte(r) for å avklare situasjonen og gi deg en reell sjanse til forbedring. Det er heller ikke nok med muntlige advarsler, det skal også være skriftlige advarsl(er).

Hva har sjefen rett til å vite?

Arbeidstakeren har en plikt til å gi opplysninger om sin arbeidsevne, men ikke om sin sykdom. Arbeidsgiveren kan kun kreve helseattest og helsekontroll i de situasjoner som fremgår av arbeidsmiljøloven §§ 9-3 og 9-4. På noen arbeidsplasser stilles det ekstra strenge krav til arbeidernes helse.

Kan man bli sagt opp uten advarsel?

Er det nødvendig med advarsel? Det er ikke noe krav om at du som arbeidsgiver må meddele den ansatte noen formell advarsel for å kunne gå til oppsigelse. Noe slikt krav finnes heller ikke for ansatte som er utenfor prøvetiden, eller for den saks skyld aldri har vært i prøvetid.

Kan man få sparken uten grunn?

Arbeidstaker har et sterkt stillingsvern, og det er ikke tillatt å si opp noen uten grunn. Oppsigelsen må være saklig begrunnet i forhold til virksomheten, arbeidsgiver eller arbeidstaker. Arbeidsgiveren har ingen generell plikt til å oppgi begrunnelse samtidig med oppsigelsen.

Hva er best Si opp eller få sparken?

Det er helt klart en fordel for arbeidsgiver at ansatte selv sier opp stillingen. Arbeidsgiver slipper da belastningen med å foreta en oppsigelse. Arbeidsgiver unngår da også risikoen for rettslige etterspill hvis den ansatte senere skulle hevde at oppsigelsen var usaklig.

Kan arbeidsgiver si meg opp etter 1 års sykemelding?

Etter at arbeidstaker har vært sykmeldt i 12 måneder kan sykefraværet gi arbeidsgiver saklig grunn for oppsigelse. Det er imidlertid ikke nok at vedkommende har vært syk over 12 måneder. Arbeidsgiver må i tillegg ha saklig grunn etter arbeidsmiljøloven § 15-7.

Leave a Comment