Hva er spesielt med Odeon kino?

ODEON Oslo er kinosenteret i Norge med flest saler, og verdens eneste med BARCO laserprojeksjon og DOLBY ATMOS-lydsystem i hele 13 saler, hvorav én av dem, isense, har navn etter ODEONs eget konsept av Premium Large Format (PLF).

Hva er VIP seter på Odeon?

VIP-opplevelse

IMAX-salen får 20 reclinere, som bokstavelig talt blir husets beste seter – de har nemlig også den beste plasseringen, midt i salen. I seks andre saler blir det en VIP-rad på første og siste rad.

Hvilken kino har Norges største kinosal?

Colosseum kino ble bygget i 1928, og er Norges premierekino nr. 1. På Colosseum vises de største og mest spektakulære filmene i storsalen som rommer 871 plasser. Dette er kinoen for de største kinoopplevelsene.

Hva er spesielt med Odeon kino? – Related Questions

Hvor er det best å sitte i en kinosal?

Best lyd får du ved å sitte litt bak midten. Unngå å komme for langt ut på sidene eller for langt fram. Tar noen fine plasser bakerst i midten.

Hva er verdens mest sette film?

Liste over tidenes mest innbringende filmer på verdensbasis
#FilmnavnInntekter (USD)
1Avatar2 897 340 230
2Avengers: Endgame2 790 439 000
3Titanic2 194 439 542
4Star Wars Episode VII: Kraften våkner2 068 223 624

Hva er Norges beste kino?

Kvinesdal kino er rangert best i landet på Norsk Kulturindeks for 2021. – Jeg ble veldig stolt da jeg plutselig oppdaget at vi lå på førsteplass på kulturindeksen, sier kultursjef Jan Schou. Sammen med Oppdal, Ål, Time, Tønsberg, Lillehammer og Hamar, ble Kvinesdal kino kåret til landets beste i 2021.

Hvor mange kinoer er det i Norge?

I 2019 var det 293 kommunale kinosaler i Norge, og 190 private. Nordisk Film Kino AS var samtidig den største kinobedriften i Norge.

Hvem eier kinoene i Norge?

I Norge er de fleste kinoene eid og drevet av kommunene. Flere kinokjeder er sammenslutninger av kommunale kinoer, mens kjeder som ODEON og Nordisk Film Kino er privateide.

Hva er Norges beste film?

Topp 20 bestselgende norske filmer gjennom tidene
#FilmnavnRegissør
1Flåklypa Grand PrixIvo Caprino
2Operasjon LøvsprettKnut Andersen
3Støv på hjernenØyvind Vennerød
4Fjols til fjellsEdith Carlmar

Hva er Norges dyreste film?

Den dyreste filmen i norsk historie

«Krigsseileren» har et budsjett på 110 millioner kroner, noe som gjør den til den dyreste norske filmproduksjonen. – Vi er utrolig glade og stolte over å bli invitert til en av verdens viktigste filmfestivaler.

Er det ulovlig å filme?

Det er ikke noe generelt forbud mot å filme andre personer uten samtykke i norsk rett. Å filme andre personer uten deres tillatelse på kan likevel være ulovlig dersom filmingen oppleves som skremmende, plagsom, eller på annen hensynsløs adferd krenker en annens fred.

Har noen norsk film vunnet Oscar?

Nils Gaups Veiviseren (1987) Berit Nesheims Søndagsengler (1996) Petter Næss’ Elling (2001. Joachim Rønning og Espen Sandbergs Kon-Tiki (2012)

Hvem har flest Oscar statuetter?

Walt Disney har rekorden for flest Oscarstatuetter – 26 stykker – inkludert fire ærespriser. Han har også rekorden for flest seiere i løpet av én seremoni – i 1953 vant han fire statuetter.

Kor mange Oscar-priser vant Titanic?

Titanic ble enormt populær, vant 11 Oscarpriser, inkludert beste film, og gjorde Leonardo DiCaprio til en verdensstjerne.

Hvilken film har fått flest Oscars?

Filmene som har vunnet flest Oscarer er Ben-Hur , Titanic og Ringenes herre: Atter en konge, som alle vant 11 priser. Meryl Streep er den som har blitt nominert flest ganger for beste kvinnelige hovedrolle, men Katharine Hepburn har vunnet flest ganger. Hele fire ganger har hun mottatt statuetten.

Leave a Comment